Δύο πολύ σημαντικά γεγονότα στιγματίζουν την Ελλάδα, η καταστροφικές πυρκαγιές που έχουν που έχουν καταστρέψει 1,5 εκατ στρέμματα δάσους και πυκνής βλάστησης και πάνω από 1500 σπίτια και βεβαίως η εδώ και 15-16 μήνες πανδημία που αποτελεί δυστοπία για την οικονομία και την κοινωνία.
Μια εκλεγμένη κυβέρνηση, προφανώς κρίνεται για τις πράξεις, την δράση και κυρίως την αποτελεσματικότητα της απέναντι σε μείζονα ζητήματα, γιατί η κυβέρνηση τι είναι απλά, ο εθνικός διαχειριστής.
Διαχειρίζεται τα προβλήματα της χώρας, βρίσκει λύσεις, διαχειρίζεται τον προϋπολογισμό και κατανέμει έσοδα και έξοδα και απέναντι στις προκλήσεις και κρίσεις είναι παρούσα για να δίνει τις βέλτιστες λύσεις για την κοινωνία.
Μέχρι τώρα όμως εάν δούμε τι έχει συμβεί, επειδή συνήθως ξεχνάμε θα διαπιστώσουμε ότι είναι κυβέρνηση θεατής και σπανίως λαμβάνει πρωτοβουλίες που έχουν μια αποτελεσματικότητα.
1)Να θυμηθούμε το Oruc Reis όπου αλώνιζε 100 ημέρες στην ελληνική αποκλειστική οικονομική ζώνη και εμείς απλός το κοιτούσαμε;
Σε ποια χώρα του πλανήτη ερευνητικό σκάφος άλλης χώρας μπαινοβγαίνει ανενόχλητο και η χώρα που παραβιάζεται είναι απλός θεατής;
2)Οι καταστροφικές πυρκαγιές, δεν χωράει καμία αμφιβολία ότι κατέστρεψαν την Βόρεια Εύβοια και προκάλεσαν μεγάλες ζημίες στην Βόρεια Αττική, στα Βίλια, στην Μάνη, στην Ηλεία.
Απέναντι σε αυτή την εθνική καταστροφή η εντολή της κυβέρνησης ήταν εκκενώστε.
Μα αυτό δεν είναι σχέδιο και το κυριότερο, δεν χρειάζεται μια κυβέρνηση για να το πει.
Η στρατηγική εκκενώστε αποδεικνύει την αποτυχία των δυνάμεων κατάσβεσης που είναι η πυροσβεστική και βεβαίως την αποτυχία του επιτελικού κράτους.
Η πυροσβεστική εντάσσεται στις δυνάμεις κατάσβεσης, όταν πρόκειται για πυρκαγιές και το ερώτημα είναι κατάσβεση ή εκκένωση ή και συνδυασμός και των δύο με αποτελεσματικό τρόπο.
Δεν αποτελεί μικροπολιτική αλλά χωρίς καμία αμφιβολία να καίγονται 1,5 εκατ στρέμματα δεν είναι επιτυχία του επιτελικού κράτους, είναι παταγώδης αποτυχία.
Το να διατυμπανίζουν στελέχη της κυβέρνησης ότι δεν κάηκαν άνθρωποι και έναντι αυτού το τίμημα να είναι 1,5 εκατ στρέμματα καμένα και 1500 σπίτια κατεστραμμένα και ανυπολόγιστες ζημίες στις περιουσίες των πολιτών, όπως και να το κάνουμε επιτυχία δεν το λες.
Για την αποτυχία της εμβολιαστικής προσπάθειας… στοχοποιούν τους ανεμβολίαστους
Η κυβέρνηση ακολουθώντας την διεθνή πεπατημένη υιοθέτησε το αφήγημα του εμβολιασμού αλλά σε αντίθεση με το Ισραήλ που είναι πρωτοπόρο έχοντας ποσοστά εμβολιασμού 85% σε ηλικίες άνω των 60 ετών, η εμβολιαστική προσπάθεια δεν πάει καλά στην Ελλάδα.
Πριν δούμε την περίπτωση της Ελλάδος ας δούμε τι συμβαίνει στο Ισραήλ που έχει πλέον 607 βαριά ασθενείς.
Ταυτόχρονα πάνω από 1,2 εκατομμύρια Ισραηλινοί έχουν ήδη λάβει την 3η δόση εμβολίων, με ποσοστά 55% στα άτομα ηλικίας 60-69 ετών, 72% των ηλικιών 70-79 ετών, 68% στις ηλικίες 80-89 ετών και 62% σε άτομα άνω των 90 ετών.
Μεταξύ της ομάδας 50 -59, για τους οποίους η εκστρατεία εμβολιασμού ξεκίνησε πρόσφατα το 26% των ανθρώπων έχουν ήδη εμβολιαστεί με 3η δόση.
Το Ισραήλ ήταν η πρώτη χώρα στον κόσμο που άρχισε να εμβολιάζει ολόκληρες πληθυσμιακές ομάδες για τρίτη φορά από τις 30 Ιουλίου, αφού κατέγραψε μείωση της αποτελεσματικότητας των εμβολίων ειδικά στους ηλικιωμένους.
Τα πρώτα στοιχεία από την Maccabi Health Services δείχνουν ότι η 3η δόση έχει αποδειχθεί ως τώρα 86% αποτελεσματική στην πρόληψη λοιμώξεων μεταξύ των ηλικιωμένων, πολύ υψηλό ποσοστό, λαμβάνοντας υπόψη ότι η αποτελεσματικότητα των δύο προηγούμενων δόσεων είχε υποχωρήσει στο 16% κοινώς είχε σχεδόν μηδενιστεί.
Το Ισραήλ κατάλαβε έγκαιρα ότι η αποτελεσματικότητα των εμβολίων καταρρέει με την πάροδο των μηνών, ειδικά μετά από 6 μήνες.
Δεν είναι τυχαίο ότι από τους 607 βαριά ασθενείς το 65% είναι εμβολιασμένοι.
Επίσημα αναγνώρισαν την μείωσης της αποτελεσματικότητας και οι αμερικανικές υγειονομικές αρχές και επισπεύδουν την 3η δόση.
Σαφάρι διώξεων
Έναντι όλων αυτών η ελληνική κυβέρνηση έχει ξεκινήσει ένα σαφάρι διώξεων και στοχοποίησης των ανεμβολίαστων.
Δηλαδή κανείς δεν αναγνωρίζει ότι τα εμβόλια χάνουν την αποτελεσματικότητα τους, χάνουν την δραστικότητα τους, ότι κινδυνεύουν και οι εμβολιασμένοι επί της ουσίας… αλλά προωθούνται τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ενώ συνεχίζεται η προπαγάνδα στοχοποίησης των ανεμβολίαστων.
Η περίπτωση του αθλητή Τσιτσιπά αποτελεί στοχοποίηση ενός ατόμου που ευθαρσώς δήλωσε τους λόγους για τους οποίους δεν θέλει να εμβολιαστεί.
Υπό το κίνδυνο ότι θα καταρρεύσει το αφήγημα εμβολιάσου για να σωθείς έσπευσαν να τον υπονομεύσουν.
Ο Τσιτσιπάς, ωστόσο εκφράζει την καθολική πλειοψηφία των ανθρώπων, ειδικά των νέων που δεν θέλουν να εμβολιαστούν.
Ούτως ή άλλως οι νέοι δεν κινδυνεύουν από τον covid 19.
Για λόγους τρομοκράτησης της κοινωνίας εάν 2 ή 3 νέοι στα 10 εκατομμύρια νοσήσουν αναδεικνύονται ως μείζον θέμα και ο στόχος προφανής υποβολή και μήνυμα ενοχικό στην κοινωνία.
Ο διαχωρισμός εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων και άλλες πρωτοβουλίες που θα λάβει η κυβέρνηση ασκώντας πίεση στους ανεμβολίαστους δεν πρόκειται να αποδώσουν.
Εάν δει κανείς ψύχραιμα και αποστασιοποιημένα εάν αποδίδουν τα μέτρα που λαμβάνονται η απάντηση είναι ότι έχουν καταρρεύσει.
Στην Γαλλία το πιστοποιητικό εμβολιασμού περιθωριοποιείται, στην Ελλάδα παρομοίως, καθολικά τα μαγαζιά δεν τηρούν αυτά που θεσπίζει η κυβέρνηση, τα περισσότερα εκ των οποίων είναι ανεφάρμοστα.
Η κυβέρνηση λοιπόν αντί να δίνει μέσω του επιτελικού κράτους εντολές εκκένωσης οικισμών και χωριών στην επαρχία ως απάντηση στις καταστροφικές πυρκαγιές ας αναλάβει πρωτοβουλίες για το πώς θα οργανωθούν τα επίγεια και εναέρια μέσα ώστε να δρουν αποτελεσματικά, δηλαδή κατάσβεση και όχι εκκένωση.
Η κυβέρνηση αντί να στοχοποιεί τους ανεμβολίαστους για το πάγωμα της εμβολιαστικής προσπάθειας ας κοιτάξει να ενώσει τους έλληνες απέναντι στην πανδημία
Π.χ. ορισμένοι απειλούν τους ανεμβολίαστους ότι θα απολυθούν.
Αυτό αποτελεί επιχειρηματική ανοησία αλλά σε καμία περίπτωση δεν επιλύει και το υγειονομικό ζήτημα.
Ο ανεμβολίαστος εργαζόμενος, εάν απολυθεί πάλι ανεμβολίαστος θα παραμείνει, οπότε το υγειονομικό ζήτημα δεν επιλύεται.
Η κυβέρνηση πρέπει να δει τους έλληνες ως ίσους, οι διαχωρισμοί εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι είναι μια απόλυτα αποτυχημένη διάκριση που προσβάλλει την νοημοσύνη, δεν επιλύει το πρόβλημα της πανδημίας και διαιρεί την κοινωνία που ασφυκτιά απέναντι σε μέτρα παρωδία που λαμβάνονται.
Η Ελλάδα χρειάζεται μια κυβέρνηση έργων, το να είσαι θεατής είναι εύκολο, να λαμβάνεις πρωτοβουλίες προς τα συμφέροντα της κοινωνίας καθολικά είναι το ζητούμενο και σε αυτό τον τομέα περιμένουμε αποτελέσματα.
www.bankingnews.gr
Σχόλια αναγνωστών