Τελευταία Νέα
Πολιτική

Με πυρετώδεις ρυθμούς επεξεργάζονται στην κυβέρνηση το σχέδιο του τουρισμού

Με πυρετώδεις ρυθμούς επεξεργάζονται στην κυβέρνηση το σχέδιο του τουρισμού
Ορόσημο για το άνοιγμα της τουριστικής δραστηριότητας αποτελεί η 1η Ιουλίου ενώ πυρετώδεις είναι οι διαβουλεύσεις στο Μέγαρο Μαξίμου για να ετοιμάσουν το σχέδιο του τουρισμού 
Ορόσημο για το άνοιγμα της τουριστικής δραστηριότητας αποτελεί η 1η Ιουλίου ενώ πυρετώδεις είναι οι διαβουλεύσεις στο Μέγαρο Μαξίμου για να ετοιμάσουν το σχέδιο του τουρισμού που είναι κρίσιμο για την ύφεση.
Οι συσκέψεις υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη γίνονται σε καθημερινή βάση, με τη συμμετοχή υπουργών αλλά και ειδικών, προκειμένου να οριστικοποιηθεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο σε ότι αφορά την επανεκκίνηση της τουριστικής δραστηριότητας.
Σε κάθε περίπτωση, αυτό δεν φαίνεται να είναι έτοιμο τις αμέσως επόμενες ημέρες καθώς είναι σε συνάρτηση και με την πολιτική που ακολουθούν οι υπόλοιπες χώρες.
Μάλιστα, όπως έλεγαν ενδεικτικά κυβερνητικοί αξιωματούχοι, «δεν αρκεί να πούμε ότι θέλουμε λόγου χάριν, Βρετανούς και Γερμανούς τουρίστες, πρέπει και οι χώρες τους να δημιουργήσουν τις συνθήκες για να έρθουν».
Στην κυβέρνηση πάντως, προετοιμάζουν τα επόμενα βήματα της επανεκκίνησης της τουριστικής δραστηριότητας και προς αυτή την κατεύθυνση, στόχος είναι να ανοίξουν και τα μικρότερα καταλύματα, δηλαδή τα εποχιακά, μετά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.
Στο μεταξύ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο μήνυμά του για την ανάληψη της ελληνικής προεδρίας της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε ο ελληνικός λαός την πανδημία επισημαίνοντας ότι «στην Ελλάδα καταφέραμε να πετύχουμε μια δίκαιη ισορροπία ανάμεσα στην προστασία της ανθρώπινης ζωής και της δημόσιας υγείας και στα δικαιώματα των πολιτών, χρησιμοποιώντας την τέχνη της πειθούς».
Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε και τις ευκαιρίες που όπως συμβαίνει σε όλες τις κρίσεις, πρόσφερε η πανδημία.
Στο πλαίσιο αυτό, όπως τόνισε, στην Ελλάδα αναπτύχθηκαν ψηφιακές τεχνολογίες με πρωτοφανή ταχύτητα. «Διαδικασίες που υπό κανονικές συνθήκες θα απαιτούσαν μήνες, ολοκληρώθηκαν σε τρεις εβδομάδες», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Την ίδια ώρα, η Ελλάδα προσδοκά ότι θα καταστεί δυνατό να συναφθούν διμερείς συμφωνίες έτσι ώστε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες που θα επιτρέπουν την προσέλκυση, όσο το δυνατόν, περισσότερων τουριστών στη χώρα μας αυτό το δύσκολο καλοκαίρι.
Άλλωστε, η Ελλάδα βρίσκεται ήδη σε διαβουλεύσεις με στόχο τη σύναψη διακρατικών συμφωνιών, με την Κύπρο, το Ισραήλ καθώς και χώρες των Βαλκανίων.
Συζητήσεις γίνονται επίσης, και με τις επτά χώρες που όλα δείχνουν ότι έχουν αντιμετωπίσει καλύτερα την πανδημία, με τις οποίες η Ελλάδα, ούτως ή άλλως, βρίσκεται σε συνεχή επαφή.
Σε αυτές συγκαταλέγονται εκτός από το Ισραήλ και την Αυστρία, η Δανία, η Νορβηγία, η Τσεχία και η Αυστραλία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης