Τελευταία Νέα
Πολιτική

«Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα» για την κυβέρνηση η επιλογή της ηγεσίας του Αρείου Πάγου

«Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα» για την κυβέρνηση η επιλογή της ηγεσίας του Αρείου Πάγου
Στόχος για τη ΝΔ, το 12 -1 στο Β γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών
«Αυτο παγιδεύτηκε» για μια ακόμη φορά, όπως όλα δείχνουν, η κυβέρνηση με τον άκομψο χειρισμό που επιχείρησε να κάνει σε ότι αφορά τις αλλαγές στην ηγεσία της Δικαιοσύνης.
Με αποτέλεσμα, έτσι που ήρθαν τα πράγματα, μετά και από την «πόρτα» που της έκλεισε η ΝΔ, όποια απόφαση κι αν λάβει, να φαντάζει, «μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα».
Σε κάθε περίπτωση, δύο δρόμους έχει μπροστά της να ακολουθήσει η κυβέρνηση.
Ο ένας δρόμος, είναι να επιμείνει στην πρόθεσή της να αλλάξει η ηγεσία της Δικαιοσύνης. Με την επιλογή του εν λόγω σεναρίου, θα συγκαλέσει το υπουργικό συμβούλιο για να επιλέξει τα πρόσωπα - δηλαδή  τον πρόεδρο και τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου - και θα περιμένει μέχρι την 1η Ιουλίου, να υπογράψει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας το διάταγμα του διορισμού τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Προκόπης Παυλόπουλος, αναμένεται να κρατήσει την τακτική την οποία ακολούθησε και το 2016 και δεν θα υπογράψει πριν λήξει η θητεία της σημερινής ηγεσίας στις 30 Ιουνίου.
Ο δεύτερος δρόμος που έχει να επιλέξει η κυβέρνηση, σύμφωνα με πολιτικούς παρατηρητές, είναι να συνυπολογίσει την αντίδραση του προέδρου της Δημοκρατίας και να αποφύγει να τον φέρει στην δύσκολη θέση να αποφασίσει για ένα θέμα που ο ίδιος γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα. Και συνδέεται μάλιστα, με την αξία της συνταγματικής τάξης καθώς και το νόμο που απαγορεύει στην προεκλογική περίοδο ακόμα και τη μετάθεση των δημοσίων  υπαλλήλων.
Σε αυτή την περίπτωση, βέβαια, η κυβέρνηση κάνει πίσω.
Δύσκολο το δίλημμα και μένει να δούμε τι θα αποφασίσει τελικά να πράξει. Ωστόσο, με τα έως τώρα δεδομένα, είτε έτσι, είτε αλλιώς, η κυβέρνηση και στις δύο περιπτώσεις θα καταγράψει ζημιά.
Διότι, αν επιλέξει νέα ηγεσία της Δικαιοσύνης, κινδυνεύει να βρεθεί αντιμέτωπη με καταγγελία για παράβαση του Συντάγματος από την αντιπολίτευση αλλά και από συνταγματολόγους, αν δεν προχωρήσει θα πιστωθεί υπαναχώρηση.

Στόχος για τη ΝΔ, το 12 -1 στο Β γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών

Στο μεταξύ, η ΝΔ, με το «βλέμμα» στραμμένο στην 7η Ιουλίου, επικεντρώνει την προσοχή της στην ερχόμενη Κυριακή καθώς πραγματοποιείται ο δεύτερος γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών.
Προς αυτή την κατεύθυνση η Πειραιώς κινείται με στόχο το 12-1 για τη ΝΔ.
Να καταλάβει δηλαδή τις 12 περιφέρειες ενώ έχει ήδη πάρει τις πέντε από τον πρώτο γύρο. Υπολείπονται άλλες επτά που θα πάνε στον δεύτερο γύρο την προσεχή Κυριακή.
 Και το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης θέλει να τις κατακτήσει όλες.
Σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Μητσοτάκης συνάντησε την Τετάρτη τέσσερις από τους υποψηφίους, άλλους δύο την Πέμπτη ενώ σήμερα, θέλοντας να δείξει πόσο ιδιαίτερη σημασία δίνει σε αυτή την περιφέρεια, στην Πελοπόννησο, θα βρίσκεται εκεί, επί τόπου για να συνδράμει στον υποψήφιο από το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, τον μέχρι πρότινος δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα ο οποίος δίνει μια δύσκολη μάχη με αντίπαλο τον νυν περιφερειάρχη, Πέτρο Τατούλη.
Την ίδια ώρα πάντως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει στραμμένο το βλέμμα του και στις βουλευτικές εκλογές.
Και συνεχίζει το πρόγραμμά του, με τον «αέρα» της νίκης βέβαια από την 26η Μαΐου, προτάσοντας τη θετική ατζέντα του κόμματός του και αποφεύγοντας τις αιχμές ή τις βολές αλλά και την πόλωση απέναντι στην κυβέρνηση.

Χρύσα Κλειτσιώτη
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης