Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στο φουλ οι προεκλογικές μηχανές της ΝΔ με «καύσιμα» το κυβερνητικό πρόγραμμα και την ανανέωση των ψηφοδελτίων

Στο φουλ οι προεκλογικές μηχανές της ΝΔ με «καύσιμα» το κυβερνητικό πρόγραμμα και την ανανέωση των ψηφοδελτίων
Ο κ.Μητσοτάκης χρεώνει ξεκάθαρα στην κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η μεσαία τάξη
Σε πλήρη προεκλογική ετοιμότητα, βρίσκεται η Αξιωματική Αντιπολίτευση με τις κομματικές μηχανές να δουλεύουν στο φουλ προκειμένου να είναι ολοκληρωμένο το κυβερνητικό πρόγραμμα που θα ακολουθήσουν την επομένη των εκλογών.
Προτεραιότητα για τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη προσωπικά, όπως επισημαίνουν από την  Πειραιώς αποτελεί η ανάγκη ανασυγκρότησης της μεσαίας τάξης.
Γι’ αυτό άλλωστε, συχνά πυκνά, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, επισημαίνει με απόλυτη σαφήνεια ότι «πρέπει να ξαναυπάρξει μεσαία τάξη.
Είναι ζήτημα εθνικής επιβίωσης».
Ο κ.Μητσοτάκης χρεώνει ξεκάθαρα στην κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η μεσαία τάξη.
«Γονάτισαν τη μεσαία τάξη και φτωχοποίησαν εκείνους που είχαν τη μεγαλύτερη ανάγκη στήριξης», σημειώνει χαρακτηριστικά ενώ κατηγορεί τη συγκυβέρνηση πως «προσποιείται ότι τους νοιάζεται μοιράζοντας ψηφοθηρικά επιδόματα, δηλαδή φιλοδωρήματα μπροστά στη ληστρική επιδρομή της με φόρους και εισφορές».
Με πυξίδα την επιστροφή της ανάκαμψης στη χώρα στο στρατόπεδο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επεξεργάζονται με εντατικούς ρυθμούς το κυβερνητικό πρόγραμμα που θα ξεδιπλώσουν όταν αναλάβουν τα ηνία της χώρας περικλείοντας σε αυτό, σύμφωνα με όσα ισχυρίζονται, «συγκεκριμένους, φιλόδοξους και δεσμευτικούς στόχους», όπως:

Μείωση κατά 25% του βάρους που επιφέρουν τα εμπόδια και η γραφειοκρατία έως το 2020.

Μείωση κατά 35% του χρόνου επίλυσης δικαστικών (διοικητικών) διαφορών έως το 2020.

Μείωση κατά 30% του χρόνου αδειοδότησης μέχρι το 2020.

Μείωση κατά 30% του εταιρικού φόρου. Διπλασιασμό των ιδιωτικών επενδύσεων στην καινοτομία έως το 2023.

Αύξηση του μεριδίου της ψηφιακής οικονομίας στο ΑΕΠ κατά 4% και δημιουργία 50.000 νέων θέσεων εργασίας.

Εν τω μεταξύ, στο πλαίσιο της επιχείρησης ανανέωσης του πολιτικού δυναμικού της ΝΔ αλλά και της διεύρυνσής της προς άλλους πολιτικούς χώρους και πρωτίστως το κέντρο, εντάσσεται και η ανακοίνωση των ονομάτων 30 γυναικών απ’ όλη την Ελλάδα που θα απαρτίζουν τα «γαλάζια» ψηφοδέλτια και θα πολιτευτούν για πρώτη φορά στις προσεχείς εκλογές.
Η δημοσιοποίηση του καταλόγου με εκπροσώπους του «ασθενούς φύλου» οι οποίες έχουν επιλεγεί μέσα από τις διαδικασίες αξιολόγησης του Μητρώου Στελεχών αναμένεται να γίνει εντός της εβδομάδας.
Από την Πειραιώς προϊδεάζουν ότι πρόκειται για «επιτυχημένες γυναίκες με φιλοδοξίες, οι οποίες, όμως, έχουν πρόβλημα αναγνωρισιμότητας».
Με το χρίσμα ανά χείρας τουλάχιστον έξι μήνες νωρίτερα απ’ όταν εκτιμούν ότι θα γίνουν οι εκλογές, στην Πειραιώς εκφράζουν την πεποίθηση ότι υπάρχει ο απαιτούμενος χρόνος για τα νέα πρόσωπα να αποκτήσουν την αναγνωρισιμότητα που απαιτείται, να εκφράσουν δημόσια τις απόψεις τους και να διεκδικήσουν επάξια τη λαϊκή ψήφο υπέρ της ΝΔ. 
 
Χρύσα Κλειτσιώτη

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης