Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεωργαντάς (ΝΔ): Υπαναχώρησε η κυβέρνηση για τα περί σύστασης προανακριτικής για την Υγεία

tags :
Γεωργαντάς (ΝΔ): Υπαναχώρησε η κυβέρνηση για τα περί σύστασης προανακριτικής για την Υγεία
Γίνεται μια επένδυση από την πλευρά της κυβέρνησης συσκότισης των πραγμάτων είπε ο βουλευτής της ΝΔ
Την θέση ότι ενώ υπήρξαν διαρροές από την κυβέρνηση ότι θα προτείνουν σύσταση Προκαταρκτικής Επιτροπής στη συνέχεια υπαναχώρησαν διατύπωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Γ. Γεωργαντάς αναφερόμενος στο πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής που διερευνά σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας κατά τα έτη 1997-2014.
«Ενώ στην αρχή από την κυβέρνηση είχαν αρχίσει τις διαρροές ότι θα προτείνουν σύσταση Προκαταρκτικής Επιτροπής στη συνέχεια υπαναχώρησαν, επειδή πραγματικά αυτό απαιτεί ποινική αξιολόγηση και ενδείξεις ενοχής τέλεσης ποινικών αδικημάτων και προσωποποίηση ευθυνών, κάτι που δεν μπορεί να βγει, δεν έχει προκύψει.
Γίνεται μια επένδυση από την πλευρά της κυβέρνησης σε ένα επίπεδο τελικά συσκότισης των πραγμάτων, αντί για διαφώτισης τους και χειραγώγησης κάποιων εξελίξεων» είπε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ.Γεωργαντάς, ο οποίος σχετικά με την υπόθεση του Ερρίκος Ντυνάν, που είναι το πρώτο από τα τέσσερα τμήματα του πορίσματος το οποίο θα συζητηθεί αύριο, είπε ότι «το Ερρίκος Ντυνάν έχει νομικές διαστάσεις ιδιαίτερες».
«Νομίζω ότι αποκαλύφθηκε πλέον πέραν πάσης αμφιβολίας ότι δεν μπορεί να αξιολογηθεί καμία από τις ενέργειες των αρμοδίων πολιτικών ή άλλων παραγόντων ως ποινικά ελέγξιμη, πλην της μεγάλης κακοδιαχείρισης, η οποία έχει γίνει διαχρονικά από τη διοίκηση του κ. Μαρτίνη, ο οποίος άλλωστε έχει καταδικαστεί και φυλακιστεί γι' αυτή τη διαχείριση.
Αύριο θα απαντήσω με νομικά επιχειρήματα επί των όποιων συμπερασμάτων της πλειοψηφίας, αλλά θεωρώ ότι ζήτημα για περαιτέρω συνέχιση - με αυτό που ακουγόταν περί προκαταρκτικής έρευνας για τα ζητήματα αυτά- δεν υπάρχει, γιατί δεν στοιχειοθετούνται ούτε ποινικά αδικήματα, ούτε γίνεται περιγραφή αυτών, ούτε γίνεται και προσωποποίηση τους με συγκεκριμένα άτομα» υποστήριξε ο κ.Γεωργαντάς.
Σχετικά με τη συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση, που ξεκινά τις επόμενες ημέρες στη Βουλή, ο κ.Γεωργαντάς υποστήριξε ότι «ο εκτελεστικός νόμος για το άρθρο περί Ευθύνης Υπουργών, που βεβαίως και πρέπει να αλλάξει - ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πάρει πρωτοβουλία πριν πολλά χρόνια - έχει υπερψηφιστεί και από τον Συνασπισμό, ο κ.Κωνσταντόπουλος τον υπερψήφισε το 2003, μαζί με το ΚΚΕ».
«Εμείς θέλουμε να τον αλλάξουμε και το δείξαμε εμπράκτως, αλλά πώς να μιλήσεις για συνταγματική αναθεώρηση, αν κορυφαία ζητήματα, τα οποία μας ξεχωρίζουν σε όλον τον πλανήτη, δεν μπουν σε αυτή τη διαδικασία, είναι δυνατόν να αποκλείουμε τη δυνατότητα για λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων; Με ιδεοληψίες θα προχωρήσουμε σε μια διαδικασία, η οποία είναι κορυφαία;
Είναι ώριμες οι συνθήκες σε πολλά ζητήματα.
Είμαστε απόλυτα σύμφωνοι σε αυτό, να μην υπάρχει καμία προστασία και ασυλία απέναντι σε βουλευτές και υπουργούς, οι οποίοι παραβιάζουν τον νόμο.
Υπάρχει το μέτρο για να γίνει αυτό, με έναν τρόπο που να ισορροπούνται όλες οι λειτουργίες, αλλά όλο αυτό θέλει μία ουσιαστική και ειλικρινή συζήτηση και δεν θέλει με λαϊκίστικες κορώνες να επενδύει κάποιος σε μια συνταγματική αναθεώρηση» είπε ο κ.Γεωργαντάς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης