Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στη Μόσχα μεταβαίνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας – Αύριο 7/12 η συνάντηση με Putin

Στη Μόσχα μεταβαίνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας – Αύριο 7/12 η συνάντηση με Putin
Τσίπρας και Putin θα παραθέσουν κοινή συνέντευξη τύπου
Στη Μόσχα μεταβαίνει σήμερα Πέμπτη 6/12 ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θα έχει διαδοχικές συναντήσεις αύριο Παρασκευή 7/12 με τον Ρώσο ομόλογο του Dmitry Medvedev και με τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, αύριο Παρασκευή 7/12 στις 10:30 ο κ. Τσίπρας θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στον Κήπο Αλεξάνδρου.
Στις 11:30 έως τις 12:30 θα έχει συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του, Dmitry Medvedev, στην πρωθυπουργική κατοικία.
Η κατ΄ ιδίαν συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Vladimir Putin στο Κρεμλίνο έχει προγραμματιστεί για τις 13:00-13:30, ενώ θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας με τον Ρώσο Πρόεδρο (13:30-14:45).
Θα πραγματοποιηθεί υπογραφή διμερών συμφωνιών (14:45-15:00) και εν συνεχεία ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο Ρώσος Πρόεδρος θα παραθέσουν κοινή συνέντευξη Τύπου (15:00-15:30).
Η επίσκεψη του πρωθυπουργού και τα αποτελέσματα των επαφών με την ρωσική πολιτική ηγεσία αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς πρώτιστο μέλημα της ελληνικής κυβέρνησης είναι η αποκατάσταση των ελληνορωσικών σχέσεων, οι οποίες επλήγησαν το περασμένο καλοκαίρι με αποκορύφωμα την απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών.
Υπενθυμίζεται ότι η ένταση αυτή «πυροδοτήθηκε», βάσει των όσων υποστηρίζει η ελληνική πλευρά, από τη «δράση» της Ρωσίας για τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Πέρα όμως από την αποκατάσταση των διμερών σχέσεων και τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα διερευνήσει κατά πόσο υπάρχει ενδιαφέρον από τη Ρωσία για επενδύσεις στην Ελλάδα, ενώ θα συνομιλήσουν για τα ενεργειακά αλλά και για τις εξελίξεις στην Κύπρο και στη νοτιοανατολική Μεσόγειο με την εξόρυξη των υδρογανανθράκων.
Σημειώνεται πως στη Μόσχα βρίσκεται ήδη ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γ. Κατρούγκαλος, ο οποίος είναι και ο επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας για τις εργασίες της 11ης Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής Ελλάδας - Ρωσίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης