Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κυρανάκης: Δεν μπορεί να υπάρξει συναίνεση με την κυβέρνηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση

tags :
Κυρανάκης: Δεν μπορεί να υπάρξει συναίνεση με την κυβέρνηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ εξετάζει το ενδεχόμενο να καταθέσει δική της πρόταση τόνισε ο κ.Κυρανάκης
Την θέση ότι δεν μπορεί να υπάρξει συναίνεση με την κυβέρνηση στο θέμα της Συνταγματικής Αναθεώρησης διατύπωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Κ. Κυρανάκης.
«Το 2016 ξεκινήσαμε τη συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση και ο κ. Τσίπρας τότε μας απαξίωσε.
Επειδή η επόμενη Βουλή θα είναι αυτή που θα αποφασίσει τελικά, θέλουμε και οι προτάσεις της κυβέρνησης και οι προτάσεις της αντιπολίτευσης να ληφθούν υπόψιν.
Προσχηματικά ο κ. Τσίπρας μιλά για συναίνεση, στην πραγματικότητα τη δυναμιτίζει, και απορρίπτει τα άρθρα που προτείνουμε εμείς, επομένως δεν μπορεί να υπάρξει συναίνεση» είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο του 24/7 ο κ.Κυρανάκης.
«Ο κ. Μητσοτάκης είχε μαζέψει μόλις 7 υπογραφές όταν είχε καταθέσει μόνος του πρόταση για αναθεώρηση του άρθρου σχετικά με το νόμο περί ευθύνης υπουργών» επεσήμανε ο κ.Κυρανάκης, τονίζοντας ότι «η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ εξετάζει το ενδεχόμενο να καταθέσει δική της πρόταση με 50 υπογραφές βουλευτών για τη συνταγματική αναθεώρηση να τη θέσει σε ψηφοφορία».
«Αν η κυβέρνηση αρνηθεί το άρθρο 16 για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, για τα οικονομικά των δήμων κοκ. δεν πρόκειται να συμπράξουμε.
Όλα τα κόμματα είναι υπέρ της κατάργησης του άρθρου 86 για το νόμο περί ευθύνης υπουργών.
Εφόσον δεν πετύχουμε τις συνθήκες συναίνεσης τότε θα αποφασίσει η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ τι θα κάνουμε» είπε ο κ.Κυρανάκης, ο οποίος εξέφρασε την απογοήτευση του για την απόφαση της Φώφης Γεννηματά και του Κινήματος Αλλαγής σχετικά με το πανεπιστημιακό άσυλο.
Όσον αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ.Κυρανάκης υπογράμμισε ότι «εάν δεν συνάδουν οι συνταγματικές αλλαγές που θα προταθούν στα Σκόπια με τη Συμφωνία των Πρεσπών τότε η Ελλάδα θα έχει τη δυνατότητα να μη φέρει τη συμφωνία για κύρωση στην ελληνική Βουλή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης