Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ξορκίζει τις καταστροφές με κατεδαφίσεις αυθαιρέτων και μελέτες για την κλιματική αλλαγή η κυβέρνηση - Πενιχρά τα αποτελέσματα

Ξορκίζει τις καταστροφές με κατεδαφίσεις αυθαιρέτων και μελέτες για την κλιματική αλλαγή η κυβέρνηση - Πενιχρά τα αποτελέσματα
Βέβαια τα αποτελέσματα προς ώρας είναι πενιχρά για την κυβέρνηση
Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες της κυβέρνησης να αλλάξει την ατζέντα φαίνεται ότι η φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική θα τη στοιχειώνει για πολύ καιρό ακόμα.
Η Αξιωματική Αντιπολίτευση από την πλευρά της δεν δείχνει διατεθειμένη να χαμηλώσει τους τόνους, αντιθέτως θα εκμεταλλευτεί στο έπακρο το ζήτημα και με κάθε ευκαιρία θα αναδεικνύει τις ευθύνες της κυβέρνησης και θα ζητά παραιτήσεις.
Άλλωστε η μετωπική σύγκρουση κυβέρνησης - αντιπολίτευσης για τα λάθη και τις παραλείψεις στην διαχείριση της κρίσης, συνεχίζεται πάνω στα αποκαΐδια με αμείωτη ένταση έως αυτή την ώρα με την κυβέρνηση να επιδιώκει αυτή τη φορά την μετατόπιση της ατζέντας στην αυθαίρετη δόμηση και στην κατεδάφιση των κτισμάτων που εμποδίζουν την ελεύθερη πρόσβαση στη θάλασσα.
Βέβαια τα αποτελέσματα προς ώρας είναι πενιχρά.
Στο μεταξύ το Μαξίμου επαναφέρει στο προσκήνιο τα αυθαίρετα χαρακτηρίζοντάς τα μαζί με την κλιματική αλλαγή ως βασικές παραμέτρους της πρόσφατης πολύνεκρης καταστροφής στο Μάτι.
Στο πλαίσιο αυτό ο πρωθυπουργός το μεσημέρι της Πέμπτης, αιφνιδίως υποδέχτηκε στο Μέγαρο Μαξίμου τους καθηγητές Χρήστο Ζερεφό και Ευθύμιο Λέκκα προκειμένου να ενημερωθεί για την κλιματική αλλαγή και τις επιπτώσεις της αλλά και να ζητήσει τη συνδρομή τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο ακαδημαϊκοί θα ετοιμάσουν ένα αναλυτικό υπόμνημα το επόμενο διάστημα καταθέτοντας τις προτάσεις και τις εκτιμήσεις τους για την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων το οποίο και θα παραδώσουν στον πρωθυπουργό.
Λίγο αργότερα, με ανάρτησή του στο twitter ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για την κλιματική αλλαγή η οποία θα μας φέρνει πιο συχνά μπροστά σε ακραία καιρικά φαινόμενα είτε ισχυρών ανέμων είτε ισχυρών βροχοπτώσεων και οφείλουμε να αναβαθμίσουμε τα μοντέλα και τα πρωτόκολλα πολιτικής προστασίας.
Ο πρωθυπουργός ολοκληρώνει την ανάρτηση με μια αναφορά, ως παράδειγμα, όπως λέει,  στη Μάνδρα και στο Μάτι. «Συναγερμός και έναυσμα για τις κλιματικές αλλαγές» αναφέρει ο κ. Τσίπρας, «για να ενισχύσουμε κατάλληλα το μηχανισμό πρόληψης».
Κι ενώ η κυβέρνηση δίνει έμφαση στην κλιματική αλλαγή και επαναφέρει το θέμα των αυθαιρέτων η αντιπολίτευση μιλάει για επικοινωνιακό τρικ ενώ υπενθυμίζει πως ήταν υπουργοί της σημερινής κυβέρνησης που κατά το παρελθόν εμπόδιζαν κατεδαφίσεις.
Στην αντεπίθεση περνά η Αξιωματική Αντιπολίτευση με σκληρούς τόνους και μια δόση ειρωνείας ενώ εστιάζει σταθερά την κριτική της στην απουσία της πολιτικής προστασίας και στα λάθη τα οποία έγιναν όλο αυτό το διάστημα.
«Ο κ. Τσίπρας ανακάλυψε ότι η κλιματική αλλαγή θα μας φέρνει πιο κοντά σε ακραία καιρικά φαινόμενα και γι αυτό είναι απαραίτητη η αναβάθμιση της πολιτικής προστασίας.
Προφανώς πληροφορήθηκε με καθυστέρηση ότι επί ημερών του χάθηκαν 24 άνθρωποι στη Μάνδρα.
Προφανώς πληροφορήθηκε με καθυστέρηση και την ύπαρξη θυμάτων και το βράδυ της Δευτέρας 23 Ιουλίου παρά τα επίσημα σήματα των συνεργείων διάσωσης.
Τώρα που ο κ. Τσίπρας αντιλήφθηκε ότι η άγνοια, η ανικανότητα και η έλλειψη σχεδίου για την αντιμετώπιση κρίσεων κοστίζουν πολλές ζωές είναι πολύ αργά για τους Έλληνες» καταλήγει με νόημα η ανακοίνωση της ΝΔ.

Χρύσα Κλειτσιώτη
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης