Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ανησυχία στην κυβέρνηση - και για τον τουρισμό - από την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοιού

Ανησυχία στην κυβέρνηση - και για τον τουρισμό - από την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοιού
Η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο και βρίσκεται σε ετοιμότητα να παρέμβει, ανά πάσα στιγμή, αν χρειαστεί
Τα δεκάδες νέα κρούσματα σε όλη τη χώρα σε συνδυασμό με τις επικίνδυνες εστίες συνωστισμού τόσο στα νησιά όσο και στην ηπειρωτική Ελλάδα σήμαναν συναγερμό στις αρχές κι έχουν προκαλέσει ανησυχία στην κυβέρνηση.
Έτσι, τα 97 κρούσματα που βρέθηκαν τις προηγούμενες τέσσερις ημέρες - τριάντα εκ των οποίων αφορούν ταξιδιώτες από το εξωτερικό, 29 κρούσματα είναι από την Ξάνθη όπου σήμανε συναγερμός μόλις λίγες ημέρες νωρίτερα και τα υπόλοιπα 38 είναι άγνωστης προέλευσης - είχαν ως αποτέλεσμα να ξεκινήσει και πάλι η καθημερινή γραπτή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας.
Η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο και βρίσκεται σε ετοιμότητα να παρέμβει, ανά πάσα στιγμή, αν χρειαστεί.
Ενώ κυβερνητικοί αξιωματούχοι, επισημαίνουν σε όλους τους τόνους, ότι είναι σημαντικό να γνωρίζουμε όλοι ότι ο ιός δεν έχει φύγει και γι’ αυτό λαμβάνονται όλα τα μέτρα.
Προς αυτή την κατεύθυνση, οι τομείς της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας ανοίγουν προσεκτικά τηρώντας τα μέτρα ατομικής υγιεινής και προστασίας, σύμφωνα με τις συστάσεις των ειδικών.
Και είναι κρίμα, τονίζουν κυβερνητικά στελέχη, να εκπέμπεται λάθος μήνυμα τώρα, που μόλις ξεκίνησε να ξεμπλοκάρει η οικονομία και να δέχεται κόσμο η χώρα.
Σε κάθε περίπτωση, το τριήμερο κατέδειξε την ανάγκη του κόσμου για διακοπές και ότι μπορεί να σωθεί η φετινή τουριστική περίοδος.
Την ίδια ώρα όμως διαφάνηκε πως δεν τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας σχεδόν πουθενά με την κυβέρνηση να δείχνει αποφασισμένη να προστατέψει τη δημόσια υγεία ακόμα και αν χρειαστεί να επαναφέρει την καραντίνα.
Μεγάλη ευθύνη έχουν τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και πρέπει να φροντίσουν για την τήρηση των κανόνων, αναφέρει χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, υπογραμμίζοντας πως αυτοί είναι οι σύμμαχοι όλων των Ελλήνων και όλων των επισκεπτών.
Σε αυτό το σκηνικό, το ενδεχόμενο για τοπικό lockdown είναι υπαρκτό καθώς κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος, που μπορεί να υπάρξει μια εστία.
Και το ζητούμενο είναι μια ενδεχόμενη εστία να εντοπιστεί γρήγορα και να γίνει περιχαράκωσή της, ώστε να μην υπάρξει διασπορά στην κοινότητα.
«Όπως κλείσαμε τις πτήσεις από την Ντόχα, μόλις είδαμε 12 κρούσματα, έτσι θα κάνουμε και σε τοπικό επίπεδο, αν δούμε κάπου ένα πρόβλημα.
Είτε το τοπικό επίπεδο αφορά μια γειτονιά, είτε μια υγειονομική δομή, ένα σχολείο, ή οτιδήποτε.
Μπορεί να αφορά ακόμη μια γεωγραφική περιοχή, όπως ένα νησί ή ένα Νομό.
Όλα είναι στο τραπέζι.
Δεν έχει φύγει ο κορωνοϊός.
Μην χαλαρώνουμε επειδή καταφέραμε να πετύχουμε, αυτό το πραγματικά αξιοθαύμαστο αποτέλεσμα, όλοι μαζί. Πρέπει να το προφυλάξουμε», ξεκαθάρισε ο Στέλιος Πέτσας.
Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος της Ελλάδας σε διεθνή fora για τον κορωνοϊό, καθηγητής του LSE, Ηλίας Μόσιαλος, στέλνει μήνυμα κάνοντας λόγο για εγρήγορση και όχι πανικό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης