Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μάχη εντυπώσεων Τσίπρα για τις συντάξεις… για ένα τρίμηνο – Σε πορεία νίκης η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ θα ηττηθεί χωρίς να συντριβεί

Μάχη εντυπώσεων Τσίπρα για τις συντάξεις… για ένα τρίμηνο  – Σε πορεία νίκης η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ θα ηττηθεί χωρίς να συντριβεί
Εάν η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ είναι 7% με 8% ο Τσίπρας θα έχει ηττηθεί αλλά δεν θα έχει συντριβεί πολιτικά, οπότε θα παραμείνει στο πολιτικό προσκήνιο.
Μάχη εντυπώσεων δίνει ο Τσίπρας ο έλληνας πρωθυπουργός με τις συντάξεις οι οποίες θα μειωθούν είτε στον προκαθορισμένο χρόνο αρχές 2019 είτε θα υπάρξει παράταση 3 μηνών και θα μειωθούν στο τέλος Μαρτίου του 2019.
Πρακτικά και πίσω από την μεγάλη μάχη για να προστατευθούν οι συντάξεις η πραγματικότητα είναι ότι είτε αρχές Ιανουαρίου 2019, είτε τέλη Μαρτίου του 2019 οι συντάξεις θα μειωθούν.
Οι περισσότεροι στην ΕΕ συγκλίνουν στην άποψη ότι οι δανειστές δεν θα πρέπει να αποδειχθούν αλλαγή ημερομηνίας στην μείωση των συντάξεων άπαξ και η παροχολογία 3,5 δισεκ. ήδη αποτελεί παραχώρηση των ευρωπαίων.
Ο έλληνας πρωθυπουργός ήταν πολύ προσεκτικός όταν αναφερόταν στις συντάξεις, τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση με την σύνταξη του προϋπολογισμού του 2019 θα διαπραγματευθεί μετάθεση του χρόνου μείωσης των συντάξεων.
Ωστόσο αυτή η μετάθεση αφενός θα έχει διάρκεια 3 μηνών αφετέρου αποτελεί καιροσκοπισμό καθώς είναι άνευ ουσίας η προσπάθεια καθώς….η μνημονιακή υποχρέωση δεν θα αλλάξει.
Δεν έχει καμία ουσία εάν καθυστερήσει 3 μήνες μια απόφαση που έχει ήδη προσυμφωνηθεί.
Εν τω μεταξύ όπως αναφέρει πολύ έμπειρος δημοσκόπος στο bankingnews «ας υποθέσουμε ότι ο Τσίπρας θα διενεργήσει εκλογές τον Οκτώβριο του 2019, δηλαδή την τελευταία στιγμή.
Δεν μπορεί να αλλάξει το χάσμα που υπάρχει μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.
Η ΝΔ όπως αποδεικνύει και η παράσταση νίκης βρίσκεται σε πορεία νίκης και εξουσίας.
Ποτέ στην ιστορία κόμμα που είχε τόσο καθολικό ποσοστό στην παράσταση νίκης δεν έχασε.
Παράσταση νίκης σημαίνει ότι ανεξαρτήτως πιο κόμμα ψηφίζεται πιο πιστεύεται ότι θα κερδίσει στις επόμενες εκλογές, τα αποτελέσματα σε όλες τα δημοσκοπικά ευρήματα είναι μονοδιάστατα.
Η ΝΔ προηγείται με διαφορές 30% με 35% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην παράσταση νίκης.
Ο ένας χρόνος που απομένει έως τις εκλογές θα έχουν προηγηθεί οι ευρωεκλογές του Μαΐου που συνήθως το κυβερνών κόμμα συνήθως παίρνει και το πιο σκληρό μήνυμα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ηττηθεί στις ευρωεκλογές από την ΝΔ.
Η ΝΔ θα είναι ο νικητής αλλά ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα συντριβούν.
Εάν η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ είναι 7% με 8% ο Τσίπρας θα έχει ηττηθεί αλλά δεν θα έχει συντριβεί πολιτικά, οπότε θα παραμείνει στο πολιτικό προσκήνιο.
Τρίτο κόμμα θα παραμείνει η Χρυσή Αυγή κοντά στο 8% και το ΚΙΝΑΛ θα συνεργαστεί τελικώς με την ΝΔ.
Οι ΑΝΕΛ δεν θα μπορούν στην Βουλή»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης