Στους κόλπους του ΚΙΝΑΛ διακρίνονται πολλές διαφωνίες
Tον Νοέμβριο του 2021 θα γίνει σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των στελεχών του ΚΙΝΑΛ το Συνέδριο του Κόμματος.
Στο χθεσινό 3/2 Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος, αποφασίστηκε αρχές του καλοκαιριού να συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή και να ορίσει τις διαδικασίες ώστε το φθινόπωρο και ειδικότερα τον Νοέμβριο να γίνει το Συνέδριο όπου θα εκλέξει το νέο πρόεδρο του κόμματος.
Στους κόλπους του κόμματος διακρίνονται οι εξής διαφωνίες
- Κάποιοι θέλουν να διατηρήσουν το όνομα ΚΙΝΑΛ αλλά κάποιοι θέλουν να γυρίσουν στο ΠΑΣΟΚ. Λοβέρδος, Γερουλάνος είναι υπέρ του brand name ΠΑΣΟΚ ενώ η Φώφη θέλει να διατηρήσει το όρο ΚΙΝΑΛ που είναι δικό της δημιούργημα.
- Στο παιχνίδι μπαίνει σιγά σιγά και ο Νίκος Ανδρουλάκης ο οποίος θέλει πρώτα να εκτεθεί το δίδυμο Γεννηματά-Λοβέρδος και μετά να αποτελέσει την εναλλακτική λύση. Κυρίως, θέλει να στοχοποιηθεί η Γεννηματά ότι κλείνει το μάτι προς ΣΥΡΙΖΑ, ότι ο Λοβέρδος γέρνει προς τη Νέα Δημοκρατία ώστε αυτό να συνδέσει το όνομά του με την αυτονομία του κόμματος.
- Οι μετρήσεις της κοινής γνώμης και η κυριαρχία Μητσοτάκη είναι αυτό που καίει την ηγεσία του κόμματος. Οι παρεμβάσεις Κεγκέρογλου απέναντι στον Στράτο Φαναρά της Metron Analysis θεωρούνται λανθασμένη επιλογή όπως επίσης και η επικριτική αναφορά Καστανίδη στον αρθρογράφο Γιάννη Πρετεντέρη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όντως, έχει κάνει μεγάλο μπάσιμο στο χώρο του Κέντρου και του ΚΙΝΑΛ και αυτό θα το καταδείξουν και οι επόμενες κινήσεις του στην πολιτική σκακιέρα. Εν ολίγοις, θα αναδείξει και νέα φουρνιά στελεχών προερχόμενων από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.
- Το να παρουσιάζεται το κόμμα αντίθετο στο νομοσχέδιο της Κεραμέως για την Παιδεία είναι ένα στρατηγικό λάθος. Την κατάργηση του ασύλου την έφερε νομοσχέδιο της κ. Διαμαντοπούλου όπως και την ελάχιστη βάση εισαγωγής. Επίσης, μπερδεύει το αμφιλεγόμενο σύνθημα του ΚΙΝΑΛ «ναι στην φύλαξη των πανεπιστημίων, όχι στην αστυνομοκρατία». Δεν γίνεται το κόμμα να μην αναγνωρίζει κάτι που το αναδεικνύουν και όλες οι δημοσκοπήσεις, ότι τα Πανεπιστήμια πρέπει να φυλάγονται από όλες ανεξαιρέτως τις παραβατικές συμπεριφορές. Και το ερώτημα είναι ποιος θα φυλάει τα ΑΕΙ, αν όχι η αστυνομία;
- Καμίνης-Μαργαρίτης και άλλα στελέχη βρίσκονται σε μία συζήτηση με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ενώ ο Μειμάρογλου τείνει πιο κεντρώα, προς τον Λοβέρδο και τη ΝΔ. Κανείς, όμως, δεν θεωρεί ότι πρέπει να υπάρξει συνεργασία με κάποιο κόμμα. Η αυτόνομη πορεία και η υπεύθυνη στάση στα πράγματα είναι αυτή που μπορεί να οδηγήσει σε συγκράτηση των ποσοστών. Μάλιστα, διατυπώνεται και η άποψη ότι εφόσον ο Α. Τσίπρας δεν παίρνει κεφάλι στις δημοσκοπήσεις, πρώην στελέχη μας θα φεύγουν σιγά σιγά από την Κουμουνδούρου και θα έρθουν νομοτελειακά σε μας…
- Το ζήτημα της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΚΙΝΑΛ το 2012 -2015 αποτέλεσε σημείο τριβής για ορισμένους καθώς το ΚΙΝΑΛ υπό τον Β. Βενιζέλο δεν έπρεπε να δεχτεί τον Αντώνη Σαμαρά ως Πρωθυπουργό. Κάποιοι θεωρούν ότι πολλά προοδευτικά στελέχη έφυγαν και πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αντώνης Σαμαράς είναι ένας ακραίος συντηρητικός γι’ αυτούς. Εάν ο Βενιζέλος είχε πιέσει να υπάρχει ένας Πρωθυπουργός κοινής αποδοχής (τύπου Παπαδήμου) δεν θα έφευγε όλος αυτός ο κόσμος.
Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr
Σχόλια αναγνωστών