Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δυσκολεύεται να βρει υποψηφίους για τα αυτοδιοικητικά αξιώματα ο ΣΥΡΙΖΑ - Στο επίκεντρο Αθήνα και Κεντρική Μακεδονία

tags :
Δυσκολεύεται να βρει υποψηφίους για τα αυτοδιοικητικά αξιώματα ο ΣΥΡΙΖΑ - Στο επίκεντρο Αθήνα και Κεντρική Μακεδονία
Το κυβερνών κόμμα εμφανίζει δυσκολίες να βρει υποψήφιο που να μπορεί να διεκδικήσει με αξιώσεις το μεγαλύτερο δήμο της χώρας και μάλιστα απέναντι στον Κώστα Μπακογιάννη
Μεγάλη δυστοκία να βρει υποψήφιους για τις αυτοδιοικητικές εκλογές αντιμετωπίζει όπως όλα δείχνουν, ο ΣΥΡΙΖΑ. Παρά το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας εξερχόμενος την Τετάρτη το βράδυ από τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, χαριτολογώντας είπε στος δημοσιογράφους ότι «τα λύσαμε όλα», η υποψηφιότητα για τον δήμο Αθηναίων παραμένει μεγάλο ερωτηματικό.
Το κυβερνών κόμμα εμφανίζει δυσκολίες να βρει υποψήφιο που να μπορεί να διεκδικήσει με αξιώσεις το μεγαλύτερο δήμο της χώρας και μάλιστα απέναντι στον Κώστα Μπακογιάννη που θεωρείται και το «δυνατό χαρτί» της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αλλά και τον υποψήφιο που στηρίζει το Κίνημα Αλλαγής, τον Παύλο Γερουλάνο.
Αμφότεροι, οι υποψήφιοι για τον δήμο της Αθήνας που υποστηρίζονται από τη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ αντίστοιχα, περιοδεύουν καθημερινά στις γειτονιές της πρωτεύουσας αλλά του ΣΥΡΙΖΑ… δεν του «βγαίνει» ακόμα το όνομα.
Τις τελευταίες ημέρες, το επικρατέστερο όνομα που ακούγεται για την υποψηφιότητα του δήμου Αθηναίων είναι αυτό του υφυπουργού Εργασίας, Νάσου Ηλιόπουλου ο οποίος όπως υποστηρίζουν κομματικά στελέχη έχει όλες τις προϋποθέσεις να ανταπεξέλθει επάξια σε αυτή τη δύσκολη μάχη απέναντι στον Κώστα Μπακογιάννη.
Ενώ μάλλον απομακρύνεται το ενδεχόμενο υποψηφιότητας της 37χρονης Ελθήνας Αγγελοπούλου καθώς θεωρήθηκε ότι δεν πληρεί τις προϋποθέσεις μιας νικηφόρας επιλογής.
Σε αυτό το κλίμα, με το βλέμμα στραμμένο στις αυτοδιοικητικές αλλά και τις ευρωεκλογές τον Μάιο του 2019 και δεδομένου ότι  η Πολιτική Γραμματεία δεν κατάφερε να δώσει λύση στις εκκρεμότητες που υπάρχουν για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές συνεδριάζει το Σαββατοκύριακο η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.
Εκεί, προσδοκούν από την Κουμουνδούρου ότι θα καταλήξουν στα ονόματα που υπολείπονται.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αλέξης Τσίπρας, φέρεται να έχει πει στους συνεργάτες του αλλά και στον γραμματέα του κόμματος Πάνο Σκουρλέτη πως τα κενά για τις αυτοδιοικητικές εκλογές τα οποία δεν είναι λίγα και αν συνυπολογιστεί και το γεγονός ότι και σε πολλές μεγάλες πόλεις της περιφέρειας τα κουτάκια με τις υποψηφιότητες του ΣΥΡΙΖΑ είναι άδεια, πρέπει να κλείσουν μέχρι το Σαββατοκύριακο. 
Τα μεγάλα «αγκάθια» για τον ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν αυτή την ώρα ο δήμος Αθηναίων και η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας όπου μετά την άρνηση του Πασοκογενή υφυπουργού Μάρκου Μπόλαρη το τοπίο εμφανίζεται ομιχλώδες.
Το δυσμενές κλίμα που έχει δημιουργηθεί για την κυβέρνηση στην Βόρεια Ελλάδα μετά τη συμφωνία των Πρεσπών δεν επιτρέπει μεγάλες προσδοκίες στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος να λάβει ακόμη και μονοψήφια ποσοστά τουλάχιστον όπως αποτυπώνεται στις σφυγμομετρήσεις της κοινής γνώμης.
Οι πληροφορίες των τελευταίων ημερών έλεγαν ότι ο κ. Μπόλαρης που στο παρελθόν είχε διεκδικήσει δύο φορές τη συγκεκριμένη περιφέρεια, προσπαθεί να βρει «πρόθυμους» για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ από τον πολιτικό χώρο από τον οποίο προέρχεται, δηλαδή από το ΠΑΣΟΚ.
Στις υποψηφιότητες που ήδη έχει ανακοινώσει ο ΣΥΡΙΖΑ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές συγκαταλέγονται η Ρένα Δούρου για την Περιφέρεια Αττικής, ο Θοδωρής Καρυπίδης για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ο Γιώργος Δέδες για την Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο Κωνσταντίνος Κατσιμίγας στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.
Το κυβερνών κόμμα επίσης, έχει δηλώσει επισήμως ότι θα στηρίξει υποψηφίους από το Κίνημα Αλλαγής όπως τον Σταύρο Αρναουτάκη στην Περιφέρεια Κρήτης και τον Απόστολο Κατσιφάρα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
Σε ότι αφορά τα ανοιχτά μέτωπα του ΣΥΡΙΖΑ, οι πληροφορίες θέλουν τον υφυπουργό Νεκτάριο Σαντορινιό υποψήφιο στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Γιώργο Ζάψα στην Περιφέρεια της Ηπείρου. Θολό είναι το τοπίο για τις Περιφέρειες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου.
Το ζητούμενο λοιπόν της Κεντρικής Επιτροπής είναι να κλείσει αυτά τα κενά και να πάει και παρακάτω στους υπόλοιπους δήμους που είναι ακόμη «ορφανοί» από υποψηφιότητες του κυβερνητικού χώρου.
 
Χρύσα Κλειτσιώτη
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης