Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ανησυχεί η κυβέρνηση για το Πάσχα - Στοίχημα η συμπεριφορά των πολιτών και αν θα τηρηθούν τα μέτρα και οι αποστάσεις

Ανησυχεί η κυβέρνηση για το Πάσχα - Στοίχημα η συμπεριφορά των πολιτών και αν θα τηρηθούν τα μέτρα και οι αποστάσεις
Ανήσυχο είναι το κυβερνητικό επιτελείο για τη συμπεριφορά των πολιτών την περίοδο του Πάσχα, εντείνονται οι έλεγχοι
Την ώρα που η εξέλιξη της πορείας του κορωνοϊού στη χώρα μας συνεχίζει ομαλά, το επερχόμενο Πάσχα αποτελεί για την κυβέρνηση τη μεγάλη δοκιμασία γιατί εκεί θα κριθούν πολλά, τόσο για την εξάπλωση της πανδημίας, όσο και για το πόσο γρήγορα θα φύγουμε από αυτήν καθώς είναι τρία τα πεδία στα οποία θα δοκιμαστεί.
Οι μετακινήσεις των επίδοξων ταξιδιωτών στις οποίες βέβαια μπαίνει ένα μεγάλο φρένο.
Το βλέπουμε στα διόδια με τα μπλόκα των αστυνομικών που έχουμε στηθεί καθ’ όλη τη διάρκεια του εικοσιτετραώρου αλλά και στους παράδρομους των εθνικών οδών.
Ακόμη ένα ζήτημα για το οποίο ανησυχεί η κυβέρνηση, είναι πως θα συμπεριφερθούν οι πολίτες αναφορικά με τις εκκλησίες στις οποίες προσδοκά ότι δεν θα προσέλθουν τις ημέρες του Πάσχα.
Παρότι η Ιερά Σύνοδος διευκρίνισε, μετά την αναστάτωση που προκλήθηκε την Πέμπτη με εγκύκλιο που είδε το φως της δημοσιότητας, πως αυτή ήταν εσωτερική και οι ναοί δεν θα είναι ανοιχτοί για τους πιστούς, ο προβληματισμός παραμένει. Και μένει να δούμε αν θα πειθαρχήσουν οι πολίτες.
Προς αυτή την κατεύθυνση, πάντως, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς, στην καθημερινή ενημέρωση για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας, αναφέρθηκε εκ νέου στις εκκλησίες για τις ημέρες του Πάσχα, επισημαίνοντας ότι είναι χρέος μας να κάνουμε ότι μπορούμε ώστε να κερδίσουμε τοι στοίχημα.
Επανέλαβε, μάλιστα, ότι κατά την διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας όλες οι εκκλησίες και όλοι οι χώροι λατρείας, για όλα τα δόγματα θα είναι κλειστά.
Αυτό αφορά τους πάντες, είπε, ενώ πρόσθεσε πως τίποτα άλλο δεν ισχύει καθώς γίνεται μια τεράστια προσπάθεια και πρέπει να πετύχουμε.
Επιπροσθέτως, ζητούμενο είναι πως θα γιορτάσουν και όσοι δεν θα ταξιδέψουν καθώς είναι σημαντικό να κατανοήσουν οι πολίτες είτε στα αστικά κέντρα είτε στην ύπαιθρο ότι φέτος δεν είναι δυνατό να γίνουν γλέντια με μαζικές συναθροίσεις και θα πρέπει να τηρηθούν τα μέτρα και οι αποστάσεις.
Στο μεταξύ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, έστειλε μήνυμα μηδενικού εφησυχασμού και οπλισμού με υπομονή για την άρση των μέτρων περιορισμού λόγω κορωνοϊού, αφήνοντας για πρώτη φορά ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην ανοίξουν τα σχολεία.
Η άρση των περιοριστικών μέτρων, υπογράμμισε, δεν θα είναι οριζόντια και ταυτόχρονη και η διαδικασία επιστροφής στην κανονικότητα θα είναι αργή και μακρόσυρτη.
«Θα πρέπει πρώτα να έχουμε τη γνώμη των ειδικών και μετά να μπορέσουμε να στοχεύσουμε στα κοινά.
Δεν ξέρω αν θα ανοίξει το σχολείο, άρα αν θα ανοίξει θα πρέπει να έχουμε καμπάνια για τους μαθητές και τους γονείς.
Σίγουρα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Υπό το πρίσμα αυτό, η νέα εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών για την πανδημία ύψους 11 εκατομμυρίων ευρώ, πυροδότησε αλληλοκαρφώματα στη Βουλή.
Αφορμή ήταν οι αιχμές του ΣΥΡΙΖΑ περί σκόπιμης αδιαφάνειας και σπατάλης, με το Νίκο Βούτση να επισημαίνει πως είναι εξαιρετικά σημαντικό, το να τηρούνται οι αρχές της διαφάνειας και των σχέσεων των θεσμικών ανάμεσα στην εκτελεστική εξουσία, στα media σε τέτοιες στιγμές.
Το πεδίο της υγείας και της ασφάλειας των πολιτών δεν προσφέρεται για μικροκομματική αντιπαράθεση, απάντησε ο Στέλιος Πέτσας.
«Ο αντιπολιτευτικές κορώνες πρέπει να μπαίνουν στην άκρη μπροστά στο κοινό καλό. Να αφήσουμε τους πολίτες στο σκοτάδι της άγνοιας;
Να τους αφήσουμε στην παραπληροφόρηση των fake news;», συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Η δεύτερη φάση της καμπάνιας για την πανδημία πάντως, εστιάζει στη στοχευμένη ενημέρωση συγκεκριμένων ηλικιακών και κοινωνικών ομάδων καθώς και επαγγελματικών κλάδων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης