Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γυρίζει ο τροχός για τις αυτοδιοικητικές κάλπες - Ποια ονόματα παίζουν από ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ

Γυρίζει ο τροχός για τις αυτοδιοικητικές κάλπες  - Ποια ονόματα παίζουν από ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ
Προετοιμασίες για τις αυτοδιοικητικές εκλογές γίνονται και στη ΝΔ ενώ όπως εκτιμούν στο επόμενο δεκαπενθήμερο θα είναι έτοιμοι να ανακοινώσουν τα ονόματα των υποψηφίων.
Με πυρετώδεις ρυθμούς προετοιμάζονται τα επιτελεία των κομμάτων για τις αυτοδιοικητικές εκλογές το Μάιο του 2019.
Ήδη καταρτίζονται λίστες υποψηφίων ενώ τα σενάρια γύρω από τα ονόματα που φέρονται ως υποψήφια διαδέχονται το ένα το άλλο.

Με το βλέμμα στραμμένο στο δήμο της Αθήνας που αποτελεί «μήλο της έριδας»  για τα δύο μεγάλα κόμματα, στην Κουμουνδούρου αναζητούν ένα πρόσωπο που να μπορεί να αντιμετωπίσει την ισχυρή υποψηφιότητα του Κώστα Μπακογιάννη με τη ΝΔ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στον ΣΥΡΙΖΑ εστιάζουν το ενδιαφέρον τους σε ένα νέο πρόσωπο τον κ. Νίκο Μπελαβίλα ο οποίος είναι καθηγητής του Μετσόβιου Πολυτεχνείου και αρχιτέκτονας, μέλος του τμήματος Περιβάλλοντος ενώ πριν από ένα μήνα διορίστηκε πρόεδρος της εταιρίας Ανάπλαση- Αθήνα Α.Ε.
Ωστόσο, παραμένει στο τραπέζι των διαβουλεύσεων το ενδεχόμενο υποψηφιότητας της υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά σε περίπτωση που δεν προχωρήσει η υποψηφιότητα του κ. Μπελαβίλα καθώς στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι αποτελεί μια ασφαλή επιλογή και μπορεί να διεκδικήσει και τις ψήφους των πολιτών από το χώρο της κεντροδεξιάς.
Για το δήμο της Θεσσαλονίκης επενδύουν στην υποψηφιότητα του νυν δημάρχου, του Γιάννη Μπουτάρη - αναμένουν βέβαια την απόφασή του - για την οποία έχει εκφράσει και δημοσίως τη στήριξή του και ο πρωθυπουργός.
Στην περιφέρεια Αττικής, όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι η Ρένα Δούρου θα είναι πιθανότατα εκ νέου υποψήφια.
Στις υπόλοιπες περιφέρειες της χώρας, όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση κινείται με στόχο να στηρίξει υποψήφιους που προέρχονται από τον ευρύτερο χώρο του ΠΑΣΟΚ ή της ΔΗΜΑΡ.
Σε αυτό το πλαίσιο προσανατολίζεται η Κουμουνδούρου να στηρίξει τον Απόστολο Κατσιφάρα για την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τον Σταύρο Αρναουτάκη στην Κρήτη, τον Μάρκο Μπόλαρη για την Κεντρική Μακεδονία, τον Γιώργο Ζάψα για την Ήπειρο το Νίκο Τσιλιμίνγκα για την Μακεδονία, τον Γιώργο Δέδε για την Πελοπόννησο και τον Δημήτρη Αναγνωστάκη στην Στερεά Ελλάδα.
Ο προερχόμενος από το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Σαντορινιός, ακούγεται έντονα στο παρασκήνιο ότι ενδεχομένως να μετακομίσει από το υπουργείο Ναυτιλίας στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Άλλες δύο πιθανές υποψηφιότητες που προέρχονται από τη δεξαμενή του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν ο Θόδωρος Γαλιατσάτος για το Ιόνιο και ο Θεόδωρος Καρυπίδης για την Δυτική Μακεδονία.
Προετοιμασίες για τις αυτοδιοικητικές εκλογές γίνονται και στη ΝΔ ενώ όπως εκτιμούν στο επόμενο δεκαπενθήμερο θα είναι έτοιμοι να ανακοινώσουν τα ονόματα των υποψηφίων.
Το πρώτο όνομα που έχει κλειδώσει είναι αυτό του Κώστα Μπακογιάννη για το μεγαλύτερο δήμο της χώρας, την Αθήνα.
Στην περιφέρεια Αττικής φαίνεται να προκρίνεται ο νυν δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης.
Ωστόσο υπάρχουν κάποιες πληροφορίες στο παρασκήνιο που δεν αποκλείουν κάποιο όνομα- έκπληξη στην εν λόγω περιφέρεια.
Βέβαιη θεωρείται η υποψηφιότητα του Απόστολου Τζιτζικώστα στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ενώ για την περιφέρεια Πελοποννήσου, σύμφωνα με πληροφορίες έχει κλειδώσει ο νυν δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας.
Όλα δείχνουν ότι ο νυν περιφερειάρχης στην Ήπειρο, Αλέξανδρος Καρχιμάνης θα είναι εκ νέου υποψήφιος, όπως επίσης ο Κώστας Αγοραστός στη Θεσσαλία  και ο Γιώργος Χατζημάρκου στο νότιο Αιγαίο.
Στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης αναμένεται να είναι υποψήφιος ο Χρήστος Μέτιος ενώ όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι η Χριστιάνα Καλογήρου θα είναι εκ νέου υποψήφια στην περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Χρύσα Κλειτσιώτη
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης