Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βήμα - βήμα η επιστροφή στη νέα κανονικότητα και με το φόβο η αναζωπύρωση της απειλής να καραδοκεί

Βήμα - βήμα η επιστροφή στη νέα κανονικότητα και με το φόβο η αναζωπύρωση της απειλής να καραδοκεί
Με το σύνθημα, επιστρέφουμε αλλά προσέχουμε και πάνω από όλα μένουμε ασφαλείς, ο πρωθυπουργός έδωσε το σήμα για την επιστροφή σε μια νέα κανονικότητα
Με το σύνθημα, επιστρέφουμε αλλά προσέχουμε και πάνω από όλα μένουμε ασφαλείς, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, έδωσε το σήμα για την επιστροφή από την προσεχή Δευτέρα 4 Μαΐου, σε μια νέα κανονικότητα.
Μια κανονικότητα που επιβάλλει στην ελληνική κοινωνία και στην ελληνική οικονομία ο συνεχιζόμενος πόλεμος με τον κορωνοϊό.
«Πολιτεία και πολίτες οφείλουμε να συνεχίσουμε τον πόλεμο με τον αόρατο εχθρό που θα παραμονεύει να χτυπήσει με τον παραμικρό εφησυχασμό», επισήμανε ο πρωθυπουργός στο μήνυμά του στο οποίο έδωσε σε αδρές γραμμές, τον οδικό χάρτη για τη σταδιακή επανεκκίνηση που όπως είπε, είναι χρέος κάθε υπεύθυνης κυβέρνησης.
Μέσα στην τελευταία δοκιμασία, είπε ο πρωθυπουργός, γεννήθηκε μια νέα αισιοδοξία, μια ανανεωμένη εθνική αυτοπεποίθηση, εκφράζοντας ταυτόχρονα τη σιγουριά του ότι η κοινωνία μας θα απαντήσει με ευθύνη και σοβαρότητα στη νέα πρόκληση που ανοίγεται μπροστά της που είναι η ομαλή ασφαλής και σταδιακή επιστροφή σε πιο γνώριμους ρυθμούς της καθημερινής ζωής.
Πάντως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προειδοποίησε ότι η οικονομική κρίση θα είναι βαθιά και όπως είπε, καθώς «η πανδημία χτύπησε όλους, έτσι και όλοι θα πρέπει να σηκώσουν και τα βάρη των συνεπειών της.
Με τρόπο όμως δίκαιο και με συμμάχους την αλήθεια και το ρεαλισμό», είπε ο πρωθυπουργός και παρέπεμψε για περισσότερες και αναλυτικές τοποθετήσεις τις προσεχείς ημέρες στη Βουλή.
Σε κάθε περίπτωση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με το μήνυμά τους έδωσε ένα σαφές περίγραμμα για το τι μας περιμένει το επόμενο, τουλάχιστον, δίμηνο.
Αξιοσημείωτη ήταν και η φράση, που με έμφαση χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός, πως «προτεραιότητά μου ήταν και παραμένει, η ζωή και η υγεία των ανθρώπων.
Επιλογή μου είναι η κάθε απόφαση να έχει τη σφραγίδα της επιστημονικής γνώσης και στην ενημέρωση του πολίτη να υπάρχει απόλυτη διαφάνεια, ειλικρίνεια και λογοδοσία. Σας εμπιστεύτηκα και εσείς εμπιστευτήκατε όχι μόνο εμένα αλλά και την ελληνική πολιτεία που δεν είναι άλλη τελικά από την συλλογική μας υπόσταση», πρόσθεσε.
Βέβαια, επισήμανε πως κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει μια πιθανή αναζωπύρωση της απειλής και στόχος είναι να εντοπίζεται γρήγορα η εστία ώστε οι όποιοι νέοι περιορισμοί να έχουν τοπικό χαρακτήρα και να μην αφορούν όλη την επικράτεια.
Στο μεταξύ, σήμερα, στις έντεκα το πρωί, συνεδριάζει μέσω τηλεδιάσκεψης, το υπουργικό συμβούλιο, τα θέματα του οποίου δεν θα μπορούσε να είναι άλλο, από την ενημέρωση για τα υγειονομικά και οικονομικά ζητήματα που σχετίζονται με τον κορωνοϊό. Αλλά δεν θα μείνουν εκεί καθώς υπάρχουν στην ατζέντα και έξι διαφορετικά νομοσχέδια από όλο το φάσμα των υπουργείων τα οποία θα τεθούν υπό συζήτηση από τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου στέλνοντας κι έτσι το μήνυμα, ότι η ζωή αρχίζει ξανά και στην μετακορωνοϊό εποχή τα πράγματα προχωρούν μπροστά.

Χρύσα Κλειτσιώτη
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης