Tην πλήρη επιβεβαίωση του ρεπορτάζ του Bankingnews – που πρώτοι παρουσιάσαμε στις 17/12/2020 συνιστούν όλα όσα βγήκαν στο φως της δημοσιότητας σχετικά με την περίπτωση κατάχρησης του προγράμματος ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ από τηλεοπτικό παρουσιαστή.
Δείτε εδώ το δημοσίευμα του bankingnews
(Αποκλειστικό: Στο δόκανο του Υπ. Εργασίας και ΕΦΚΑ τηλεοπτικός παρουσιαστής για κατάχρηση μαμούθ του προγράμματος επιδότησης ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ)
Διατεινόταν ότι ήταν «συνομιλητής» του Μαξίμου
Η αλήθεια είναι ότι ο τηλεοπτικός παρουσιαστής- τον οποίο κάποιοι κατονομάζουν ως τον Μένιο Φουρθιώτη - ήταν γνώριμος του Μαξίμου αλλά και στελεχών του κυβερνώντος κόμματος.
Στους κύκλους των υπουργείων όλοι αναρωτιόντουσαν γιατί τόσα στελέχη της κυβέρνησης και του κόμματος κάνουν σειρά για να πιάσουν στασίδι στην εκπομπή του.
Ένας από αυτούς και ο Κώστας Καραγκούνης, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ ο οποίος είναι και νομικός σύμβουλος του παρουσιαστή.
Ο ίδιος επαιρόταν ότι έχει «άκρη» στο Μέγαρο Μαξίμου, συγκεκριμένο υπουργό ο οποίος αποτελεί «φόβητρο» για πολλούς υπουργούς και υφυπουργούς αφού είναι ένας από τους στενούς συμβούλους του Πρωθυπουργού.
Γι’ αυτό και όταν έμπαινε σε υπουργεία είχε μεγάλο αέρα πολλών καρδιναλίων που «ψάρωνε» πολιτικούς προϊστάμενους και υπαλλήλους.
Μάλιστα, διατεινόταν ότι του έχουν κάνει και πρόταση να κατέλθει βουλευτής με το κόμμα της ΝΔ αλλά το σκεφτόταν…
Όταν ο Βρούτσης είδε τα στοιχεία του ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ
Η περίπτωση την οποία αναφέρει ο πρώην Υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης και επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ μας, έχει ως εξής:
Ο παρουσιαστής μαθαίνει για το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ - το οποίο αξιοποιώντας πόρους από το Πρόγραμμα Sure, αναπληρώνει το εισόδημα του εργαζομένου - και δηλώνει μέσα από 2 εταιρείες τον εαυτό του και άλλους 5-6 εργαζόμενους.
Η μία ήταν μία εταιρεία παραγωγής την οποία, σύμφωνα με το ΓΕΜΗ, κατείχε μία γεωργιανή καθαρίστρια και η άλλη ήταν ένας ραδιοφωνικός σταθμός.
Στην αρχή με νορμάλ μισθούς (ύψους 1.000 ευρώ) αλλά κάθε μήνα υπερπολλαπλασιάζονταν τεχνηέντως φτάνοντας σε σημείο να δηλωθεί μισθός 180.000 ευρώ το μήνα!
Το πρόγραμμα, παρόλο που δεν είχε όριο καταβληθέντος μισθού (μπήκε αργότερα), τόνιζε ρητά ότι το ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ θα επιδοτεί το ύψος των μισθών που είχαν οι εργαζόμενοι πριν μπουν στο πρόγραμμα.
Πότε χτύπησε το «καμπανάκι» υπηρεσιών και ΕΦΚΑ
Το «καμπανάκι» των υπηρεσιών για τους υπέρογκους μισθούς «χτύπησε» όταν ο λογιστής του παρουσιαστή πήγε στις υπηρεσίες για να κάνει κάποια διόρθωση.
Όταν τα στοιχεία, έφτασαν από τις οικονομικές υπηρεσίες στο γραφείο του τότε Υπουργού Γιάννη Βρούτση, δόθηκε η εντολή να μην πληρωθεί το ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ και να γίνει έλεγχος ποιος παίρνει τι…
Σε ένα χαρακτηριστικό Τοπ 20 των υψηλών πληρωμών φιγουράριζε ο γνωστός τηλεοπτικός παρουσιαστής ανάμεσα σε στελέχη εταιρειών-κολοσσών όπως αεροπορικές, ενεργειακές και αυτοκινητοβιομηχανίες.
Τα στελέχη αυτά παραπονέθηκαν στο Μαξίμου γι' αυτή τη διάταξη.
Τους "πήρε στο λαιμό" τους όμως ο τηλεπαρουσιαστής.
Το γραφείο του Υπουργού έδωσε εντολή να αλλάξει γρήγορα ο νόμος και να μπει με διάταξη, το πλαφόν των 6500 ευρώ ως ανώτατο όριο επιδότησης μισθού.
Οπότε, μεγάλο ποσό που θα πληρωνόταν καταχρηστικά, «σώθηκε» την τελευταία στιγμή.
Η επίσκεψη του παρουσιαστή στο Υπουργείο Εργασίας
Αυτό, όπως φαίνεται από τα πύρινα ρεπορτάζ που έκανε εκείνη την περίοδο κατά του Γιάννη Βρούτση, εξόργισε τον τηλεπαρουσιαστή που μετά τις άκαρπες προσπάθειες να επικοινωνήσει τηλεφωνικώς με τον Υπουργό, αποφάσισε να τον επισκεφτεί στο Υπουργείο, στον 8 όροφο επί της οδού Σταδίου 29.
Προσπάθησαν να μεσολαβήσουν και γνωστοί βουλευτές αλλά εις μάτην.
Εκεί, σύμφωνα με πληροφορίες, ήρθε ο τηλεπαρουσιαστής μαζί με άλλα 4-5 άτομα και ζητούσαν επιμόνως να δουν τον Υπουργό ο οποίος αρνήθηκε, μεταξύ άλλων, και για λόγους δημόσιας υγείας λόγω κορωνοιού.
Όταν είδαν ότι δεν θα έβλεπαν τον κ. Βρούτση, πήγαν στον 2ο όροφο να «ενοχλήσουν» για το θέμα την Γενική Γραμματέα Εργασίας κ. Άννα Στρατινάκη.
Λίγες μέρες μετά, στις 3 Ιανουαρίου 2021 έγινε ανασχηματισμός και ο κ. Βρούτσης παύτηκε από τα καθήκοντά του.
Οι λόγοι απομάκρυνσής του δεν σχετίζονται με την υπόθεση του τηλεπαρουσιαστή, όπως θέλει ο τελευταίος να πιστεύει και να υποστηρίζει δεξιά και αριστερά, με σκοπό να «φοβίσει» άλλους επίδοξους αρνητές των επιδιώξεών του.
Πώς την «πάτησε» ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης;
Ένας από αυτούς, που φαίνεται να την «πάτησε» είναι και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης.
Η αρμόδια επιτροπή στο ΥΠ.ΠΡΟ.ΠΟ που χαρακτηρίζει εάν κάποιος πολίτης αποτελεί ευπαθή στόχο, είχε αρχικά αποφανθεί θετικά για την προστασία του τηλεπαρουσιαστή από αστυνομικούς.
Είχαν προηγηθεί κάποιες «αμφιλεγόμενες» επιθέσεις με γκαζάκια σε στόχους όχι και τόσο ξεκάθαρους, ώστε να σχετίζονται άμεσα με τον τηλεπαρουσιαστή.
Η υπόθεση έγινε γνωστή μετά από ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων που ουσιαστικά αποκάλυπταν ότι ο παρουσιαστής φυλάσσεται από 14 αστυνομικούς που προέρχονται από τμήματα της Ανατολικής Αττικής, μία περιοχή που μαστίζεται από τις κλοπές.
Το θέμα το «τσίμπησε» η αξιωματική αντιπολίτευση και έγινε γνωστό μέσα από αναρτήσεις του Π. Πολάκη και του δημοσιογράφου Κ. Βαξεβάνη.
Ακολούθησε μήνυση από τον παρουσιαστή και εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε Παύλο Πολάκη, Κώστα Βαξεβάνη και στους αστυνομικούς που φυλούσαν τον παρουσιαστή.
Στην περίπτωση αυτή, όμως –και σε αντίθεση με την υπόθεση στο υπουργείο Εργασίας που δεν του πέρασε το χατίρι- το αίτημα για φύλαξη του ικανοποιήθηκε και ως προς αυτό η Κατεχάκη είναι εκτεθειμένη.
Με συνοπτικές διαδικασίες συνεδρίασε ξανά η επιτροπή και άλλαξε το πόρισμα.
Αμέσως δόθηκε εντολή να φύγουν οι αστυνομικοί από την φρουρά του παρουσιαστή.
Όποιος είδε την εκπομπή του παρουσιαστή πριν λίγες μέρες, παρακολούθησε μία επίθεση στο πρόσωπο του κ. Χρυσοχοίδη και των ανωτέρων αξιωματικών άνευ προηγουμένου.
Είχε παρενοχλήσει και τον τότε κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα
Στο μεταξύ ο τηλεπαρουσιαστής, σύμφωνα με άλλες μαρτυρίες στελεχών που ήρθαν στο προσκήνιο αργότερα, είχε «ενοχλήσει» και άλλον υπουργό.
Συγκεκριμένα, είχε ενοχλήσει τον τότε κυβερνητικό εκπρόσωπο και υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργό Στέλιο Πέτσα.
Ήταν η εποχή που ο κ. Πέτσας καταρτούσε το νομοσχέδιο για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τις υπηρεσίες οπτικοακουστικών μέσων και κοινωνικά δίκτυα κ.α.
Ο τηλεπαρουσιαστής, επιμόνως, ζητούσε από τον κ. Πέτσα να ενσωματώσει μία κοινοτική οδηγία η οποία θα έδινε την δυνατότητα σε κανάλι άλλης ευρωπαϊκής χώρας να μπορεί να εκπέμπει κανονικά το πρόγραμμά του πανελλαδικά στην Ελλάδα.
Με αυτό τον ευφάνταστο τρόπο, οι ιθύνοντες του περιφερειακού καναλιού, που εργάζεται ο τηλεπαρουσιαστής, ήθελαν να προσπεράσουν τη σκόπελο της κρατικής τηλεοπτικής άδειας (που κόστιζε 35 εκατ. ευρώ) και να εκπέμπουν κανονικά σε όλη τη χώρα.
Εκτός από τον κ. Πέτσα, ο οποίος ήταν αντίθετος με αυτή τη μεθόδευση και δεν την «πέρασε», δεν την είδαν με καθόλου καλό μάτι και οι υπόλοιποι καναλάρχες.
Άλλωστε, εκτός από τα 35 εκατ. ευρώ που δίνουν για να κατέχουν την πανελλαδική άδεια, έχουν την υποχρέωση πληρωμής ειδικών τελών στο Δημόσιο αλλά και πρόσληψης περίπου 400 εργαζομένων ο καθένας.
Για το θέμα της κοινοτικής οδηγίας είχε ενοχλήσει και τον Θεόδωρο Λιβάνιο, τον νέο υφυπουργό Επικρατείας, αλλά είχε "φάει πόρτα".
Υποσημείωση;
Πως καταφέρνει ένας παρουσιαστής μικρού περιφερειακού καναλιού να έχει τέτοια παρέμβαση στην κυβέρνηση;
Μήπως γιατί ο ιδιοκτήτης του μικρού αυτού καναλιού ενοικιάζει ακίνητα...
www.bankingnews.gr
Σχόλια αναγνωστών