Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης: Οι πολίτες έχουν κρίνει τα πεπραγμένα του Τσίπρα - Στις 20:00 η ανοιχτή ομιλία στη Λάρισα

Μητσοτάκης: Οι πολίτες έχουν κρίνει τα πεπραγμένα του Τσίπρα  - Στις 20:00 η ανοιχτή ομιλία στη Λάρισα
Σε μία εποχή μεγάλης έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο, οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις αποτελούν την απόλυτη εγγύηση της εθνικής κυριαρχίας, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ
(upd) Την θέση ότι οι πολίτες έχουν ήδη κρίνει τα πεπραγμένα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα διατύπωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Μητσοτάκης, αναφέροντας πως αυτό που περιμένει η ελληνική κοινωνία είναι να ακούσει την πολιτική πρόταση της ΝΔ.
«Οι πολίτες έχουν ήδη κρίνει τα πεπραγμένα του κ. Τσίπρα.
Αυτό το οποίο περιμένουν είναι να ακούσουν από εμάς το δικό μας πρόγραμμα, από τα δικά μας λόγια και όχι από τις μονταζιέρες που διαστρεβλώνουν αυτά τα οποία λέμε» τόνισε ο κ.Μητσοτάκης κατά την επίσκεψη του στην  Καλαμπάκα.
Συνομιλώντας με πολίτες σε καφέ της πόλης, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισήμανε πως «το δικό μας σχέδιο αφορά το πώς η Ελλάδα θα μπορέσει να ξαναδημιουργήσει πολλές καλές δουλειές για τα νέα παιδιά, πώς θα μειώσουμε τους φόρους, πώς θα παρέχουμε περισσότερη ασφάλεια στους πολίτες, πώς θα έχουμε καλύτερη δημόσια παιδεία και δημόσια υγεία. Και για το πώς θα στηρίξουμε τον πρωτογενή τομέα ο οποίος υποφέρει σήμερα, αλλά διαθέτει πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα».
«Δεν είμαι εδώ για να διχάσω.
Δεν είμαι εδώ για να πω ότι "ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν".
Είμαι εδώ για να σας πω ότι για να χτίσουμε μαζί την Ελλάδα την οποία ονειρευόμαστε, πρέπει να ξεκινήσουμε όλοι μαζί ενωμένοι», είπε ο κ. Μητσοτάκης και έδωσε έμφαση «στην ανάγκη να πιστέψουμε στην αλλαγή που μπορεί να έρθει».
«Η δική μας δουλειά είναι να μπορέσουμε να πείσουμε πρώτα από όλα τους εαυτούς μας ότι αυτή η μιζέρια δεν μας αξίζει.
Για να κάνουμε μαζί ένα μεγάλο άλμα στο μέλλον.
Και αυτό το άλμα θα πρέπει να ξεκινήσει τώρα.
Επιμένω πολύ σε αυτό.
Το μήνυμα της ευρωκάλπης την 26η Μαΐου πρέπει να είναι ένα μήνυμα πάρα πολύ ισχυρό», είπε ο κ.Μητσοτάκης, ο οποίος υποστήριξε ότι για να γίνει πράξη το σχέδιο «για την Ελλάδα που αξίζουμε», είναι επιτακτική ανάγκη να στηριχθεί η Νέα Δημοκρατία στη μάχη των ευρωεκλογών.
«Είμαστε η μόνη δύναμη σήμερα που μπορεί να δώσει λύση στα προβλήματα της Ελλάδας.
Δεν υπάρχει άλλη.
Το λέω αυτό γιατί πολλές φορές στην ευρωκάλπη υπάρχει μία ροπή των συμπολιτών μας προς τη λεγόμενη χαλαρή ψήφο: «Δεν βαριέσαι, να πάω να ψηφίσω ένα μικρό κόμμα ως ψήφο αντίδρασης, επειδή μπορεί να μου αρέσουν κάποια έξυπνα διαφημιστικά σποτ τα οποία μπορεί να κάνουν».
Η απάντηση σε αυτό είναι "όχι".
Ψηφίστε τη μόνη πολιτική δύναμη η οποία μπορεί να αλλάξει τα πράγματα.
Όσο πιο ισχυρή είναι η Ν.Δ. από το βράδυ της 26ης Μαΐου, τόσο πιο εύκολη θα γίνει η προσπάθειά μας για μια μεγάλη, για μια συντριπτική πολιτική επικράτηση στη μάχη των εθνικών εκλογών όποτε και αν ο κ. Τσίπρας επιλέξει να την κάνει».

Περιοδεία στη Θεσσαλία

Νωρίτερα σήμερα το πρωί ο κ.Μητσοτάκης είχε επισκεφθεί το αρχηγείο της 1ης Στρατιάς στη Λάρισα στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Θεσσαλία.
«Σε μία εποχή μεγάλης έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο, οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις αποτελούν την απόλυτη εγγύηση της εθνικής κυριαρχίας και της εθνικής ανεξαρτησίας.
Στις προκλήσεις, η Ελλάδα θα απαντά πάντα με σταθερότητα, αλλά και με απόλυτη αυτοπεποίθηση» υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Μετά την επίσκεψη στο στρατηγείο της Πρώτης Στρατιάς στη Λάρισα, ο κ.Μητσοτάκης θα συνεχίσει την περιοδεία του στη Θεσσαλία και θα μεταβεί στην Καλαμπάκα, όπου θα μιλήσει με πολίτες σε καφέ της πόλης.
Κατόπιν, ο κ. Μητσοτάκης θα βρεθεί στα Τρίκαλα, όπου θα επισκεφθεί το κέντρο ελέγχου του δήμου και θα συναντηθεί με γυναίκες στο Μουσείο Τσιτσάνη στα Τρίκαλα, πριν επιστρέψει και πάλι στη Λάρισα όπου στις 20:00 το βράδυ θα μιλήσει στην πλατεία Ταχυδρομείου.
Η ομιλία του κ.Μητσοτάκη στην πλατεία Ταχυδρομείου στη Λάρισα θα είναι η πρώτη του σε ανοιχτή συγκέντρωση και αυτό αν μη τι άλλο αποτελεί ένα ακόμα "στοίχημα" για τον πρόεδρο της ΝΔ προκειμένου να δει τη συμμετοχή και την ανταπόκριση του κόσμου στην πολιτική πρόταση του.

Η στρατηγική

Στην ομιλία αυτή αναμένεται να αποτυπωθεί και η στρατηγική που θα ακολουθήσει ο κ.Μητσοτάκης στην τελική ευθεία των 10 ημερών που έχουν απομείνει έως τις κρίσιμες αναμετρήσεις των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών.
Ο πρόεδρος της ΝΔ ύστερα από την σφοδρή αντιπαράθεση που είχε τις προηγούμενες ημέρες στη Βουλή με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, θα εστιάσει πλέον στο θετικό πολιτικό αφήγημα της ΝΔ.
Κάτι που κρίνεται ως άκρως απαραίτητο για τη ΝΔ του Κ.Μητσοτάκη προκειμένου να διασφαλίσει και να εδραιώσει το προβάδισμα που της δίνουν μέχρι τώρα όλες οι δημοσκοπήσεις.
Για αυτό το λόγο ο κ.Μητσοτάκης αναμένεται να αναφέρεται στο εξής με περισσότερη ένταση και με λεπτομέρειες στη δική του πολιτική και κυρίως οικονομική πρόταση και ως επί το πλείστον στη επικείμενη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% μέσα σε μια διετία και του φόρου των επιχειρήσεων από το 28% στο 20% (και πάλι σε βάθος διετίας), κινήσεις που ο ίδιος έχει περιγράψει ως "πρώτες προτεραιότητες" της κυβέρνησης του εφόσον αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.
Σε αυτό το πλαίσιο θα επισημαίνει πως η ΝΔ έχει να παρουσιάσει ένα διαφορετικό σχέδιο που βασίζεται στους χαμηλούς φόρους, στις μεταρρυθμίσεις, στην προσέλκυση επενδύσεων και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας ενώ παράλληλα θα συνεχίσει την κριτική του για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης κυρίως ως προς την υπερφορολόγηση των πολιτών.

Επόμενος σταθμός των περιοδειών του κ.Μητσοτάκη είναι η Κρήτη όπου θα βρεθεί το Σαββατοκύριακο, θα περιοδεύσει σε Ηράκλειο και Ρέθυμο και την Κυριακή το βράδυ θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση στο Παλιό Ενετικό Λιμάνι Χανίων.
 
(πρώτη ενημέρωση Τετάρτη 15/5 11:27)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης