Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πυρά Τσίπρα: Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την κρίση ως ευκαιρία για μια μεγάλη αναδιάρθρωση στις εργασιακές σχέσεις

Πυρά Τσίπρα: Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την κρίση ως ευκαιρία για μια μεγάλη αναδιάρθρωση στις εργασιακές σχέσεις
Ακολουθεί μέτρα επιδότησης της ανεργίας και όχι της εργασίας, πρωτοφανές στην Ευρώπη αναφέρει ο κ.Τσίπρας
Τη θέση ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την κρίση της πανδημίας ως ευκαιρία για μια μεγάλη αναδιάρθρωση στις εργασιακές σχέσεις διατύπωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας κατά τη τηλεδιάσκεψη που είχε με τον πρόεδρο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθήνας Γιώργο Μυλωνά και με εκπροσώπους εργαζομένων στα σούπερ μάρκετ και τις μεταφορές.
Ο κ.Τσίπρας αφού εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στους εργαζόμενους που όπως είπε «με αυταπάρνηση, απ' το δικό τους μετερίζι, σηκώνουν στις πλάτες τους τη μεγάλη προσπάθεια να κρατηθούμε όρθιοι», επεσήμανε ότι η ευγνωμοσύνη πρέπει να είναι έμπρακτη με διασφάλιση των όρων της υγείας τους και των στοιχειωδών εργασιακών δικαιωμάτων.
«Όλο το προηγούμενο διάστημα προφανώς η σκέψη όλων μας ήταν στην προστασία της ανθρώπινης ζωής, πώς θα αντιμετωπίσουμε την πανδημία.
Όμως νομίζω ότι σιγά-σιγά πρέπει να βλέπουμε και την επόμενη μέρα, τις δυσκολίες αυτής της επόμενης μέρας καθώς μέχρι σήμερα η κυβέρνηση όχι μόνο δεν έχει πάρει προληπτικά μέτρα για την αντιμετώπιση της ύφεσης, τη στήριξη των εργαζομένων και των επιχειρήσεων, αλλά θέλει να αντιμετωπίσει αυτή την κρίση απ' ό,τι φαίνεται και ως μια μεγάλη ευκαιρία προκειμένου να υπάρξει μια μεγάλη αναδιάρθρωση στις εργασιακές σχέσεις» υποστήριξε ο κ.Τσίπρας, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «ακολουθεί μέτρα επιδότησης της ανεργίας και όχι της εργασίας, κάτι πρωτοφανές σε όλη την Ευρώπη».
«Ουσιαστικά λέει στις επιχειρήσεις ότι θα τις απαλλάξει από το εργασιακό κόστος αν προχωρήσουν σε αναστολή συμβάσεων εργασίας.
Αυτό θα οδηγήσει σε εξαιρετικά δυσμενή πραγματικότητα αμέσως μετά το τέλος της πανδημίας - τη στιγμή που θα θέλουμε να επανεκκινήσουμε την οικονομία θα βρισκόμαστε μπροστά σε μια κατάσταση γενικευμένων απολύσεων, λουκέτων και τεράστιας ανεργίας, αντίστοιχης των στιγμών που ζήσαμε στην πιο δύσκολη περίοδο της κρίσης των μνημονίων το 2012.
Αυτός είναι ο φόβος μας και πιστεύουμε ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια συνειδητή πολιτική επιλογή, γιατί δυνατότητες να στηριχθεί η εργασία και οι επιχειρήσεις υπάρχουν αυτή τη στιγμή δημοσιονομικά» υποστήριξε ο κ.Τσίπρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης