Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι 8-9% – Η προεκλογική παροχολογία Τσίπρα θα ανακόψει την αυτοδυναμία Μητσοτάκη

Η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι 8-9% – Η προεκλογική παροχολογία Τσίπρα θα ανακόψει την αυτοδυναμία Μητσοτάκη
Είναι πολύ πιθανό ο Τσίπρας να εκπλήξει και τελικώς να μην προκηρύξει εκλογές τον Μάιο 2019 αλλά τον Οκτώβριο να εξαντλήσει πλήρως την 4ετία....
Η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ με βάση όλα τα δημοσκοπικά ευρήματα είναι περίπου στις 8 με 9 μονάδες υπέρ της ΝΔ.
Εάν οι εκλογές διεξαχθούν Μάιο 2019 ή Οκτώβριο 2019 η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα.
Ωστόσο η νέα τακτική της κυβέρνησης και του Τσίπρα η κλασσική για τα ελληνικά δεδομένα προεκλογική παροχολογία θα μπορούσε να ανακόψει την αυτοδυναμία του Μητσοτάκη.
Όπως αναλύει πηγή προσκείμενη στην ΝΔ που μίλησε στο bankingnews «είναι πολύ πιθανό ο Τσίπρας να εκπλήξει και τελικώς να μην προκηρύξει εκλογές τον Μάιο 2019 αλλά τον Οκτώβριο να εξαντλήσει πλήρως την 4ετία.
Ο σκοπός της κίνησης αυτής θα είναι ένας, όσο περισσότερο παραμένει στην εξουσία και συνεχίζει την πολιτική παροχολογίας θα μπορούσε να σταθεροποιήσει την διαφορά έναντι της ΝΔ με στόχο να ανακόψει την αυτοδυναμία Μητσοτάκη που δεν αποτελεί εξωπραγματικό στόχο.
Η σκανδαλολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί εκ νέου αλλά δεν θα είναι το εργαλείο που θα αλλάξει τις πολιτικές ισορροπίες.
Η παροχολογία σε μια κοινωνία που έχει καταστραφεί από τους λανθασμένους χειρισμούς ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να αντιμετωπιστεί διαφορετικά.
Οι πολίτες ξεχνούν εύκολα, μπορεί σήμερα να αποδοκιμάζουν τον Τσίπρα αλλά αύριο εάν λάβουν την πρώτη παροχή μπορεί να ξεχάσουν.
Προφανώς και το πλειοψηφικό ρεύμα της κοινωνίας θέλει πολιτική αλλαγή την οποία πρέπει ο Μητσοτάκης να την εκμεταλλευτεί στο έπακρον.
Όμως η αυτοδυναμία της ΝΔ δεν θα εξαρτηθεί μόνο από τις πολιτικές πρωτοβουλίες Μητσοτάκη αλλά και από την στρατηγική παροχών της κυβέρνησης.
Βέβαια η παροχολογία που αποτελεί τακτική πολιτικής μετριότητας αλλά αποδίδει στην κοινωνία θα βρει φραγμούς από τους δανειστές οπότε δεν θα επιτρέψουν ακρότητες που θα μπορούσαν να θέσουν σε αμφισβήτηση τις μέχρι τώρα θυσίες των πολιτών.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποδείξει ότι ρισκάρει εύκολα για λόγους μικροπολιτικής».
Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και δημοσκόπος ο οποίος υποστηρίζει ότι η πραγματική διαφορά μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ είναι 8% με 9% με τάσεις οριακής μείωσης.
Οι πολιτικοί συσχετισμοί είναι ξεκάθαροι, η ΝΔ θα είναι ο μεγάλος νικητής των επόμενων εκλογών αλλά άλλο νίκη και άλλο αυτοδυναμία θα είναι δύο διαφορετικές πολιτικές συνισταμένες και προκλήσεις για τον Μητσοτάκη.
Ένα άλλο στοιχείο που επίσης χρήση προσοχής είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στην προσπάθεια του να διατηρήσει επαφές και με την πραγματική Αριστερά έως την ακροαριστερά προβαίνει σε κινήσεις άτυπης νομιμοποίησης.
Αντιθέτως η ΝΔ έχει κόψει με την ακροδεξιά πλήρως επαφές ενώ συνεχίζει να αντιμετωπίζει την παραδοσιακή δεξιά ή ακροδεξιά με ενοχικά συναισθήματα λόγω της κυριαρχούσας αριστερής αντίληψης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης