Τελευταία Νέα
Πολιτική

Με κόντρες για το νικητή στις ισπανικές εκλογές στην τελική ευθεία για τις ευρωεκλογές στις 26 Μαίου

Με κόντρες για το νικητή στις ισπανικές εκλογές στην τελική ευθεία για τις ευρωεκλογές στις 26 Μαίου
Με το βλέμμα στις κάλπες ετοιμάζεται το πακέτο παροχών
Η επικαιρότητα επιστρέφει σε κανονικούς ρυθμούς μετά την μικρή ανάπαυλα του Πάσχα με τον χρόνο να μετρά πλέον αντίστροφα για τις επικείμενες εκλογικές αναμετρήσεις καθώς κι επίσημα διανύουμε τον προεκλογικό μήνα που οδηγεί στις κάλπες.
ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ βρίσκονται σε θέσεις μάχης ενόψει της πρότασης μομφής κατά του παύλου πολάκη ενώ την ίδια ώρα ο Αλέξης Τσίπρας  πανηγυρίζει για τη νίκη του Πέδρο Σάντσεθ αφήνοντας πίσω, στο 2015 τις αγκαλιές με τον Πάμπλο Ιγκλέσιας των Podemos, με τον οποίο τότε αγωνιζόταν από κοινού να ανατρέψουν την Ευρώπη.
Όλα δείχνουν, ότι από την εποχή εκείνη κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι καθώς σήμερα, ο Αλέξης Τσίπρας επενδύει στην άνοδο των Σοσιαλιστών αφού θεωρεί ότι και ο ίδιος ανήκει σε αυτή την ομάδα.
Άλλωστε το τελευταίο διάστημα πασχίζει για να προωθήσει το αφήγημα της Προοδευτικής συμμαχίας το οποίο θα πάρει όπως όλα δείχνουν,  σάρκα και οστά στις επικείμενες ευρωεκλογές καθώς το κυβερνών δίνει τη μάχη με συνοδοιπόρο την Προοδευτική Συμμαχία και με σήμα τον ΣΥΡΙΖΑ.
Στον αντίποδα, η Αξιωματική Αντιπολίτευση, θέτει και ξαναθέτει το ερώτημα, με ποιον ακριβώς είναι ο Αλέξης Τσίπρας στην Ευρώπη αλλά απάντηση δεν παίρνει.
Δεν ξέρουμε, υποστηρίζουν από την Πειραιώς,  αν είναι με τον υποψήφιο της Ριζοσπαστικής Αριστεράς ή με τον εκπρόσωπο των Σοσιαλιστών, Φρανς Τίμερμανς τον οποίο ο κ. Τσίπρας, σχεδόν, απήγαγε την άλλη φορά που ήρθε στην Αθήνα και τον πήρε στο Μαξίμου μήπως και καταφέρει και πάρει ένα κομμάτι από την αποκλειστικότητα της Φώφης Γεννηματα.
Το ίδιο. λοιπόν, έκανε και τώρα η κυβέρνηση.
Έσπευσαν πρώτοι να πανηγυρίσουν για τη νίκη των Σοσιαλιστών ξεχνώντας ποια ήταν η τύχη των Ποδέμος.
Αυτό ακριβώς επεσήμανε η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ η κ. Ζαχαράκη με μια δήλωση που έκανε στην οποία αποδίδει πολιτικό τυχοδιωκτισμό στον κ. Τσίπρα, έναν πολιτικό τυχοδιωκτισμό, όπως υπογραμμίζει, που δεν γνωρίζει σύνορα.
«Την ώρα που το πολιτικό αδερφάκι του ΣΥΡΙΖΑ, οι  Podemos καταποντίστηκαν στις ισπανικές εκλογές εκείνος πανηγυρίζει για τη νίκη του… ισπανικού ΠΑΣΟΚ και την άνοδο της ισπανικής ακροδεξιάς».

Με το βλέμμα στις κάλπες ετοιμάζεται το πακέτο παροχών

Την ίδια ώρα, πάντως η κυβέρνηση μαζί με το αφήγημα της νίκης των Σοσιαλιστών στην Ευρώπη ετοιμάζει μια σειρά παροχών ενόψει των ευρωεκλογών οι οποίες παραπέμπουν στο μακρινό παρελθόν, τότε που πρωτοστατούσε το σύνθημα, Τσοβόλα, δώστα όλα.
Καθώς φαίνεται, σε αυτή τη γραμμή επιχειρεί να κινηθεί το Μέγαρο Μαξίμου δίχως ωστόσο να θεωρείται δεδομένο ότι ο στόχος θα επιτευχθεί καθώς οι θεσμοί καραδοκούν ενώ οι συζητήσεις με το οικονομικό επιτελείο βρίσκονται σε εξέλιξη.
Διότι ναι μεν βγήκαμε από το μνημόνιο αλλά χωρίς την έγκριση των ευρωπαϊκών θεσμών οι αποφάσεις λαμβάνονται απλώς, σε θεωρητικό επίπεδο.
Μένει να δούμε το αμέσως επόμενο διάστημα πως θα καταλήξουν οι παροχές που η κυβέρνηση επιθυμεί διακαώς να ανακοινώσει.
Σε κάθε περίπτωση, η ελληνική πλευρά επιδιώκει να ψηφιστεί το συγκεκριμένο πακέτο θετικών μέτρων πριν τις ευρωεκλογές.
Σε αυτό, μεταξύ άλλων, συγκαταλέγονται οι 120 δόσεις προς τα ταμεία αλλά και προς την εφορία για τις οποίες όμως συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις καθώς δεν έχουν καταλήξει ακόμη ποια ακριβώς θα είναι τα κριτήρια.
Επίσης, στο τραπέζι των συζητήσεων εξετάζονται εφάπαξ παροχές και επιδόματα αλλά και κάποια μόνιμα μέτρα όπως το ενδεχόμενο να μειωθεί ο ΦΠΑ στην εστίαση ή σε κάποια συγκεκριμένα προϊόντα από το 24% στο 13%.
Τις αμέσως επόμενες εβδομάδες θα φανεί αν θα ευοδωθούν οι σχεδιασμοί και οι προσδοκίες της κυβέρνησης αλλά και αν θα αποδώσουν καρπούς στις σφυγμομετρήσεις της κοινής γνώμης και κυρίως στην κάλπη.

Χρύσα Κλειτσιώτη
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης