Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στο συνέδριο των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών θα μιλήσει ο Αλέξης Τσίπρας - Συνάντηση με Πράσινους και Αριστερά

Στο συνέδριο των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών θα μιλήσει ο Αλέξης Τσίπρας - Συνάντηση με Πράσινους και Αριστερά
Ο Αλέξης Τσίπρας θα αναφερθεί στην ομιλία του στην αναγκαιότητα σύγκλισης των προοδευτικών δυνάμεων της Ευρώπης απέναντι στις δυνάμεις του ολοκληρωτισμού
Στο συνέδριο του SPD στο Βερολίνο το επόμενο Σάββατο (10/11) είναι προσκεκλημένος να μιλήσει ο Αλέξης Τσίπρας ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί στο Παρίσι μετά από πρόσκληση Macron.
Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του το Έθνος οι προσκλήσεις στον Έλληνα πρωθυπουργό έχουν άρωμα ευρωεκλογών καθώς είναι στο πλαίσιο μιας ευρωπαϊκής προσπάθειας συσπείρωσης Κεντροαριστερών και Πρασίνων ώστε να υπάρξει ανάκαμψη στις ευρωεκλογές του 2019.
Οι γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες βλέπουν τα ποσοστά τους να συρρικνώνονται σημαντικά γεγονός που τους ωθεί σε νέες συνεργασίας. Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας αν και ηγέτης Αριστερού κόμματος έχει αναπτύξει στενέ σχέσεις τα τελευταία 3 χρόνια με την Ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία.
Όπως υποστηρίζει το δημοσίευμα, ο Αλέξης Τσίπρας θα αναφερθεί στην ομιλία του στην αναγκαιότητα σύγκλισης των προοδευτικών δυνάμεων της Ευρώπης απέναντι στις δυνάμεις της οπισθοδρόμησης και του ολοκληρωτισμού».
Κατά την παραμονή του στο Βερολίνο ο έλληνας πρωθυπουργός θα έχει συναντήσεις με τον επικεφαλής της γερμανικής Αριστεράς Die Linke καθώς και με τους Πρασίνους, η δύναμη των οποίων ενισχύθηκε σημαντικά στις τελευταίες εκλογές στη Γερμανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης