Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οργώνουν την Ελλάδα Τσίπρας και Μητσοτάκης ενόψει ΔΕΘ και... τριπλών εκλογών - Γενναίες παροχές ετοιμάζει η κυβέρνηση

Οργώνουν την Ελλάδα Τσίπρας και Μητσοτάκης ενόψει ΔΕΘ και... τριπλών εκλογών - Γενναίες παροχές ετοιμάζει η κυβέρνηση
Το παρασκήνιο των επαφών με αυτοδιοικητικούς
Μόλις δύο ημέρες πριν ανοίξει την αυλαία της η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης ο πολιτικός πυρετός βρίσκεται στα ύψη ενώ το σκηνικό φαντάζει άκρως προεκλογικό.
Από την κυβέρνηση καλλιεργούνται προσδοκίες για γενναίες παροχές στη Θεσσαλονίκη ενώ ο πρωθυπουργός προανήγγειλε από τα Χανιά περιοδείες σε όλη την Ελλάδα.
Κι ενώ όλα δείχνουν ότι η χώρα έχει μπει στους ρυθμούς των πολλαπλών εκλογικών αναμετρήσεων που έρχονται ο Αλέξης Τσίπρας από την Κρήτη απέφυγε να ανοίξει τα χαρτιά του για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Ωστόσο η νέα περιοδεία του στα Χανιά όπου επισκέφτηκε δύο τοπικές μονάδες υγείας ήταν ακόμη μια προσπάθεια να ελέγξει τους σφυγμούς της κυβέρνησης αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ.
Από εκεί, την ιδιαίτερη πατρίδα του Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά και το χαρακτηριζόμενο μέχρι πριν λίγα χρόνια ως «καταπράσινο νησί», ο πρωθυπουργός αποκάλυψε τα σχέδιά του για το επόμενο διάστημα εξαγγέλοντας τα ταξίδια που προγραμματίζει να πραγματοποιήσει ανά την Ελλάδα μέσα στο φθινόπωρο. Άλλωστε, μετά την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια όπως διατείνονται στην κυβέρνηση, ο Αλέξης Τσίπρας έχει βρεθεί ήδη σε πέντε διαφορετικές πόλεις.
Έτσι μετά τη ΔΕΘ το κυβερνητικό επιτελείο θα σχεδιάσει επακριβώς τις επόμενες κινήσεις με προτεραιότητα τις περιοδείες που πρέπει να πραγματοποιήσει ο πρωθυπουργός.
Στο Μέγαρο Μαξίμου επενδύουν πολλά στην προσωπική επαφή του Αλέξη Τσίπρα με τοπικούς φορείς αλλά κυρίως με τους απλούς πολίτες γι αυτό και εστιάζουν την στρατηγική τους στην απευθείας επαφή του πρωθυπουργού με τον κόσμο χωρίς μεσάζοντες. Ο στόχος που προσδοκούν να επιτευχθεί έχει τέσσερις κατευθυντήριες γραμμές.
Καταρχάς να επικοινωνήσει πάλι το μήνυμα της εξόδου από τα μνημόνια το οποίο πολυ συζητήθηκε και σχεδιάστηκε επί μήνες αλλά χάθηκε στο δρόμο λίγο πριν την εκπνοή τους καθώς η εθνική τραγωδία στο Μάτι δεν άφησε περιθώρια για γιορτές και πανηγύρια.
Ο κ. Τσίπρας, θα κληθεί επίσης να αναλύσει και να εξηγήσει τα μέτρα που θα εξαγγείλει στην ΔΕΘ προκειμένου να τα επικοινωνήσει και να αφομοιωθούν από τους πολίτες.
Ακόμα μία εκκρεμότητα που θα επιχειρήσει να διαχειριστεί αποτελούν τα ζητήματα που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες και δεν έχουν προχωρήσει μετά τα περιφερειακά συνέδρια του ΣΥΡΙΖΑ (μια ιδέα που παραπέμπει αποκλειστικά στον Ανδρέα Παπανδρέου) τα οποία και τα ανέδειξαν.
Στην κορυφή της λίστας στους στόχους της κυβέρνησης όμως, αναμφίβολα βρίσκεται και η επαφή του πρωθυπουργού με τους δημάρχους αλλά και περιφερειάρχες προκειμένου να σφυρηλατήσει συμμαχίες ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών.
Μια τέτοια ευκαιρία του δόθηκε και στα Χανιά έχοντας στο πλευρό του τον περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη ο οποίος προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ αλλά είναι κοινό μυστικό ότι τον ερχόμενο Μάιο θα τον υποστηρίξει και ο ΣΥΡΙΖΑ.
Αντίστοιχο παράδειγμα φαίνεται να είναι και ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης του ΠΑΣΟΚ επί κυβερνήσεως Γιώργου Παπανδρέου Απόστολος Κατσιφάρας.
Την ίδια ώρα, σε ρυθμούς ΔΕΘ κινείται και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος ασκεί εφ όλης της ύλης σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και σήμερα θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη.
Η ΝΔ ξεδιπλώνει την κυβερνητική της πρόταση με στόχο να παρουσιάσει ένα σχέδιο που θα έχει βάση τις φοροελαφρύνσεις, τις επενδύσεις αλλά και τη μείωση στις ασφαλιστικές εισφορές. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει θέσει εδώ και καιρό το κόμμα σε εκλογική ετοιμότητα και στην Πειραιώς επισημαίνουν σε όλους τους τόνους ότι ο πρόεδρος της ΝΔ δεν πρόκειται να ακολουθήσει τον Αλέξη Τσίπρα στην παροχολογία.
Παράλληλα, μετά τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αναμένεται να συνεχίσει τις περιοδείες τις οποίες ήδη κάνει σε στοχευμένες περιοχές ενώ μέχρι το τέλος του μήνα οι πληροφορίες θέλουν να έχουν κλειδώσει τα ονόματα των υποψηφίων της ΝΔ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές με καυτές πατάτες την περιφέρεια της Ηπείρου και το δήμο Αθηναίων καθώς έχουν αναγγείλει τις υποψηφιότητές τους κατά παρέκκλιση της επιθυμίας της Πειραιώς ο κ. Ριζόπουλος στην Ήπειρο αλλά και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης στο δήμο Αθηναίων. Για το δεύτερο υπήρξαν πληροφορίες ότι σε συνάντηση που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη δέχθηκε να είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής κάτι όμως που διέψευσε ο ίδιος ο κ. Πατούλης το τελευταίο διήμερο. Πληροφορίες από παράγοντες της ΝΔ κάνουν λόγο για προσπάθεια του σημερινού δημάρχου Αμαρουσίου να εξασφαλίσει πλήρη, ολόπλευρη και σύσσωμη στήριξη από την Αξιωματική αντιπολίτευση καθώς έχουν φτάσει στα αυτιά του ακριτομύθιες ότι στελέχη της ΝΔ θα υποστηρίξουν φανερά ή υπογείως τον Γιάννη Σγουρό.

Χρύσα Κλειτσιώτη
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης