Τελευταία Νέα
Πολιτική

Έντονες διεργασίες στη ΝΔ για τα ψηφοδέλτια ενόψει των εκλογών της 7ης Ιουλίου – Ποια ονόματα ακούγονται

tags :
Έντονες διεργασίες στη ΝΔ για τα ψηφοδέλτια ενόψει των εκλογών της 7ης Ιουλίου – Ποια ονόματα ακούγονται
Μετά τον θρίαμβο στις ευρωεκλογές και στις αυτοδιοικητικές εκλογές υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τη μάχη του «σταυρού» στη ΝΔ
Έντονες διεργασίες για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 7ης Ιουλίου είναι σε εξέλιξη στη ΝΔ, τη στιγμή που το ενδιαφέρον των γαλάζιων στελεχών να μπουν στα ψηφοδέλτια και να δώσουν τη μάχη του «σταυρού» είναι στα ύψη μετά τις συντριπτικές νίκες που πέτυχε η ΝΔ στις ευρωεκλογές και στις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Ήδη πολλά ονόματα έχουν «κλειδώσει» αν και αυτό που μεταφέρεται επίσημα, είναι πως τα ψηφοδέλτια δεν έχουν ακόμα οριστικοποιηθεί.
Για παράδειγμα, την περασμένη εβδομάδα η ΝΔ ανακοίνωσε τρεις υποψηφίους του για τις εθνικές εκλογές που έδωσαν πρόσφατα και τη μάχη για τις ευρωεκλογές.
Πρόκειται για τους Γιώργο Αμυρά (υποψήφιος στα Ιωάννινα), Δ. Καιρίδη (υποψήφιος στον βόρειο τομέα της Β’ Αθηνών) και την Τόνια Αράχωβα (υποψήφια στην Αιτωλοακαρνανία).

Οι υποψήφιοι της Αττικής

Από τους μεγαλύτερους «πονοκεφάλους» είναι χωρίς αμφιβολία η κατάρτιση των ψηφοδελτίων στην Αττική όπου παρατηρείται ένας πραγματικός «συνωστισμός» ονομάτων που περιπλέκεται ακόμα περισσότερο από την ποσόστωση 40% για τις γυναίκες  υποψηφίους σε κάθε εκλογική περιφέρεια.
Ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί είναι εκλογική περιφέρεια του βόρειου τομέα της Β’ Αθηνών, όπου ανάμεσα σε άλλους, «κατεβαίνουν» οι Άδωνις Γεωργιάδης, Κ. Χατζηδάκης, Γ. Κουμουτσάκος, Θ. Ρουσόπουλος, Π. Τατσόπουλος, o πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Σ. Ιωαννίδης.
Εξίσου ανταγωνιστικές μάχες αναμένονται και στο νότιο τομέα της Β’ Αθηνών, καθώς υποψήφιοι θα είναι μεταξύ άλλων οι Ν. Δένδιας, Κ. Κυρανάκης, Χ. Θεοχάρης, Σοφία Βούλτεψη, Άννα Καραμανλή, ο δημοσιογράφος Μπάμπης Παπαδημητρίου, ο Π. Παναγιωτόπουλος, Γρ. Ψαριανός.
Στο δυτικό τομέα της Β’ Αθηνών πέρα του Κυριάκου Μητσοτάκη, υποψήφιοι θα είναι οι Μ. Βαρβιτσιώτης, Γ. Γιακουμάτος, Αντ. Πανούτσος, ο δημοσιογράφος Γ. Λοβέρδος ενώ αναζητούνται ονόματα γυναικών.
Μεγάλη μάχη θα δοθεί και στην Α’ Αθηνών ανάμεσα σε Όλγα Κεφαλογιάννη, Β. Κικίλια, Ν. Κακλαμάνη, Θ. Φορτσάκη, Κ. Μπογδάνο, Δ. Τσιόδρα, Θ. Πλεύρη, Φωτεινή Πιπιλή.
Στον ανατολικό τομέα της Αττικής «κατεβαίνουν» μεταξύ άλλων οι Μ. Βορίδης, Γ. Βλάχος, Β. Οικονόμου και ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής Τ. Φύσσας ενώ στον δυτικό τομέα, όπου οι διεργασίες συνεχίζονται, φέρεται να έχουν «κλειδώσει» τα ονόματα των Θ. Μπούρα, Ανδρέα Τσώκου και Γ. Κώτσηρα.
Στον Πειραιά, στην πρώτη περιφέρεια υποψήφιοι θα είναι ανάμεσα σε άλλους οι Κώστας Κατσαφάδος, Γιάννης Μελάς, Χριστόφορος Μπουτσικάκης, Νόνη Δούνια ενώ στη δεύτερη περιφέρεια ακούγονται τα ονόματα των Χριστίνα Τσιλιγγίρη, Δημήτρη Μαρκόπουλου, Γιώργου Βρεττάκου, Γιάννης Τραγάκη.

Μάχες για τους «σταυρούς» της Θεσσαλονίκης

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και η μάχη στις δύο εκλογικές περιφέρειες της Θεσσαλονίκης.
Δεδομένου ότι η Α’  Θεσσαλονίκης δίνει 16 έδρες και η Β’ Θεσσαλονίκης 9 έδρες σε συνδυασμό με τα σαρωτικά ποσοσοτά που πέτυχε η ΝΔ στις ευρωεκλογές και στις αυτοδιοικητικές εκλογές, υπάρχει μεγάλη κινητικότητα στα γαλάζια στελέχη.
Συγκεκριμένα, στην Α’ Θεσσαλονίκης υποψήφιοι θα είναι μεταξύ άλλων οι Κώστας Καραμανλής, Κώστας Γκιουλέκας, Σταύρος Καλαφάτης, Έλενα Ράπτη, Βίκυ Νάκου, Δημήτρης Σταμάτης, Δημήτρης Κούβελας ενώ στη Β’ Θεσσαλονίκης, ακούγονται τα ονόματα των Σάββα Αναστασιάδη, Θοδωρή Καράογλου, Γιώργου Λαζαρίδη, Δημήτρη Βαρτζόπουλου.

Μεγάλη κινητικότητα σε όλη την επικράτεια

Με τον χάρτη να είναι στα μπλε μετά τις πρόσφατες περιφερειακές εκλογές, η ΝΔ έχει ως στόχο να αυξήσει τα ποσοστά της σε κάθε περιφέρεια και νομό της χώρας.
Στην Πελοπόννησο, στο νομό Αργολίδας κατεβαίνουν οι Γιάννης Ανδριανός, Ελένη Παναγιωτοπούλου, στο νομό Αρκαδίας οι Κωνσταντίνος Βλάσσης, Χρήστος Κουμουνδούρος, στο νομό Κορινθίας οι Χρίστος Δήμας, Κώστας Κόλλιας, στο νομό Μεσσηνίας οι Αντώνης Σαμαράς, Γιάννης Λαμπρόπουλος, Παναγιώτης Χαλβατσιώτης, Πιπίνα Κουμάντου και στο νομό Λακωνίας οι Αθανάσιος Δαβάκης, Γιάννης Κουλιζάκος, Φεβρωνία Πατριανάκου.
Στην Δυτική Ελλάδα, στο νομό Αχαΐας ακούγονται τα ονόματα των Ανδρέα Κατσανιώτη, Ιάσωνα Φωτήλα, Γιώργου Κουτρουμάνη, Χριστίνας Αλεξοπούλου, Αθηνάς Τραχίλης, στο νομό Ηλείας οι Κωνσταντίνος Τζαβάρας, Γιώργος Κοντογιάννης, Διονυσία Αυγερινοπούλου και στο νομό Αιτωλοακαρνανίας οι Κωνσταντίνος Καραγκούνης, Μάριος Σαλμάς, Τόνια Αράχωβα, Σπήλιος Λιβανός, Βασίλης Φεύγας.
Στην Ήπειρο, στο νόμο Άρτας κατεβαίνουν οι Γεώργιος Στύλος, Εύη Καραμπίνα, Ντίνος Παπαδημητρίου, στο νομό Θεσπρωτίας οι Βασίλης Γιόγιακας, Αντώνης Μπέζας, στο νομό Πρεβέζης οι Στέργιος Γιαννάκης, Σπύρος Κυριάκης και στο νομό Ιωαννίνων οι Κώστας Τασούλας, Γιώργος Αμυράς, Στέφανος Φούσας.
Στη Δυτική Μακεδονία, στο νομό Κοζάνης, υποψήφιοι θα είναι οι Μιχάλης Παπαδόπουλος, Γιώργος Δακής, Χρόνης Ακριτίδης, Γιώργος Αμανατίδης, Στάθης Κωνσταντινίδης, στο νομό  Γρεβενών ο Χρίστος Βλαχοκώστας, στο νομό Φλώρινας ο Ιωάννης Αντωνιάδης και στο νομό Καστοριάς οι Μαρία Αντωνίου, Ζήσης Τζηκαλάγιας.
Στην Κεντρική Μακεδονία, στο νομό Ημαθίας υποψήφιοι θα είναι οι Απόστολος Βεσυρόπουλος, Τάσος Μπαρτζώκας, Λάζαρος Τσαβδαρίδης, στο νομό Πιερίας οι Φανή Πατρή, Φώντας Μπαραλιάκος, στο νομό Κιλκίς οι Γιώργος Γεωργαντάς, Κώστας Κιλτίδης, Αναστασία Ανανιάδου, στο νομό Πέλλας οι Γιώργος Καρασμάνης, Διονύσης Σταμενίτης, στο νομό Σερρών οι Φωτεινή Αραμπατζή, Κώστας Καραμανλής, Τάσος Χατζηβασιλείου και στο νομό Χαλκιδικής ο Γ. Βαγιωνάς.
Στην Ανατολική Μακεδονία – Θράκη, στο νομό Δράμας υποψήφιοι θα είναι οι Δημήτριος Κυριαζίδης, Κώστας Κόντος, στο νομό Καβάλας οι Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, Μακάριος Λαζαρίδης, Γιώργος Καλαντζής, στο νομό Ξάνθης οι Αλέξανδρος Κοντός, Μαρίνα Παυλίδου, στο νομό Ροδόπης οι Ευριπίδης Στυλιανίδης, Κώστας Ιατρίδης, Βούλα Ελευθεριάδου και στο νομό Έβρου οι Αναστάσιος Δημοσχάκης, Χρήστος Δερμεντζόπουλος, Σταύρος Κελέτσης, Ελενα Σώκου.
Στην Θεσσαλία, στο νομό Μαγνησίας υποψήφιοι θα είναι Χρήστος Μπουκώρος, Κατερίνα Πατσόγιαννη, Γιώργος Καλτσογιάννης, Ζέττα Μακρή, στο νομό Λάρισας οι Γιώργος Κατσιαντώνης, Χρήστος Κέλλας, Μάξιμος Χαρακόπουλος, Αθηνά Σιαφαρίκα, στο νομό Τρικάλων οι Κωνσταντίνος Σκρέκας, Ηλίας Βλαχογιάννης, Θανάσης Λιούτας, Μικέλης Χατζηγάκης, Κορίνα Λιούτα και στο νομό Καρδίτσας οι Κωνσταντίνος Τσιάρας, Σοφία Τόλια.
Στις Κυκλάδες υποψήφιοι θα είναι Γιάννης Βρούτσης, Κατερίνα Μονογυιού, Φίλιππος Φόρτωμας, στα Δωδεκάνησα «κατεβαίνουν» οι Γιάννης Παππάς, Τόνια Μοροπούλου, Μάνος Κόνσολας, Αντώνης Γιαννικουρής, Μίκα Ιατρίδη, στη μονοεδρική της Σάμου υποψήφιοι θα είναι οι Χριστόδουλος Στεφανάδης, Ιωάννα Καραγιάννη, στη Χίο ο Ν. Μηταράκης και στη Λέσβο ο Χαράλαμπος Αθανασίου.
Στα Επτάνησα, στο νομό Κέρκυρας υποψήφιος θα είναι ο Στέφανος Γκίκας, στο νομό Κεφαλλονιάς οι Χαράλαμπος Λυκούδης, Παύλος Παπαδάτος, στο νομό Λευκάδας οι Αθανάσιος Καββαδάς, Βασίλης Παπαχρήστος, στο νομό Ζακύνθου η Χριστίνα Τετράδη.
Στη Στερεά Ελλάδα, στο νομό Βοιωτίας υποψήφιοι θα είναι οι Ανδρέας Κουτσούμπας, Γιάννης Καράμπελας, στο νομό Εύβοιας οι Σίμος Κεδίκογλου, Κώστας Μαρκόπουλος, στο νομό Ευρυτανίας οι Κωνσταντίνος Κοντογεώργος, Θωμαΐς Οικονόμου, Κλεομένης Λάππας, στο νομό Φθιώτιδας οι Χρήστος Σταϊκούρας, Γιάννης Οικονόμου, Ελένη Μακρή, Θέμης Χειμάρας και στο νομό Φωκίδας οι Ασπασία Μανδρέκα, Κωνσταντίνος Χαλιορής.
Στην Κρήτη, στο νομό Χανίων «κατεβαίνουν» οι Ντόρα Μπακογιάννη, Δημήτρης Φραγκάκης, Βασίλης Διγαλάκης, στο νομό Ρεθύμνου ο Γ. Κεφαλογιάννης, στο νομό Ηρακλείου οι Λ. Αυγενάκης, Μάξιμος Σενετάκης, Γρηγόρης Ροκαδάκης, Ανδρέας Στρατάκης, Θεανώ Βρέντζου και στο νομό Λασιθίου ο Γ. Πλακιωτάκης.

Κλειστά τα χαρτιά για το Επικρατείας

Τέλος με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ, για το οποίο ο κ.Μητσοτάκης κρατά κλειστά τα χαρτιά του, αν και ακούγεται έντονα το όνομα του πρώην προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, Π. Πικραμμένου.
Εφόσον επιβεβαιωθεί, θα πρόκειται για μια εξαιρετικά συμβολική πολιτική κίνηση δεδομένου ότι ο κ.Πικραμμένος είχε εμπλακεί αδίκως στην υπόθεση της Novartis.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης