Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στην ταχεία επανεκκίνηση του τουρισμού ρίχνει όλο το βάρος η κυβέρνηση

Στην ταχεία επανεκκίνηση του τουρισμού ρίχνει όλο το βάρος η κυβέρνηση
Τα μόλις δύο κρούσματα χθες (18/5), σκόρπισαν χαμόγελα αισιοδοξίας στην κυβέρνηση η οποία ρίχνει πλέον, όλο της το βάρος, στην ταχύτερη επανεκκίνηση του τουρισμού.
Τα μόλις δύο κρούσματα χθες (18/5), σκόρπισαν χαμόγελα αισιοδοξίας στην κυβέρνηση η οποία ρίχνει πλέον, όλο της το βάρος, στην ταχύτερη επανεκκίνηση του τουρισμού.
Έτσι, την ώρα που η επιστροφή στη νέα κανονικότητα προχωρά  σε ότι αφορά την επιτυχημένη αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, με τα διεθνή μέσα να γράφουν διθυραμβικά σχόλια για την επιτυχημένη αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης στη χώρα μας, αναδεικνύοντας την, στον πλέον ασφαλή τουριστικό προορισμό αυτό το καλοκαίρι, στην κυβέρνηση υπάρχει προβληματισμός για τι θα γίνει με την οικονομία και βεβαίως με τον τουρισμό.
Στο πλαίσιο αυτό, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθεί το ολοκληρωμένο σχέδιο για την επανεκκίνηση του τουρισμού το οποίο επεξεργάζεται με πυρετώδεις ρυθμούς το κυβερνητικό επιτελείο.
Το εν λόγω σχέδιο που πρόκειται να παρουσιάσει η κυβέρνηση, με δεδομένη τη σημασία του τουρισμού και της εστίασης για την οικονομία της χώρας, κυρίως κατά το β’ εξάμηνο του έτους, θα περικλείει, όπως υποστηρίζουν στην κυβέρνηση, το τρίπτυχο, εργασία, φορολογία και ρευστότητα.
Προς αυτή την κατεύθυνση, η κυβέρνηση επιχειρεί να στηριχθεί, όσο το δυνατόν περισσότερο, η απασχόληση και το εισόδημα.
Αναγνωρίζοντας ωστόσο, ότι κανείς δεν πρέπει να τρέφει αυταπάτες καθώς οι καλοκαιρινοί μήνες φέτος θα είναι πολύ διαφορετικοί και δεν τίθεται θέμα σύγκρισης με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα, την προηγούμενη χρονιά.
Γι αυτό λοιπόν, το κυβερνητικό επιτελείο κινείται με γνώμονα το σκεπτικό ότι στον τομέα του τουρισμού, ξεκινούν από το μηδέν και ό,τι κερδηθεί θα αποτελεί επιτυχία.
Υπό το πρίσμα αυτό, διαβεβαιώνουν από την κυβέρνηση, πως θα κάνουν ότι μπορούν προκειμένου να αποκομίσει η χώρα ένα μεγαλύτερο κομμάτι από μια πολύ μικρότερη τουριστική πίτα.
Στο μεταξύ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα συμμετάσχει σήμερα, στη μία το μεσημέρι, μέσω τηλεδιάσκεψης, στην τετραμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας, Βουλγαρίας, Ρουμανίας και Σερβίας.
Στο επίκεντρο της Συνόδου θα βρεθούν η ανταλλαγή εμπειριών από την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, τα μέτρα χαλάρωσης που οι γειτονικές χώρες λαμβάνουν και η σταδιακή αποκατάσταση των ταξιδιών μεταξύ τους.  
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, Boïko Borissov, τον πρόεδρο της Σερβίας και τον πρωθυπουργό της Ρουμανίας, Ludovic Orban ενώ θα συμμετέχουν και οι υπουργοί  Εξωτερικών, Τουρισμού και Υγείας των τεσσάρων χωρών.
Σε κάθε περίπτωση, τις επόμενες μέρες και μέχρι να ανακοινωθούν τα οριστικά μέτρα που θα συνοδεύσουν τη φετινή τουριστική σεζόν, θα υπάρχουν πυρετώδεις διαβουλεύσεις και συνεχείς επαφές της κυβέρνησης.

Χρύσα Κλειτσιώτη
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης