Τελευταία Νέα
Πολιτική

Με «νέο αίμα» τα κόμματα στη «μάχη» των εκλογών - Στις 10 Ιουνίου ο Τσίπρας στον Παυλόπουλο για εκλογές 7 Ιουλίου

Με «νέο αίμα» τα κόμματα στη «μάχη» των εκλογών - Στις 10 Ιουνίου ο Τσίπρας στον Παυλόπουλο για εκλογές 7 Ιουλίου
Ο Τσίπρας στην πρώτη του συνέντευξη μετά το εκλογικό αποτέλεσμα, στην ΕΡΤ, δήλωσε ότι την Δευτέρα 10 Ιουνίου θα πάει στον πρόεδρο της Δημοκρατίας στις 7 Ιουλίου
Με πυρετώδεις ρυθμούς εργάζονται τα κομματικά επιτελεία ενόψει των εθνικών εκλογών στις 7 Ιουλίου ενώ το προεκλογικό σκηνικό φορτίζει η βροχή τροπολογιών στη Βουλή που οδήγησε σε αποχώρηση των βουλευτών της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ.
Στο μεταξύ, ο Αλέξης Τσίπρας στην πρώτη του συνέντευξη μετά το εκλογικό αποτέλεσμα, στην ΕΡΤ, δήλωσε ότι την Δευτέρα 10 Ιουνίου θα πάει στον πρόεδρο της Δημοκρατίας ενώ υποσχέθηκε ότι την τελευταία ημέρα λειτουργίας της Βουλής, την ερχόμενη Παρασκευή φέρνει τροπολογία για κατάργηση της μείωσης του αφορολογήτου.
Στα στρατόπεδα των δύο μεγάλων κομμάτων, οι συσκέψεις διαδέχονται η μία την άλλη ενώ γίνονται συνεχείς διαβουλεύσεις αναφορικά με τα πρόσωπα που θα περιλαμβάνονται στις λίστες τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και της ΝΔ.
Το ενδεχόμενο ο ΣΥΡΙΖΑ να βρεθεί στα έδρανα της αντιπολίτευσης και συνεπώς να δει να συρρικνώνεται δραματικά η κοινοβουλευτική του ομάδα δημιουργεί καραμπόλες στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων.
Την προσεχή Παρασκευή 7 Ιουνίου αναμένεται να συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος κι εκεί θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Στο παρασκήνιο είναι έντονη η ονοματολογία που διακινείται ενώ στα σενάρια που ακούγονται συγκαταλέγεται και η αλλαγή σε ότι αφορά τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ.
Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως στη θέση αυτή θα τοποθετηθεί η Έφη Αχτσιόγλου η οποία ενδεχομένως θα οριστεί και επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.
Σε αυτή την περίπτωση, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος θα δώσει τη μάχη του σταυρού στην Α΄ Αθηνών.
Στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να ενταχθούν και πρόσωπα που έδωσαν τη μάχη των δημοτικών εκλογών.
Σε αυτό το πλαίσιο, οι πληροφορίες θέλουν το Νάσο Ηλιόπουλο να είναι υποψήφιος στην Α Αθηνών και την Κατερίνα Νοτοπούλου στην Α Θεσσαλονίκης.
Στο νέο «αίμα» των υποψηφίων που αναμένεται να δώσουν τη μάχη των εθνικών εκλογών, περικλείονται ο Αλέξης Χαρίτσης από την Καλαμάτα που αναμένεται να κατέβει στην Β Αθηνών, στο Νότιο Τομέα ενώ ο ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης ακούγεται για τον Βόρειο Τομέα.
Η υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης θα είναι υποψήφια στη Θεσσαλονίκη, ο υφυπουργός Αθλητισμού ο Γιώργος Βασιλειάδης στο Νότιο Τομέα ενώ για τον Βόρειο Τομέα οδεύουν σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο Λευτέρης Κρέτσος, ο Τάσος Πετρόπουλος αλλά και ο γνωστός δικηγόρος Γιάννης Μαντζουράνης.
Σε ότι αφορά τις μεταγραφές του ΣΥΡΙΖΑ, όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου θα είναι υποψήφια στο Βόρειο Τομέα της Β Αθηνών, ο Γιάννης Ραγκούσης δεν θα κατέβει στις Κυκλάδες αλλά στην Αττική χωρίς ωστόσο να έχει προσδιοριστεί επακριβώς η περιοχή.
Στην Αιτωλοακαρνανία θα είναι υποψήφιος ο Θάνος Μωραΐτης ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, θα κατέβει στο νότιο τομέα της Β Αθηνών και ο προερχόμενος από τους ΑΝΕΛ, Θανάσης Παπαχριστόπουλος στον Δυτικό Τομέα της Β Αθηνών.
Όσον αφορά το ψηφοδέλτιο Επικρατείας αναμένεται να συμπεριληφθούν δύο κομματικά στελέχη, ο Πάνος Σκουρλέτης κι ενδεχομένως η Έφη Αχτσιόγλου ενώ ακούγεται έντονα και το όνομα του υπουργού Άμυνας, Ευάγγελου Αποστολάκη.

Θα αυξηθεί κατακόρυφα η κοινοβουλευτική δύναμη της ΝΔ

Μετά την καταγραφή της εκλογικής δύναμης των κομμάτων στις ευρωεκλογές, η ΝΔ αναμένεται να αυξήσει κατά πολύ την κοινοβουλευτική της δύναμη ωστόσο υπάρχει και πληθώρα ανθρώπων που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να ενταχθούν στα ψηφοδέλτια του κόμματος.
Όπως λόγου χάριν, στο νότιο τομέα της Αθήνας όπου έχουν ήδη ανακοινωθεί περισσότερα ονόματα από αυτά που χωράει το ψηφοδέλτιο.
Κατά συνέπεια, τις επόμενες ημέρες, αναμένεται, είτε να αποσυρθούν κάποιοι τελικά από τη λίστα της ΝΔ είτε να μετακομίσουν σε άλλες περιφέρειες.
Παράλληλα, οι πληροφορίες θέλουν τον Γιώργο Αμυρά ο οποίος για λίγες μόνο ψήφους έμεινε εκτός ευρωκοινοβουλίου να είναι υποψήφιος στον τόπο καταγωγής του, τα Ιωάννινα.
Για τον βόρειο τομέα της Β Αθήνας συζητείται το όνομα του Δημήτρη Καιρίδη ενώ είναι πολύ πιθανόν ο Νίκος Ταχιάος που δεν κατάφερε να εκλεγεί δήμαρχος Θεσσαλονίκης, να είναι υποψήφιος στην Α περιφέρεια της πόλης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης