Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στις 19:30 η ομιλία Τσίπρα στον ΟΗΕ – Σκοπιανό, Κυπριακό και προσφυγικό στη συνάντηση με Guterres

Στις 19:30 η ομιλία Τσίπρα στον ΟΗΕ – Σκοπιανό, Κυπριακό και προσφυγικό στη συνάντηση με Guterres
Εύσημα του γ.γ. του ΟΗΕ στον Έλληνα πρωθυπουργό για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης από την Ελλάδα και για τη Συμφωνία των Πρεσπών
Στις 19:30 ώρα Ελλάδας θα πραγματοποιηθεί η ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, με την οποία θα κλείσει και την πενθήμερη επίσκεψη του στις ΗΠΑ.
Ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση τα ξημερώματα με τον γ.γ. του ΟΗΕ, Antonio Guterres, ο οποίος και απέδωσε τα εύσημα στην Ελλάδα και στον πρωθυπουργό τόσο για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης όσο και για την «ιστορική» όπως την χαρακτήρισε, συμφωνία με την ΠΓΔΜ.
Όπως έγινε γνωστό, στο επίκεντρο των συζητήσεων τους βρέθηκαν το Κυπριακό, το Σκοπιανό καθώς και η προσφυγική κρίση.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο Κυπριακό στη βάση της πάγιας θέσης της Ελλάδας για δίκαιη και βιώσιμη λύση στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΗΕ, ανέδειξε τη σημασία του ελληνοτουρκικού διαλόγου, που είναι κρίσιμος μεταξύ άλλων και για τη μετανάστευση, καθώς και την ανάγκη η Τουρκία να σέβεται το διεθνές δίκαιο στην περιοχή
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΓΓ, ο Guterres εξέφρασε την εκτίμησή του για την υποστήριξη της Ελλάδας στην πολυμέρεια και στα Ηνωμένα Έθνη.
«Συνεχάρη την ελληνική κυβέρνηση για την αποφασιστικότητά της να επιλύσει τη μακροχρόνια διαφωνία για το όνομα με την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας και εξέφρασε την ελπίδα ότι η συμφωνία θα τύχει υποστήριξης και στις δύο χώρες.
Ο Γενικός Γραμματέας επανέλαβε ότι η συμφωνία μεταξύ της Αθήνας και των Σκοπίων θα έχει θετικό αντίκτυπο στην Ευρώπη και πέρα από αυτήν» τόνισε ο εκπρόσωπος του κ.Guterres, αναφέροντας ότι στο επίκεντρο των συζητήσεων τους βρέθηκε επίσης το Κυπριακό και το προσφυγικό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης