Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στην ΝΔ προετοιμάζονται πυρετωδώς για την επόμενη ημέρα των εκλογών - Οι πολιτικοί και οικονομικοί στόχοι

Στην ΝΔ προετοιμάζονται πυρετωδώς για την επόμενη ημέρα των εκλογών - Οι πολιτικοί και οικονομικοί στόχοι
Ένας από τους στόχους του Κυρ. Μητσοτάκη να μειώσει τις συμμαχίες του ΣΥΡΙΖΑ με την κεντροαριστερά
Με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη μέρα των εκλογών, στο επιτελείο του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης εργάζονται πυρετωδώς και προετοιμάζουν την στρατηγική που θα ακολουθήσουν.
Άλλωστε, η πεποίθηση που επικρατεί στην Πειραιώς είναι ότι με την αυγή του νέου έτους ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για τις εθνικές εκλογές με χρονικό ορίζοντα τον Μάιο.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναζητά να αποκόψει συμμαχίες του ΣΥΡΙΖΑ με την κεντροααριστερα και την ευρύτερη αριστερά και να επιχειρήσει να χτίσει ο ίδιος συμμαχίες κυρίως για τις αυτοδιοικητικές εκλογές αλλά αποβλέποντας και στην επόμενη μέρα των εθνικών εκλογών είτε έχει εξασφαλίσει κοινοβουλευτική αυτοδυναμία είτε όχι.
Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και  η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον ΟΚΑΝΑ όπου συζήτησε ακόμη και πρωτοποριακές μεθόδους απεξάρτησης των ναρκωτικών που εφαρμόζονται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως είναι η Ολλανδία η ή Πορτογαλία.
Μάλιστα, πολιτικοί παρατηρητές υποστηρίζουν ότι μετά από τριάντα χρόνια ο πρόεδρος της ΝΔ ακολουθεί την τακτική του πατέρα του, το 89, μόνο που τότε ο πολιτικός στόχος ήταν το ΠΑΣΟΚ και τώρα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.
Στο στρατόπεδο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επισημαίνουν ότι "όπως έδειξε το κρεσέντο με τις ρουσφέτολογικές (ν)τροπολογίες της προηγούμενης εβδομάδας στη Βουλή, η κυβέρνηση επιστρέφει στην παλιά κακή συνταγή που οδήγησε την Ελλάδα στην κρίση".
Επιπροσθέτως κάνουν λόγο για "παραδοξότητα να υπόσχεται περισσότερα η κυβέρνηση από την αντιπολίτευση που διεκδικεί την εξουσία".
Πάντως ο πρόεδρος της ΝΔ επιμένει στη θέση του, όπως λένε στην Πειραιώς ότι ο ίδιος εκτός από το επίδομα των 2000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται και το οποίο ανακοίνωσε στο τελευταίο συνέδριο της ΝΔ και σχετίζεται με τη δημογραφική ανάκαμψη της χώρας δεν πρόκειται να υποσχεθεί επιδόματα πάρα μόνο περικοπές φόρων και εισφορών.
Αξιωματούχοι της Πειραιώς δηλώνουν ρητά ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν πρόκειται να ακολουθήσει την στρατηγική έντασης του Αλέξη Τσίπρα με την τελευταία ομιλία του στη Θεσσαλονίκη.
Αντιθέτως, διαβεβαιώνουν ότι ο πρόεδρος της ΝΔ αν και θα απαντά στις προκλήσεις που δέχεται, όπως συνέβη με τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, θα αναδεικνύει συνεχώς το επόμενο διάστημα τις θετικές προτάσεις του κόμματος του και τα κοινωνικά μέτρα που σχεδιάζει στοχεύοντας πρωτίστως στη μεσαία τάξη και τη μέση ελληνική οικογένεια καθώς και στους πλέον αδύναμους οικονομικά πολίτες.

Χρύσα Κλειτσιώτη
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης