Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δεν βγήκε «λευκός καπνός» από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ για την υποψηφιότητα του δήμου Αθηναίων

Δεν βγήκε «λευκός καπνός» από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ για την υποψηφιότητα του δήμου Αθηναίων
Η στρατηγική κυβέρνησης - Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στο δρόμο προς τις κάλπες
Απέλπιδες προσπάθειες καταβάλει η κυβέρνηση να κλείσουν τα ανοιχτά μέτωπα με τις υποψηφιότητες στις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Παρά τις προσδοκίες περί του αντιθέτου δεν βγήκε «λευκός καπνός» από την Κεντρική Επιτροπή του κυβερνώντος κόμματος που συνεδρίασε το Σαββατοκύριακο σε ότι αφορά την υποψηφιότητα του ΣΥΡΙΖΑ για τον δήμο της Αθήνας.
Εν τω μεταξύ, επτασφράγιστο μυστικό παραμένουν οι προτάσεις και οι εισηγήσεις που έχει καταθέσει η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ προς την Ανοιχτή πόλη, τη δημοτική παράταξη του κόμματος η οποία και συζητά όλα τα ενδεχόμενα χωρίς όμως να έχει καταλήξει ακόμη στην τελική πρόταση.
Η υποψηφιότητα του υφυπουργού Εργασίας, Νάσου Ηλιόπουλου παραμένει σταθερά στο τραπέζι των συζητήσεων από την πρώτη μέρα ως επιλογή από την κεντρική σκηνή και σε περίπτωση που δεν ευδοκιμήσουν οι όποιες προσπάθειες αναζήτησης εναλλακτικών υποψηφιοτήτων από το κυβερνών κόμμα θα καταλήξουν σε αυτήν.
Σε κάθε περίπτωση, η δυστοκία για εύρεση υποψηφίου στον δήμο της Αθήνας συνεχίζεται ενώ γίνονται διαρκείς συσκέψεις προκειμένου να λυθεί ο «γρίφος» της πρωτεύουσας. Πάντως, ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής έκανε λόγο για επιλογές που πρέπει να γίνουν από τις τοπικές κοινωνίες και από τις δημοτικές παρατάξεις.

Στα ύψη η πολιτική αντιπαράθεση

Την ίδια ώρα, εντείνεται το κλίμα πόλωσης ανάμεσα σε κυβέρνηση και Αξιωματική Αντιπολίτευση που ξεδιπλώνουν βήμα βήμα τη στρατηγική τους στο δρόμο προς τις κάλπες ενώ οι δύο αρχηγοί ανεβάζουν στα ύψη τους τόνους της αντιπαράθεσης και ανταλλάσουν εκατέρωθεν πυρά για μια σειρά από ζητήματα.
Το κυβερνητικό στρατόπεδο σε μια προσπάθεια να αντιστρέψει το δυσμενές κλίμα που έχει διαμορφωθεί τους τελευταίους μήνες ρίχνει στην παρτίδα της επερχόμενης εκλογικής μάχης τα δυνατά του «χαρτιά» αποκαλύπτοντας το πως θα κινηθεί και σε ποιες κοινωνικές ομάδες στοχεύει.
Στην κορυφή του κυβερνητικού ενδιαφέροντος βρισκονται οι άνεργοι και οι χαμηλοσυνταξιούχοι οι οποίοι και φέτος θα λάβουν μέρισμα εν είδη δέκατης τρίτης σύνταξης.
Ακολουθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι οι χαμηλόμισθοι στον ιδιωτικό τομέα και βεβαίως και οι αγρότες.
Και σε αυτό το πλαίσιο συναντάται σήμερα ο πρωθυπουργός με αγρότες στα Καλάβρυτα.
Αυτά τα ακροατήρια θα επιχειρήσει να πείσει ο Αλέξης Τσίπρας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα των μη προνομιούχων και στηρίζει τα συμφέροντά τους.
Τα «όπλα» που ανασύρει ο πρωθυπουργός από το κυβερνητικό «οπλοστάσιο» έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους με τις δεκάδες χιλιάδες προσλήψεις που υποσχέθηκε έως και το 2022 ξεκινώντας από τους τομείς της υγείας της παιδείας και των κοινωνικών υπηρεσιών.
Στην κυβέρνηση κινούνται με όχημα όπως διατείνονται, την απελευθέρωση της αναλογίας συνταξιοδοτήσεων - προσλήψεων από πέντε προς ένα που είχε επιβάλει η τρόικα σε αναλογία ένα προς ένα.
Το επόμενο χαρτί είναι το πακέτο των οικονομικών ελαφρύνσεων στα νοικοκυριά με πάρα πολύ χαμηλό εισόδημα.
Οι μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ, οι μειώσεις στις ασφαλιστικές εισφορές και η επιστροφή των αναδρομικών, όπως υποστηρίζουν κυβερνητικά στελέχη, στοχεύουν εκτός από τη βελτίωση του εισοδήματος και στην δημιουργία ελπίδας για κάτι καλύτερο στα αμέσως επόμενα χρόνια.

Πυρετώδεις προετοιμασίες για το συνέδριο της ΝΔ

Η κυβέρνηση μιλά για το δίκαιο που έγινε πράξη και η Αξιωματική Αντιπολίτευση απαντά κατηγορώντας την για λαϊκισμό.
Η ΝΔ ανεβάζει στην πρώτη θέση της ατζέντας την ασφάλεια των πολιτών στις φτωχές και υποβαθμισμένες γειτονιές όπως επίσης και τα περιστατικά ανομίας στους πανεπιστημιακούς χώρους.
Ζητά από την κυβέρνηση την κατάργηση του ασύλου στα πανεπιστήμια και την κατηγορεί ότι ανέχεται και ενθαρρύνει τη δράση αντιεξουσιαστών.
Στην Πειραιώς επισημαίνουν πάντως, ότι δεν θα συμμετάσχουν στο παιχνίδι της υποσχεσιολογίας και της σκανδαλολογίας «στο οποίο επιμένει να μεταφέρει την πολιτική αντιπαράθεση ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε μια απέλπιδα προσπάθεια να κερδίσει το χαμένο έδαφος» όπως τονίζουν.
Στο στρατόπεδο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις για το επικείμενο συνέδριο του κόμματος που θα διεξαχθεί στις 14, 15 και 16 Δεκεμβρίου.
Στις εργασίες του συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί στον εκθεσιακό χώρο Metropolitan Expo, στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» θα λάβουν μέρος περίπου 3.000 σύνεδροι και περισσότεροι από 2.000 παρατηρητές απ’ όλη την Ελλάδα.

Χρύσα Κλειτσιώτη
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης