Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πλειοδοσία παροχών από Τσίπρα και Μητσοτάκη στον δρόμο προς τις εκλογές – Η ψήφιση του προϋπολογισμού η επόμενη μάχη

Πλειοδοσία παροχών από Τσίπρα και Μητσοτάκη στον δρόμο προς τις εκλογές – Η ψήφιση του προϋπολογισμού η επόμενη μάχη
Σύγκρουση κορυφής αλλά και μάχη παροχών ανάμεσα σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση
Ο χορός των εξαγγελιών τόσο από την κυβέρνηση όσο και από την Αξιωματική Αντιπολίτευση καλά κρατεί στο δρόμο προς τις κάλπες.
Το Μέγαρο Μαξίμου στρέφει το βλέμμα του στα «θετικά μέτρα» που ήδη έχει νομοθετήσει και περιλαμβάνονται στον προϋπολογισμό.
Η κυβέρνηση ποντάρει στην απόκτηση κάποιων αδικιών με τα θετικά μέτρα που έχει εξαγγείλει από τα οποία απομένουν λίγα ακόμη να περάσουν από τη Βουλή.
Ανάμεσα σε άλλα συγκαταλέγονται το κοινωνικό μέρισμα που ήδη έχει δοθεί κι απομένει ακόμα μια δόση μέχρι το τέλος του μήνα, τα αναδρομικά των ένστολων, η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 10%, η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και η επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών για νέους εργαζόμενους κάτω των 25 ετών.
Από τις αρχές του νέου έτους αναμένεται η αύξηση του κατώτατο μισθού, το επίδομα ενοικίου και στέγασης και η μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις κατά 1% μέχρι το 2022.
Τη δική της προεκλογική ατζέντα με εξαγγελίες υπέρ των ασθενέστερων προωθεί και η Αξιωματική Αντιπολίτευση.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε το στίγμα της στρατηγικής του από το 12ο συνέδριο της ΝΔ που έκλεισε τις πύλες του την Κυριακή το απόγευμα (16/12).
Ο αρχηγός της Αξιωματική Αντιπολίτευσης εξήγγειλε δύο νέες δεσμεύσεις του για την ανάταξη της χώρας και κυρίως την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος της Ελλάδας.
Η πρώτη αφορά την παροχή βοήθεια 2.000 ευρώ στις οικογένειες για κάθε νέο παιδί που θα γεννιέται στην Ελλάδα.
Η αύξηση του κατώτατο μισθού με ρυθμό διπλάσιο από την ετήσια αύξηση του ΑΕΠ της χώρας.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιδιώκει να κυριαρχήσει στην Πολιτική συζήτηση το τεράστιο πρόβλημα της υπογεννητικότητας που αντιμετωπίζει η χώρα.
Μάλιστα επισήμανε ότι η ΝΔ έχει στο οπλοστάσιο της ολοκληρωμένη παρέμβαση σύμφωνα με την οποία τα βρεφικά είδη και τα είδη πρώτης ανάγκης των νέων μητέρων θα υπαχθούν στον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ ενώ το αφορολόγητο όριο για κάθε παιδί θα προσαυξάνεται στις οικογένειες τους κατά 1.000 ευρώ.
Ο νέος γύρος σύγκρουσης ανάμεσα στους αρχηγούς των δύο μεγάλων κομμάτων αναμένεται την Τρίτη  το βράδυ (18/12) στην  αίθουσα της ολομελείας κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού που για την κυβέρνηση θα λάβει χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης.
 
Χρύσα Κλειτσιώτη
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης