Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μάχη σε όλα τα μέτωπα με το βλέμμα στις δημοσκοπήσεις - Ικανοποίηση στην ΝΔ

Μάχη σε όλα τα μέτωπα με το βλέμμα στις δημοσκοπήσεις - Ικανοποίηση στην ΝΔ
Στην Αξιωματική Αντιπολίτευση είδαν με ικανοποίηση ότι το κυβερνητικό αφήγημα προσκρούσει στις νέες δημοσκοπήσεις
Με παροχές, προσλήψεις, τη μη περικοπή των συντάξεων αλλά και σκανδαλολογία στρώνει το δρόμο που οδηγεί στις κάλπες η κυβέρνηση.
Κι ενώ ο πρωθυπουργός ξόρκισε το σενάριο των εκλογών από το βήμα της Βουλής την Πέμπτη αναγγέλοντας ο ίδιος τις μειώσεις στις ασφαλιστικές εισφορές, το σκηνικό που επιχειρεί να διαμορφώσει η κυβέρνηση αναδύει άρωμα εκλογών.
Ακόμη κι αν αυτές δεν έρθουν πρόωρα και γίνουν στο τέλος της τετραετίας όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας, η χώρα κινείται σε ρυθμούς προεκλογικής περιόδου. Μικρής ή μακράς διάρκειας, ο χρόνος θα το δείξει.
Σε αυτό το σκηνικό το Μέγαρο Μαξίμου, επιχειρεί φυγή προς τα εμπρός κι επιδιώκει να εστιάσει την αντιπαράθεση στο οικονομικό πεδίο καθώς θεωρεί ότι εφεξής θα έχει μόνο κέρδη.
Μάλιστα η παρουσία του πρωθυπουργού στη Βουλή για να παρουσιάσει έναν μεταμνημονιακό προϋπολογισμό «κατέρριψε το επιχείρημα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης περί 4ου μνημονίου», εκτιμούν κυβερνητικά στελέχη.
Στην προεκλογική καμπάνια που ατύπως έχει ξεκινήσει ο ΣΥΡΙΖΑ επικεντρώνει το ενδιαφέρον του στην οικονομία καθώς όπως διαβλέπουν στην κυβέρνηση είναι το πεδίο που τους ευνοεί ενώ συγχρόνως επιδιώκουν να μεταφέρουν την αντιπαράθεση στη Βουλή η οποία πιστεύουν ότι αποτελεί το προνομιακό πεδίο του πρωθυπουργού.
Σε κάθε περίπτωση, το Μέγαρο Μαξίμου επενδύει εδώ και αρκετό καιρό στα θέματα της οικονομίας και δη στο πακέτο ελαφρύνσεων το οποίο έχει εξαγγείλει από τον Σεπτέμβριο ο Αλέξης Τσίπρας.
Μάλιστα, η επικοινωνιακή αντεπίθεση που έχει τεθεί σε εφαρμογή θεωρείται επιβεβλημένη, όπως λένε κυβερνητικά στελέχη, μετά την τροπή που έλαβε η περιβόητη συμφωνία Πολιτείας-εκκλησίας η οποία όχι μόνο δεν απέφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα αλλά πρόσθεσε ακόμη ένα μέτωπο στην κυβέρνηση.
Σε αυτό το πλαίσιο, οι παροχές και οι ελαφρύνσεις που θα νομοθετηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα με αποκορύφωμα την ψήφιση του προϋπολογισμού στις 18 Δεκεμβρίου και την ψήφο εμπιστοσύνης που αναμένεται να δοθεί στην κυβέρνηση, προσδοκούν στο Μαξίμου να αποτυπωθούν στις αρχές του χρόνου και με την δημοσκοπική ανάκαμψη του ΣΥΡΙΖΑ.
Διότι προς το παρόν, οι επικοινωνιακές αντεπιθέσεις του Μεγάρου Μαξίμου δεν αποδίδουν τα αναμενόμενα στις σφυγμομετρήσεις της κοινής γνώμης που διενεργούνται τους τελευταίους μήνες. Πάντως στην Αξιωματική Αντιπολίτευση είδαν με ικανοποίηση ότι το κυβερνητικό αφήγημα προσκρούσει στις νέες δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας ενώ η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι μπροστά σε όλα τα ευρήματα.
Την ίδια ώρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από την Κυψέλη όπου περιόδευσε την Πέμπτη, απάντησε στον Αλέξη Τσίπρα πως επιστρέφει στο ελάχιστο αυτά που έχει πάρει από τους πολίτες σε μεγάλες δόσεις.
Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΝΔ επισήμανε ότι υπάρχουν πολλοί λόγοι για να απολογείται ο πρωθυπουργός αλλά όχι να πανηγυρίζει γιατί δεν περικόπτονται οι συντάξεις που η ίδια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ ψήφισε.
«Οι πολίτες θα δώσουν τη δική τους απάντηση στον κ. Τσίπρα και στην εικονική πραγματικότητα την οποία φιλοτεχνεί, με έμφαση στις επόμενες εθνικές εκλογές», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Στην Αξιωματική Αντιπολίτευση υποστηρίζουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι αποκομμένος και αποκλεισμένος στο Μέγαρο Μαξίμου και δεν έχει εικόνα για τα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών αλλά και της πραγματικής οικονομίας.
Πάντως σήμερα, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η αντιπαράθεση που θα έχουν από το βήμα της Βουλής Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης, με επίκεντρο αυτή τη φορά, το θέμα των πανεπιστημίων και της παραβατικότητας.

Χρύσα Κλειτσιώτη
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης