Τελευταία Νέα
Πολιτική

Εύθραυστες ισορροπίες για Τσίπρα - Αναζητείται οικονομικό πρόγραμμα που θα πείθει επενδυτές και κοινωνία, αγκάθια αγροτικό και Σκοπιανό

Εύθραυστες ισορροπίες για Τσίπρα - Αναζητείται οικονομικό πρόγραμμα που θα πείθει επενδυτές και κοινωνία, αγκάθια αγροτικό και Σκοπιανό
Συναντήσεις Τσίπρα με παραγωγικούς φορείς και απέναντι του αγρότες και Παμακεδόνες
Στη Θεσσαλονίκη θα βρεθεί σήμερα (1/9) ο πρωθυπουργός όπου θα έχει συναντήσεις με παραγωγικούς φορείς της περιοχής ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.
Εκεί, ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει επαφές και συζητήσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η βόρεια Ελλάδα στο πλαίσιο της προσπάθειας του να εμφανίσει μια κυβέρνηση που είναι ανοιχτή στο διάλογο για να προχωρήσει η χώρα μπροστά μετά το τέλος της μεταμνημονιακής εποχής όπως έλεγαν κυβερνητικοί παράγοντες.
Ο κ. Τσίπρας λοιπόν προετοιμάζεται πυρετωδώς για τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ώστε να παρουσιάσει ένα φιλόδοξο οικονομικό πρόγραμμα που θα πείθει όχι μόνο τους επενδυτές αλλά και την κοινωνία που δοκιμάζεται σκληρά.
Ένα στίγμα των προθέσεών του ο πρωθυπουργός έδωσε χθες στο υπουργικό συμβούλιο όπου άφησε ανοιχτό παράθυρο για ελαφρύνσεις και μέτρα κυρίως υπέρ των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.
Αν και στο υπουργικό συμβούλιο δεν αναφέρθηκε καθόλου στο καυτό ζήτημα της περικοπής των συντάξεων, ωστόσο είναι απόλυτα βέβαιο, όπως έλεγαν στενοί του συνεργάτες, ότι αυτό θα το κάνει στη ΔΕΘ δίνοντας έτσι και το στίγμα της κοινωνικής πολιτικής που θα ακολουθήσει από εδώ και πέρα. Παρά τις προσπάθειες αυτές του πρωθυπουργού να δώσει έμφαση στο αριστερό πρόσημο της κυβέρνησής του με παροχολογίες, διαβεβαιώσεις και υποσχέσεις που θα εξαγγείλει από το βήμα της ΔΕΘ το κλίμα αναμένεται να είναι εκρηκτικό στη Θεσσαλονίκη έξω από τον εκθεσιακό χώρο.
Δύο καυτά μέτωπα θα έχει να αντιμετωπίσει ο κ. Τσίπρας, το αγροτικό και το Σκοπιανό.
Τόσο οι αγρότες όσο και παμμακεδονικές οργανώσεις προετοιμάζουν ήδη συλλαλητήρια τα οποία έχουν προαναγγείλει για τις ημέρες που ο Αλέξης Τσιπρας θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη.
Σφοδρή επίθεση όμως δέχεται και από την αντιπολίτευση ο Αλέξης Τσίπρας για τους χειρισμούς και την πολιτική που ακολουθεί.
 Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο θερινό σχολείο της ΟΝΝΕΔ στο Λουτράκι, αναφερόμενος στην οικονομία και τη μεταμνημονιακή εποχή, δήλωσε χαρακτηριστικά πως «υποτίθεται ότι το Μνημόνιο έληξε, όμως το μόνο που τελείωσε είναι η ευνοϊκή ευρωπαϊκή χρηματοδότηση».
Σε μια αποστροφή του λόγου του ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης τόνισε ότι η κυβέρνηση «θα λογοδοτήσει» για το κόστος της διακυβέρνησής της και συμπλήρωσε «τα 100 και βάλε δις. ευρώ που μας στοίχισαν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τα πληρώνουμε.
Για το λογαριασμό αυτό σύντομα θα κληθούν να λογοδοτήσουν με εντολή του κυρίαρχου ελληνικού λαού».

Χρύσα Κλειτσιώτη
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης