Η τουρκική πλευρά δεν θα υπερβεί τα εσκαμμένα, εκτιμά ο Π. Ρήγας
Ο ρόλος μας δεν είναι να φοβόμαστε την επιθετική κίνηση της Τουρκίας, αλλά να εργαζόμαστε για την αποτροπή ενός τέτοιου ενδεχόμενου, τονίζει ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Παναγιώτης Ρήγας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews.
Εκτιμά ότι η τουρκική πλευρά δεν θα υπερβεί τα εσκαμμένα, ενώ κληθείς να σχολιάσει την προειδοποιητική δήλωση από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ευάγγελο Αποστολάκη προς την Τουρκία, απάντησε ότι «ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, είπε τα αυτονόητα.
Έδωσε την επιχειρησιακή διάσταση σε αυτό που νομίζω ότι όλοι συμφωνούμε, ότι δεν θα επιτρέψουμε να αμφισβητηθεί ούτε στο ελάχιστο η ελληνική επικράτεια.
Υπερασπιζόμενοι τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας, υπερασπιζόμαστε και την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή. Εγγύηση αποτελεί η αποτρεπτική ισχύς των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων».
Σχετικά με τις αιτιάσεις κομμάτων της αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση καλλιεργεί τεχνητή ένταση με την Τουρκία, είπε ότι «τέτοια ζητήματα δεν μπορεί να μπαίνουν στη σκακιέρα της εσωτερικής πολιτικής αντιπαράθεσης.
Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι ελληνικά πολιτικά κόμματα ερμηνεύουν την πάγια ελληνική στάση, την οποία ακολουθεί και η παρούσα κυβέρνηση, της ψύχραιμης αντιμετώπισης της τουρκικής προκλητικότητας ως «καλλιέργεια έντασης» έναντι της Τουρκίας.
Ας προσέξουν κάποιοι λίγο περισσότερο γιατί δίνουν λαβές και άλλοθι στην τουρκική συμπεριφορά».
Για τη συμφωνία των Πρεσπών, ανέφερε ότι όσο περνά ο καιρός, όλο και περισσότεροι θα συνειδητοποιούν ότι αυτή υπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα, αλλά και πως εκθέτουν ανεπανόρθωτα τη Ν.Δ. και τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη προσωπικά οι τελευταίες εξελίξεις στη γείτονα χώρα, όπου η αρμόδια επιτροπή ενέκρινε την τροπολογία στο πλαίσιο της συνταγματικής αναθεώρησης, σύμφωνα με την οποία γίνεται σαφής διάκριση μεταξύ υπηκοότητας και εθνότητας.
Περαιτέρω, υπογράμμισε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης δεν είναι οι εκλογές, αλλά» η εφαρμογή του προγράμματός μας σε μεταμνημονιακές συνθήκες».
Σημείωσε δε, πως «υπάρχει μια προσπάθεια ενοχοποίησης της πρόθεσης του πρωθυπουργού να ολοκληρώσει τον κυβερνητικό κύκλο σύμφωνα με τη λαϊκή εντολή», αλλά και πως «το διακύβευμα που θα τεθεί προ της κάλπης των βουλευτικών εκλογών δεν έχει ακόμα σχηματιστεί.
Εάν, πάντως, τίθεται ζήτημα «τιμωρητικής ψήφου», τότε αυτή θα πρέπει να στραφεί στις πολιτικές δυνάμεις που οδήγησαν τη χώρα στην καταστροφή και την κοινωνία στην απόγνωση και όχι στις δυνάμεις που αντέστρεψαν αυτή την πορεία».
Κατά τον ίδιο, τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ δεν είναι ένα πακέτο που κλείνει, αλλά σηματοδοτούν την είσοδο στη μεταμνημονιακή εποχή και αποτελούν το προοίμιο ενός σχεδιασμού σε βάθος τετραετίας.
«Επιπλέον χρόνο η κυβέρνηση δεν ζητά τώρα, θα τον ζητήσει και θα τον λάβει από τον λαό τον Οκτώβριο του 2019 και θα αφορά τέσσερα ακόμα χρόνια», είπε χαρακτηριστικά.
www.bankingnews.gr
Σχόλια αναγνωστών