Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκουρλέτης: Να κρατήσουμε όρθιες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, να σώσουμε τώρα τις θέσεις εργασίας

Σκουρλέτης: Να κρατήσουμε όρθιες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, να σώσουμε τώρα τις θέσεις εργασίας
Στόχος των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ είναι να περιοριστεί όσο γίνεται η μείωση του ΑΕΠ, να σωθούν όσο περισσότερες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, να σωθούν όσο πιο πολλές θέσεις εργασίας, τώρα και όχι κατόπιν εορτής, τόνισε ο κ. Σκουρλέτης
Στόχος των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία είναι να περιοριστεί όσο περισσότερο γίνεται η μείωση του ΑΕΠ, να σωθούν όσο γίνεται περισσότερες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, να σωθούν όσο γίνεται πιο πολλές θέσεις εργασίας, τώρα και όχι «κατόπιν εορτής», δήλωσε ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, στον ρ/σ «Real FM 97,8».
Σημείωσε ότι σε αυτό έγκειται η μεγάλη διαφωνία με την αντίληψη της κυβέρνησης, «που είναι εγκλωβισμένη σε αυτό που είπε ο πρωθυπουργός στο διάγγελμά του, ότι “κρατάμε εφεδρείες”.
«Όμως, πολύ φοβάμαι ότι όταν πέσει το μέτωπο οι εφεδρείες θα είναι άχρηστες», είπε.
«Τι να το κάνω», σχολίασε, «όταν θα έχουν κλείσει άλλες 500.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις, όπως έκλεισαν τα χρόνια του μνημονίου».
Εκτός εάν, πρόσθεσε, η κυβέρνηση έχει στο πίσω μέρος του μυαλού της ένα άλλο μοντέλο για τη διάρθρωση της αγοράς μετά τον κορονοϊό, να υπάρχουν μόνο οι μεγάλες αλυσίδες, οι πολυεθνικές, οι ισχυροί παίκτες.
«Τέτοιες απόψεις υπάρχουν μέσα στους κύκλους του ΣΕΒ και η κυβέρνηση φαίνεται, για την ώρα, ότι τις ακούει και τις υιοθετεί», ανέφερε, σημειώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εναντίον μιας λογικής «ξεκαθαρίσματος» απ' τους μικρούς της αγοράς.
Ο κ. Σκουρλέτης τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας πρέπει να γίνει με πραγματικούς όρους και ότι πως όμως πληθαίνουν οι καταγγελίες για τα προβλήματα.
Χαρακτήρισε «προκλητικό» και ιδιαίτερα για τους ανθρώπους που δουλεύουν στους χώρους υγείας, να ακούγεται ότι όλα είναι καλά καμωμένα.
«Οι 4.000 μόνιμες προσλήψεις, ο διαγωνισμός που είχαμε αφήσει εμείς στο ξεκίνημά του, δεν ολοκληρώθηκε, “πάγωσε” και όσον αφορά τους 2.000 προσωρινούς που έχει υποσχεθεί η κυβέρνηση, ακόμη αγνοούμε πόσοι από αυτούς έχουν πάει στις θέσεις τους», είπε, για να σημειώσει: «Στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας πρέπει να γίνει με πραγματικούς όρους, όχι στα λόγια, όχι με ωραίες φράσεις που θυμίζουν ποιητικές αναφορές αλλά που, στην πράξη, δεν συνοδεύονται από μία διαφορετική λογική».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης