Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας στην Κ.Ε ΣΥΡΙΖΑ: Η Ελλάδα μετρά τις πρώτες 100 ημέρες εκτός μνημονίων - Η χώρα ήταν καταδικασμένη στην αιώνια λιτότητα

Τσίπρας στην Κ.Ε ΣΥΡΙΖΑ: Η Ελλάδα μετρά τις πρώτες 100 ημέρες εκτός μνημονίων - Η χώρα ήταν καταδικασμένη στην αιώνια λιτότητα
Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση προχωρά σε κατάργηση – και όχι αναστολή – της μείωσης των συντάξεων που θα ίσχυαν από την 1/1/2019
«Η Ελλάδα μετρά τις πρώτες 100 μέρες της εκτός μνημονίων. Τις 100 πρώτες πραγματικά δικές μας μέρες, που δεν θα ξημέρωναν ποτέ σε μια χώρα καταδικασμένη να ζήσει στην αιώνια λιτότητα και την οικονομική καχεξία, τελικά ήρθαν» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στην Κ. Ε του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο πρωθυπουργός αφού ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση προχωρά σε κατάργηση – και όχι αναστολή – της μείωσης των συντάξεων που θα ίσχυαν από την 1/1/2019 υπογράμμισε πως «έχουμε ξανά στα χέρια μας, την πρωτοβουλία των κινήσεων, όπως κάθε άλλη ευρωπαϊκή χώρα και την ελευθερία να υλοποιήσουμε –στα πλαίσια των υφιστάμενων δημοσιονομικών περιθωρίων- ένα πρόγραμμα οικονομικής και κοινωνικής ανασυγκρότησης, που έχει ανάγκη ο τόπος»
Αναφερόμενος στο πρόγραμμα της κυβέρνησης, ο Αλ. Τσίπρας αναφέρθηκε στα σημεία που προωθεί ώστε όπως είπε «όχι απλά να λειτουργούμε αμυντικά για να κρατήσουμε την κοινωνία όρθια, αλλά να περάσουμε στην πολιτική αντεπίθεση».
Τα σημεία στα οποία αναφέρθηκε είναι:
-Να κάνουμε πράξη την πολιτική αναδιανομής και ενίσχυσης της διαπραγματευτικής δύναμης των εργαζομένων.
-Να δώσουμε την απαραίτητη παραγωγική ώθηση σε μια οικονομία που στέναζε για χρόνια κάτω από την ύφεση και την επιθετική λιτότητα
-Να βάλουμε τις βάσεις για τις απαραίτητες προοδευτικές θεσμικές τομές
-Να δώσουμε το τελικό χτύπημα στο καθεστώς σήψης, της διαφθοράς και της διαπλοκής στη χώρα.
-Να εμπνεύσουμε ξανά τη νέα γενιά που κουράστηκε να δουλεύει για χαρτζιλίκια ή να ξενιτεύεται στα 4 σημεία του ορίζοντα για ένα καλύτερο μέλλον.
-Επαναφέραμε την ισχύ των βασικών αρχών των συλλογικών διαπραγματεύσεων και υπογράψαμε την επέκταση κλαδικών συμβάσεων. Με τον τρόπο αυτό, χιλιάδες εργαζόμενοι θα δούν άμεσα αυξήσεις στους μισθούς τους που για χρόνια συρρικνώνονταν ή στην καλύτερη, έμεναν καθηλωμένοι.
-Μειώνουμε τον ΈΝΦΙΑ ως και 30% για τη λαϊκή κατοικία και πάνω από 20% για τη μεσαία τάξη. Και έχουμε εξασφαλίσει τη περεταίρω μείωση το 2020, ώστε να φθάσει στο 50% για τη λαϊκή κατοικία και το 30% για τη μεσαία.
-Μειώσαμε τις ασφαλιστικές εισφορές των ελευθέρων επαγγελματιών και των νέων επιστημόνων, ως και 35%, άμεσα και στοχευμένα.
-Μειώνουμε τη φορολογία των επιχειρήσεων 4 μονάδες μέσα στην επόμενη τετραετία, κατά μία μονάδα κατ’ έτος.

Ο Μητσοτάκης έχει έτοιμο πρόγραμμα για 4ο μνημόνιο - Είναι το alter ego του Thomsen

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε πρωτοσέλιδα εφημερίδων με fake news τα οποία τρομοκρατούσαν όπως είπε επι σειρά μηνών τους συνταξιούχους για το ζήτημα της μείωσης των συντάξεων ενώ κατηγόρησε την ΝΔ ότι ακόμη και από το βήμα της Βουλής άφησε αιχμές κατά του ευρωπαίου επιτρόπου Moscovici επειδή τόλμησε να πει ότι οι μειώσεις στις συντάξεις μπορεί και να μην εφαρμοστούν.
Παράλληλα έριξε τα βέλη του στον πρόεδρο της ΝΔ οτι έχει έτοιμο πρόγραμμα για 4ο μνημόνιο λέγοντας ότι «δε μίλησε τυχαία ο κος Μητσοτάκης για τέταρτο μνημόνιο.
Πάει και αυτό το τέταρτο μνημόνιο, κατέρρευσε με πάταγο και τον πλάκωσε, τον ίδιο και όλο του το πολιτικό αφήγημα.
Ο κος Μητσοτάκης έχει ετοιμάσει το πρόγραμμά του έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στο 4ο Μνημόνιο.
Θα έλεγε ότι το φέραμε εμείς δήθεν με την ανικανότητά μας, και αυτός θα είχε το knowhow να το εφαρμόσει».
Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε τον Κ. Μητσοτάκη Alter ego του κ.Thomsen του ΔΝΤ λέγοντας χαρακτηριστικά:
"Η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη δεσμεύεται να εφαρμόσει την πολιτική του ΔΝΤ χωρίς το ΔΝΤ,
Να εφαρμόσει μνημονιακό πρόγραμμα χωρίς μνημόνια.
Μια δέσμευση που τελικά εγγυάται ότι θα οδηγήσει αργά ή γρήγορα τη χώρα πίσω στο ΔΝΤ.
Ο κος Μητσοτάκης είναι το άλτερ έκο του κυρίου Thomsen.
Ψηφίζεις ΝΔ και σου έρχεται πακέτο και το ΔΝΤ, σε οικονομική συσκευασία δύο σε ένα.
Μας χωρίζει λοιπόν όχι μόνο ιδεολογική, πολιτική και αξιακή αλλά και προγραμματική άβυσσος με τη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη.

Προχωράμε τη Συνταγματική Αναθεώρηση και τη συμφωνία των Πρεσπών 

Ο πρωθυπουργός τόνισε ακόμη ότι, η κυβέρνηση προχωρά το θέμα της Συνταγματικής Αναθεώρησης ενώ όπως είπε «κάναμε ένα ιστορικό πρώτο βήμα με την συμφωνία με την εκκλησία για τον εξορθολογισμό των σχέσεων με το κράτος. Γνωρίζαμε από πριν τα εμπόδια αλλά και τα προσκόμματα που θα εμφανιστούν στην πορεία. Αλλά δεν θα κάνουμε πίσω».
Αναφορικά με την συμφωνία των Πρεσπών για το Μακεδονικό ξεκαθάρισε, ότι η κυβέρνηση δεν θα κάνει πίσω ούτε σε αυτό το θέμα λέγοντας ότι «είναι η πρώτη συμφωνία από την κατάρρευση της Ενωμένης Γιουγκοσλαβίας, στην οποία οι εθνικισμοί ηττήθηκαν κατά κράτος. Διότι επικράτησε το αίσθημα της αλληλεγγύης, της συνεργασίας αλλά και το βάρος της ιστορικής ευθύνης απέναντι στους λαούς μας. Και είμαστε περήφανοι γι’ αυτό το βήμα».
Υπογράμμισε ακόμη ότι «αυτοί που πολεμούν τη συμφωνία και στις δύο πλευρές των συνόρων, επιβεβαιώνουν ότι πράξαμε σωστά. Διότι αυτοί που ωρύονται είναι αυτοί που θέλουν τα Βαλκάνια του μίσους και του αλληλοσπαραγμού. Όχι τα Βαλκάνια της συνανάπτυξης και της συνεργασίας. Θέλουν την Ελλάδα ένα φοβικό κομπάρσο της διεθνής σκηνής».
 
Η ΝΔ κατρακυλά προς την ακροδεξιά

«Φοβάμαι ότι με την ακροδεξιά κατρακύλα της ΝΔ και με τον αντισύριζα παροξυσμό των ΜΜΕ που την στηρίζουν, γίνεται
Ήμασταν είμαστε και θα είμαστε πάντα απέναντι Πολιτικά, κοινωνικά, ιδεολογικά, σε κάθε φασίστα, κάθε ακροδεξιό, κάθε σκοταδιστή επικίνδυνο.
Η κεντροδεξιά στην Ελλάδα δεν έχει πλέον πολιτικό εκφραστή τη ΝΔ.
Διότι σήμερα η ΝΔ, είναι ταγμένη ολόψυχα στην πλευρά της ακροδεξιάς».

Δεν κάνουμε casting για τους υποψηφίους μας 

Τέλος, ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στο ζήτημα των «ισχυρών» ονομάτων που έχει στο μανίκι του για τις Αυτοδιοικητικές εκλογές, τόνισε πως «στο ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνουμε casting» ενώ δεν αποκάλυψε κανένα όνομα για την υποψηφιότητα στο Δήμο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης