Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης: Με ισχυρή πολιτική εντολή θα διεκδικήσω χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα και αυτό σημαίνει λιγότερους φόρους

Μητσοτάκης: Με ισχυρή πολιτική εντολή θα διεκδικήσω χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα και αυτό σημαίνει λιγότερους φόρους
«Είμαστε το κόμμα της Ευρώπης και θέλουμε να παίξουμε ρόλο σε μια Ευρώπη που αλλάζει», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ
Τη δέσμευση να διεκδικήσει χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα ανέλαβε εκ νέου ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ομιλία του την Κυριακή (5/5/2019) στην Καβάλα.
«Με μια ισχυρή πολιτική εντολή, την επόμενη μέρα θα πάω στην Ευρώπη και θα διεκδικήσω χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα γιατί αυτό σημαίνει λιγότερους φόρους για όλους τους Έλληνες», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ.
«Είμαστε το κόμμα της Ευρώπης και θέλουμε να παίξουμε ρόλο σε μια Ευρώπη που αλλάζει.
Είναι πολύ σημαντικό να είναι η ΝΔ ισχυρή πολιτική μέσα στην ισχυρότερη πολιτική οικογένεια της Ευρώπης», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.
Αναφερόμενος στο διακύβευμα των εκλογών το προσδιόρισε ως εξής:«με την Ελλάδα των Πολάκηδων ή με την Ελλάδα των Πολλών».
«Η ΝΔ είναι μεγάλο λαϊκό κόμμα, είμαστε το κόμμα των πολλών, το κόμμα που δεν κάνει ταξικές διακρίσεις αλλά αγωνίζεται για την ευημερία ολόκληρης της Ελληνικής κοινωνίας», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης.
«Οι νέοι είναι θυμωμένοι και έχουν δίκιο.
Μεγάλωσαν μέσα στην κρίση και δεν μπορούν να φανταστούν ένα μέλλον πιο αισιόδοξο.
Πρέπει να τους αποδείξουμε πως μπορούν να ελπίζουν σε μια φωτεινή Ελλάδα.
Πως μπορούμε αυτή την Ελλάδα να την κάνουμε πράξη» επισήμανε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό είπε ότι δεν πρόκειται να σπαταλήσει χρόνο απαντώντας στις χυδαίες προσωπικές αναφορές του και ότι ο ίδιος θα μιλάει από εδώ και εμπρός μέσα από την πολιτική που θα εφαρμόσει, τα προγράμματα και το σχεδιασμό του για μια καλύτερη κοινωνία.
Αναφερόμενος στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ το χαρακτήρισε ως μια «ανακύκλωση των παλιών και φθαρμένων υλικών του ΠΑΣΟΚ, ενώ απέναντι τους υπάρχει μια παράταξη ενωμένη και ανανεωμένη.
Αναφέρθηκε προσωπικά στον υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Πέτρο Κόκκαλη λέγοντας χαρακτηριστικά «είναι ο μόνος που έχει παππού αλλά δεν έχει πατέρα.
Ο Σωκράτης Κόκκαλης ταυτίστηκε με τον όρο της διαπλοκής στην Ελλάδα».
Υπογράμμισε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι ένα μεγάλο λαϊκό κόμμα που δεν κάνει ταξικές διακρίσεις και αγωνίζεται για όλους ντους Έλληνες, ενώ αναρωτήθηκε αν τελικά οι πολίτες θα είναι «με την Ελλάδα των πολάκιδων ή με την Ελλάδα των πολλών».
Πάντως ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι, οι εκλογές θα σηματοδοτήσουν την πολιτική αλλαγή στη χώρα.
«Μέσα από το γκρίζο αρχίζει να ξεπηδά ο σπόρος μιας Νέας Ελλάδας.
Μπορούμε και Αξίζουμε καλύτερα.
Αυτή η φωτεινή Ελλάδα θα ξημερώσει το βράδυ της 26 Μαΐου», είπε χαρακτηριστικά.
«Βλέπω την ελπίδα στα μάτια των Ελλήνων ότι κάτι μπορεί επιτέλους να αλλάξει σε αυτήν τη χώρα.
Να αρχίσει μία νέα αισιόδοξη εποχή για μια φωτεινή Ελλάδα», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.
Τόνισε ότι η ΝΔ είναι το ανάχωμα στο λαϊκισμό και σε όλα τα άκρα απ’ όπου κι αν προέρχονται, ενώ συμπλήρωσε πως η Χρυσή Αυγή έχει ένα πολύ μεγάλο πολιτικό χορηγό τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ.
Την ίδια ώρα συμπλήρωσε με νόημα πως «δε φοβούμαστε να πούμε ότι είμαστε και φιλελεύθεροι και πατριώτες.
Δε φοβόμαστε τον πατριωτισμό, δεν ντρεπόμαστε για τις ελληνικές σημαίες, είμαστε περήφανοι για την εθνική μας ταυτότητα.
Γνωρίζουμε την ιστορία μας γι’ αυτό και βρισκόμαστε απέναντι στην επαίσχυντη συμφωνία των Πρεσπών.
Γι’ αυτό θα δώσουμε μάχη ώστε να απαλύναμε τις αρνητικές συνέπειες από αυτή τη συμφωνία.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ολοκληρώνοντας την ομιλία του απηύθυνε ανοιχτό κάλεσε σε όλους τους Έλληνες πολίτες, «όσους ψήφισαν ΣΥΡΖΑ την προηγούμενη φορά και σήμερα είναι δυσαρεστημένοι, τους δυσαρεστημένους της Νέας Δημοκρατίας που απομακρύνθηκαν από τη μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη, τους αναποφάσιστους λέγοντας πως δεν υπάρχουν περιθώριά για χαλαρή ψήφο».

.www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης