Τελευταία Νέα
Πολιτική

Εντείνεται η πόλωση στο πολιτικό σκηνικό - «Άρωμα» εκλογών αναδύθηκε στη Βουλή

Εντείνεται η πόλωση στο πολιτικό σκηνικό - «Άρωμα» εκλογών αναδύθηκε στη Βουλή
Δεν είχε επιχείρημα η ΝΔ εκτιμά η κυβέρνηση - Πανέτοιμος για ντιμπέιτ ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Με φόντο το προεκλογικό σκηνικό και σημάδια ακραίας πόλωσης εκτυλίχθηκε στη Βουλή η συζήτηση για την κατάργηση των περικοπών των συντάξεων.
Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης είχαν την πιο σκληρή σύγκρουση στη Βουλή καθώς η συζήτηση ήταν εκρηκτική σε όλα τα επίπεδα αλλά ξέφυγε από κάθε έλεγχο όταν έφτασε στο Σκοπιανό και ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε ευθέως τον πρωθυπουργό ότι αντάλλαξε τη μη περικοπή των συντάξεων με τη συμφωνία των Πρεσπών.
Αυτή η αναφορά προκάλεσε την πολύ έντονη αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα που κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ για καφενειακό λόγο.
Η σφοδρή αντιπαράθεση κατέδειξε επίσης ότι ο δρόμος προς τις κάλπες θα είναι στρωμένος με πόλωση η οποία θα εντείνεται μέρα με τη μέρα.
Σε κάθε περίπτωση, όποτε και να γίνουν εκλογές, όπως σχολίαζαν κοινοβουλευτικοί, στη συζήτηση της Τρίτης τέθηκε το τρίπτυχο της ατζέντας που θα κυριαρχήσει καθόλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου με την οικονομία, τα σκάνδαλα και το Σκοπιανό να μονοπωλούν το ενδιαφέρον των πολιτικών κομμάτων.

Δεν είχε επιχείρημα η ΝΔ εκτιμά η κυβέρνηση

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο αποτιμώντας την εμφάνιση των δύο αρχηγών στην αίθουσα της ολομέλειας εκτιμούν  ότι η ΝΔ σύρθηκε στη Βουλή να ψηφίσει την ακύρωση των συντάξεων. Δεν είχε επιχείρημα, υποστηρίζουν καθώς είχε επενδύσει υπέρμετρα στο καταστροφικό σενάριο που ήθελε τις συντάξεις να μειώνονται και να ζημιώνεται πολιτικά η κυβέρνηση.
Ωστόσο, όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά οι ίδιες πηγές, η Αξιωματική Αντιπολίτευση, ψήφισε το νομοσχέδιο που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ κι επειδή δεν έχει επιχειρήματα εκτοξεύει κατηγορίες προς την κυβέρνηση για τα εθνικά ζητήματα.
Μάλιστα επισημαίνουν το γεγονός ότι η λέξη «προδότες» που ακούστηκε στην αίθουσα της ολομέλειας κατά τη συζήτηση ήταν αυτή που προκάλεσε την οργή του Αλέξη Τσίπρα καθώς όπως τονίζουν, είναι επικεφαλής μιας εκλεγμένης κυβέρνησης και θεωρούν ότι είναι αδιανόητο η Αξιωματική Αντιπολίτευση να κατηγορεί για προδοσία την ίδια την κυβέρνηση.
Με αποτέλεσμα όπως λένε, την έκρηξη που παρακολουθήσαμε στους τηλεοπτικούς μας δέκτες η οποία σημάδεψε τη σκληρότερη κόντρα των δύο πολιτικών αρχηγών μέχρι σήμερα.
Το «Μακεδονικό» χωρίς αμφιβολία, σχεδόν μονοπώλησε τη συζήτηση, κατά την οποία ο πρωθυπουργός ανταπέδωσε τις σκληρές εκφράσεις κατηγορώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη για κεντροδεξιά στροφή τονίζοντας μάλιστα ότι υιοθέτησε το σύνθημα, η «Δημοκρατία ξεπουλά τη Μακεδονία» τροποποιώντας το βέβαια ως «ο ΣΥΡΙΖΑ ξεπουλάει τη Μακεδονία».
Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας υπεραμύνθηκε της συμφωνίας των Πρεσπών υπογραμμίζοντας ότι κλείνει τα παράθυρα σε αλυτρωτισμούς ενώ συγχρόνως όπως υποστηρίζουν κυβερνητικά στελέχη έστειλε και ένα μήνυμα προς την απέναντι πλευρά και δη στο Ζόραν Ζάεφ ότι για να προχωρήσει αυτή η συμφωνία και να ολοκληρωθεί με την επικύρωσή της πρέπει να τηρούνται όσα αποφασίστηκαν.

Πανέτοιμος για ντιμπέιτ ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στον αντίποδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης πέτυχε τον στόχο που είχαν θέσει από την Πειραιώς να βρεθεί στο επίκεντρο της συζήτησης το Σκοπιανό καθώς όπως υποστηρίζουν εδώ και αρκετές ημέρες επιδιώκουν να αποσπάσουν απάντηση από το Μέγαρο Μαξίμου για τις δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ.
Στο στρατόπεδο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κάνουν λόγο για έναν πρωθυπουργό στριμωγμένο στο θέμα του Σκοπιανού μετά τις δηλώσεις Ζάεφ, αμήχανο με τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο της ΔΕΠΑ, όπως επισημαίνουν και τις σχέσεις του στενού συνεργάτη του Νίκου Παππά με τον κ. Λαυρεντιάδη ενώ θεωρούν ότι οι εκλογές τίθενται όντως στο πρωθυπουργικό γραφείο.
Σε αυτό το προεκλογικό πλαίσιο, αναφορικά με την πρόσκληση του πρωθυπουργού για ντιμπέιτ δηλώνουν ότι είναι έτοιμοι στη ΝΔ, σημειώνοντας μάλιστα, χαρακτηριστικά, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι εκεί εφόσον ο Αλέξης Τσίπρας κάνει πράξη τα λόγια του γιατί συνήθως πολλά λέει αλλά λίγα κάνει και όταν έρθει η ώρα των εκλογών - που θεωρούν ότι είναι κοντά - ο πρόεδρος της ΝΔ θα είναι παρών.

Χρύσα Κλειτσιώτη
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης