Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κυρανάκης: Παράλογα τα μνημονιακά μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ – Θα διαπραγματευτούμε για πρωτογενές πλεόνασμα 2%

tags :
Κυρανάκης: Παράλογα τα μνημονιακά μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ – Θα διαπραγματευτούμε για πρωτογενές πλεόνασμα 2%
Από τα μνημόνια βγήκαν μόνο οι εταίροι, οι οποίοι δεν έχουν υποχρέωση να μας δίνουν φθηνό χρήμα είπε ο κ.Κυρανάκης
Την θέση ότι τα μνημονιακά μέτρα που έχει ψηφίσει η κυβέρνηση Τσίπρα είναι παράλογα διατύπωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της ΝΔ, Κ. Κυρανάκης, ο οποίος υποστήριξε πως η κυβέρνηση της ΝΔ θα επιχειρήσει να επαναδιαπραγματευτεί το στόχο που έχει τεθεί για το πρωτογενές πλεόνασμα έτσι ώστε αυτό να μειωθεί στο 2%.
«Είναι παράλογα τα μνημονιακά μέτρα που έχει ψηφίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Οι δεσμεύσεις που μας έχει βάλει για τους στόχους μας πάνε πολύ μακριά.
Δεν μπορεί κανένας να ζητά από την Ελλάδα να έχει ανάπτυξη συνεχόμενη για τέσσερις δεκαετίες.
Τους στόχους του 3,5 % θα τους διαπραγματευτούμε προς τα κάτω, να πάει στο 2%» είπε μιλώντας στο Real Fm ο κ. Κυρανάκης.
«Αν μπορείς να φέρεις πολιτικές που αυξάνουν το ΑΕΠ, φέρνουν ανάπτυξη, τότε οι εταίροι θα είναι πολύ πιο δεκτικοί στο να μειωθούν οι στόχοι και το πλεόνασμα.
Αρχικά, μειώνοντας τους φόρους θα έρθουν επενδύσεις, φέρνοντας επενδύσεις θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας» τόνισε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, ο οποίος ερωτηθείς αν βγήκε η χώρα βγήκε από τα μνημόνια, υποστήριξε ότι «από τα μνημόνια βγήκαν μόνο οι εταίροι, οι οποίοι δεν έχουν υποχρέωση να μας δίνουν φθηνό χρήμα, να μας δίνουν δάνεια που θα καλούμαστε να αποπληρώνουμε με πολύ χαμηλό επιτόκιο».
«Πλέον, είμαστε μόνοι μας , πρέπει να δανειζόμαστε από τις αγορές με υψηλό επιτόκιο διότι οι επενδυτές δεν δείχνουν κανένα ενδιαφέρον να επενδύσουν στο δεκαετές ομόλογο.
Οι εταίροι θέλουν τα χρήματά τους πίσω .
Γι' αυτό λέμε έχουν φύγει εκείνοι από το μνημόνιο, δεν έχουν εκείνοι υποχρέωση να μας δανείσουν.
Εμείς έχουμε υποχρέωση σε κάποιους στόχους και να αποπληρώσουμε τα δάνειά μας» είπε ο κ.Κυρανάκης, ο οποίος υπογράμμισε πως η κυβέρνηση της ΝΔ θα καταργήσει το νόμο Κατρούγκαλου ενώ χαρακτήρισε «κοροϊδία» και «επικοινωνιακό τέχνασμα» την αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 20 ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης