Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης: Κανένα ζήτημα πιστοληπτικής γραμμής - Θα ανακληθεί άμεσα η ΚΥΑ για το Ελληνικό

Μητσοτάκης: Κανένα ζήτημα πιστοληπτικής γραμμής - Θα ανακληθεί άμεσα η ΚΥΑ για το Ελληνικό
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα για τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης ότι με κυβέρνηση της ΝΔ θα μειωθούν οι επικουρικές συντάξεις
Κάθε ενδεχόμενο προληπτικής πιστωτικής γραμμής απέκλεισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνοντας λόγο για προσωπικές απόψεις του δημοσιογράφου Μπάμπη Παπαδημητρίου (σσ. θα είναι υποψήφιος με τη ΝΔ στις εκλογές της 7ης Ιουλίου).
«Δεν υφίσταται κανένα ζήτημα προληπτικής πιστωτικής γραμμής.
Δεν τη χρειαζόμαστε»
τόνισε μιλώντας στον Real FM ο κ.Μητσοτάκης, ο οποίος αναφερόμενος στο Ελληνικό και στην αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και Lamda Development με αφορμή την χθεσινή Κοινή Υπουργική Απόφαση διεμήνυσε πως αυτή θα ανακληθεί άμεσα, διαμηνύοντας ότι το έργο θα προχωρήσει άμεσα, καθώς η ΝΔ θα προωθήσει ταχύτατα τις αποφάσεις που χρειάζονται μια και πρόκειται για μια επένδυση που θα δημιουργήσει 60.000 νέες θέσεις εργασίας.
Ο κ. Μητσοτάκης παρείχε νέες διαβεβαιώσεις για τη μη κατάργηση των επιδομάτων τονίζοντας «όσα επιδόματα δίνονται θα εξακολουθούν να δίνονται» ενώ συμπλήρωσε ότι δεν μπορεί μια κοινωνία να στηρίζει την πολιτική της για την αντιμετώπιση της φτώχειας μόνο στα επιδόματα.
«Μοναδική λύση είναι η αύξηση της απασχόλησης» τόνισε κάτι στο οποίο θα δώσει έμφαση η ΝΔ με την ενίσχυση των επενδύσεων και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η ΝΔ ξαναδεί το πλαίσιο των 120 δόσεων, ώστε να γίνει πιο απλό και να ενταχθούν περισσότερες επιχειρήσεις.
«Είναι πολύ περίπλοκο το πλαίσιο» είπε και συμπλήρωσε ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί και το πρόβλημα των μικρών ποσών που χρωστούν οι πολίτες στο Δημόσιο.
«Θα δώσουμε μια μεγάλη ανάσα στις επιχειρήσεις» δεσμεύτηκε ο ίδιος ασκώντας παράλληλα αυστηρή κριτική στη φορολογική πολιτική της κυβέρνησης.
«Η πολιτική της υπερφορολόγησης διέλυσε τη μεσαία τάξη» είπε χαρακτηριστικά, ενώ λίγο αργότερα τόνισε «δεν πάμε πουθενά με την πολιτική της υπερφορολόγησης.
Γι' αυτό λέμε ότι θα μειώσουμε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές.
Είναι απαραίτητο για να πάρει μπρος η οικονομία».


Μείωση του ΕΝΦΙΑ από το 2020

Εξάλλου, ο κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε μείωση φόρου για τις επιχειρήσεις το 2020 με βάση τα εισοδήματα του 2019, μείωση του ΕΝΦΙΑ και εναρμόνιση του ΦΠΑ για το σύνολο της εστίασης από το Φθινόπωρο του 2019.
Παράλληλα, τόνισε ότι για το 2019 δεν υπάρχει επιπλέον δημοσιονομικός χώρος και είπε ότι το επίδομα των συνταξιούχων που δόθηκε αντί του Δεκεμβρίου παραμονές των ευρωεκλογών δεν μπορεί να ξαναδοθεί φέτος.

Τα νέα πρόσωπα της Κομισιόν

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι τελικά ο Manfref Weber (τον οποίο ο ίδιος είχε στηρίξει ανοιχτά) δεν κατάφερε να εκλεγεί για την προεδρία της Κομισιόν.
«Η προεδρία της Κομισιόν έμεινε στο ΕΛΚ» είπε αν και απέφυγε να απαντήσει εάν η αλλαγή θα δημιουργήσει πρόβλημα στα σχέδια της ΝΔ για μείωση του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα.
Ωστόσο, ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε ότι έχει μια πολύ καλή σχέση με τη νέα πρόεδρο της Κομισιόν αλλά και με την Christine Lagarde που αναλαμβάνει τα ηνία της ΕΚΤ.

Έτοιμα πολλά νομοσχέδια

Ερωτηθείς εάν ζητά περίοδο χάριτος, ο κ. Μητσοτάκης ήταν κατηγορηματικά αντίθετος και τόνισε ότι η ΝΔ έχει ήδη κάνει μεγάλη δουλειά για να προετοιμαστεί για την επόμενη μέρα.
«Είναι υποχρέωσή μου να είμαι έτοιμος για την επόμενη μέρα.
Είναι έτοιμος ο προγραμματισμός του νομοθετικού έργου για τους επόμενους έξι μήνες» είπε χαρακτηριστικά.
Ο ίδιος διεμήνυσε ότι «υπήρξε βαθμολόγιο βουλευτών και θα υπάρξει και μηχανισμός αξιολόγησης των υπουργών.
«Θα είναι μια κυβέρνηση με υπουργούς και υφυπουργούς» είπε και διευκρίνισε ότι στο κυβερνητικό σχήμα θα περιλαμβάνονται και αρκετοί εξωκοινοβουλευτικοί περισσότερο όμως σε επίπεδο υφυπουργών.

Η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού

Ο πρόεδρος της ΝΔ επιτέθηκε κατά του Αλέξη Τσίπρα για τους ισχυρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ ότι η ΝΔ σκοπεύει να μειώσει τις επικουρικές συντάξεις.
«Ο κ. Τσίπρας είτε είναι άσχετος είτε συκοφάντης είτε και τα δύο για όσα λέει για τις επικουρικές συντάξεις» τόνισε ενώ νωρίτερα είχε επισημάνει ότι «σε όλες τις χώρες ισχύει η πρόταση μας για το ασφαλιστικό».

Προτεραιότητα η ασφάλεια

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη απόλυτη προτεραιότητα θα είναι η ασφάλεια, κάτι που δεν ισχύει με τον ΣΥΡΙΖΑ.
«Θα αφεθεί η αστυνομία να κάνει τη δουλειά της, θα προσλάβουμε 1.500 αστυνομικούς, οι οποίοι θα βγουν όλοι στον δρόμο» τόνισε.

Περί συνεργασιών

Για τη ΝΔ στόχος παραμένει η επίτευξη αυτοδυναμίας στις εκλογές της 7ης Ιουλίου με τον κ. Μητσοτάκης να δηλώνει «σκοπός μας είναι να πετύχουμε ευρύτερες συνεργασίες και συγκλίσεις, αλλά θέλουμε μια ισχυρή κυβέρνηση και αυτό περνά μέσα από μια ισχυρή κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ».
Ο ίδιος υποστήριξε ότι το μόνο κόμμα με το οποίο θα μπορούσε να συνεργαστεί είναι το Κίνημα Αλλαγής, ωστόσο, όπως είπε, «Έχουμε ακούσει τα πάντα από το ΚΙΝΑΛ».
«Μια ισχυρή εντολή από τον ελληνικό λαό θα μου δώσει τη δυνατότητα να διαπραγματευτώ με μεγαλύτερη αξιοπιστία» τόνισε σε άλλο σημείο της συνέντευξης του.

Αιχμές για το debate

Εν τω μεταξύ, κ. Μητσοτάκης άφησε για ακόμα μία φορά αιχμές κατά του Αλέξη Τσίπρα για τη ματαίωση του debate τονίζοντας ότι αρχικά είχε προγραμματιστεί για την 1η Ιουλίου, ωστόσο ακυρώθηκε διότι ο ΣΥΡΙΖΑ υποστήριζε ότι ο κ. Τσίπρας θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες.
Τελικά όμως, όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, ο κ. Τσίπρας εκείνη την ημέρα ήταν σε προεκλογική συγκέντρωση στην Κρήτη.
«Ο ίδιος τορπίλισε το debate γιατί δεν ήθελε να συμμετέχει» είπε χαρακτηριστικά.

Έκκληση για συμμετοχή στις κάλπες


Από τα πρώτα λεπτά της συνέντευξης του, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε την ανάγκη για συμμετοχή των πολιτικών στις εκλογές.
«Μπορεί η συμμετοχή στην κάλπη να συνδυαστεί κάλλιστα με τις παραλίες» είπε χαριτολογώντας και συμπλήρωσε «κάνω έκκληση για μαζική συμμετοχή.
Είναι πολύ σημαντικό οι πολίτες να ψηφίσουν».
Όπως επεσήμανε «σε αυτές τις εκλογές οι πολίτες θα αποφασίσουν εάν θα κλείσει οριστικά ένας 10ετής κύκλος κρίσης και η χώρα θα φύγει με όραμα στο μέλλον ή εάν θα συνεχίσει στην παρακμή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης