Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τζαβάρας για δημοψήφισμα ΠΓΔΜ: Τα Βαλκάνια έχουν τη δύναμη να ματαιώνουν όλα τα σχέδια των μεγάλων

tags :
Τζαβάρας για δημοψήφισμα ΠΓΔΜ: Τα Βαλκάνια έχουν τη δύναμη να ματαιώνουν όλα τα σχέδια των μεγάλων
Η Συμφωνία δείχνει πόσο βαθιά διχασμένος είναι ο Σκοπιανός λαός υποστήριξε ο βουλευτής της ΝΔ
Την θέση ότι τα Βαλκάνια έχουν τη δύναμη να ματαιώνουν όλα τα σχέδια των μεγάλων δυνάμεων διατύπωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Κ. Τζαβάρας με αφορμή το δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ, υπογραμμίζοντας πως η Συμφωνία των Πρεσπών δείχνει πόσο βαθιά διχασμένος είναι ο Σκοπιανός λαός.
«Το πρώτο συμπέρασμα είναι ότι τα Βαλκάνια έχουν τη δύναμη να ματαιώνουν όλα τα σχέδια των μεγάλων.
Αν σκεφτεί κανείς ότι από τα Σκόπια και πριν από το δημοψήφισμα είχαν περάσει όλοι οι ισχυροί της γης και τελικώς αυτό που εισέπραξαν με τον πιο παταγώδη τρόπο ήταν η διάψευση όλων των ελπίδων, που είχαν τεχνητά καλλιεργήσει και κυρίως η αποχή της συντριπτικής πλειοψηφίας του Σκοπιανού λαού, ήταν νομίζω η καλύτερη απάντηση σε αυτούς, που νομίζουν ότι επειδή έχουν την εξουσία στα διεθνή πράγματα εξακολουθούν να διαθέτουν και τη λογική.
Η συμφωνία έχει τροφοδοτήσει ετερόκλητα συναισθήματα και δείχνει πόσο βαθιά διχασμένος είναι ο Σκοπιανός λαός.
Από τη μια όσοι ακολουθούν την κυβέρνηση θέλουν να πειθαρχήσουν στις οδηγίες των μεγάλων και κάποιοι, οι οποίοι έχουν αντιληφθεί ότι αυτή η συμφωνία δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους, θέλουν να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι ο αλυτρωτισμός και ο εθνικισμός των Σκοπίων είναι η μοναδική ελπίδα που έχουν για να αποκτήσουν μία οντότητα στα Βαλκάνια» είπε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ.Τζαβάρας.
Όπως είπε, η Συμφωνία των Πρεσπών δεν θα παγώσει, γιατί «οι μεγάλοι και ισχυροί το έχουν βάλει στη ρότα το θέμα για επίλυση».
«Η κυβέρνηση της Ελλάδας δεν χειρίστηκε το θέμα στο επίπεδο της σοβαρότητας και της υπευθυνότητας που έπρεπε να το αντιμετωπίσει.
Εμείς από τη μία μεριά έχουμε υποστεί ένα πολύ μεγάλο πλήγμα στα εθνικά μας συμφέροντα γιατί εκεί που πηγαίναμε δήθεν να λύσουμε το ονοματολογικό φτάσαμε στο σημείο - θέλω να πιστεύω απερίσκεπτα και όχι συνειδητά - να αναγνωρίσουμε μακεδονικό έθνος.
Αυτό είναι η τεράστια εθνική ζημιά που έχει προκαλέσει αυτή η συμφωνία και όποιος δεν το καταλαβαίνει ή όποιος προσποιείται ότι δεν το καταλαβαίνει θεωρώ ότι κάνει μεγάλη παραχώρηση στους ισχυρούς της γης και δημιουργεί την εντύπωση ότι η Ελλάδα είναι ένα προτεκτοράτο» υποστήριξε ο κ.Τζαβάρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης