Aστείες δικαιολογίες ακούστηκαν σήμερα από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο σε μία προσπάθεια να αμυνθεί για την ανομία που παρατηρείται στα πανεπιστήμια και, βεβαίως, για τις ντροπιαστικές εικόνες που είδαν όλοι οι έλληνες πολίτες το βράδυ της Πρωτοχρονιάς στο κέντρο της Αθήνας.
Ας τα πάρουμε από την αρχή. Ουσιαστικά, σε συνέντευξη του σήμερα το πρωί ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι η Αστυνομία έριξε 60 πρόστιμα στο Κέντρο της Αθήνας. Δηλαδή από τους χιλιάδες πακιστανούς που δεν φορούσαν μάσκες και είχαν κατακλύσει την πλατεία Συντάγματος και τους γύρω δρόμους η Αστυνομία εξέδωσε μόνο 60 πρόστιμα. Είναι και μόνο αστείο το νούμερο μπροστά στο μέγεθος της παραβατικότητας.
Γιατί έστειλε ο Θεοδωρικάκος κλούβες στον άδειο Λυκαβηττό; - Δεν απάντησε
Αυτό, όμως, που δεν απάντησε ο Υπουργός είναι γιατί είχε στείλει κλούβες με ΜΑΤ και ένστολους να φυλάνε τον Λυκαβηττό το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, για μία συναυλία χωρίς ούτε έναν θεατή. Γιατί δεν διέθεσε τους αστυνομικούς που φυλούσανε τα δέντρα του λόφου Λυκαβηττού στην πλατεία Συντάγματος για να αποτρέψει αυτή την μεγάλη υγειονομική βόμβα; Ποιος έδωσε την εντολή; Ο δήμος Αθηναίων ή το Μαξίμου; Την ώρα, μάλιστα, που ο έλληνας πολίτης υπό το φόβο προστίμου έμενε σπίτι του έγκλειστος, που ο έλληνας επιχειρηματίας της εστίασης έκλεινε το μαγαζί του λόγω των μέτρων, που οι επιχειρηματίες της διασκέδασης και οι καλλιτέχνες έμεναν χωρίς δουλειά;
Δύο μέτρα και δύο σταθμά με τους λαθρομετανάστες
Να θυμίσουμε ότι τις μέρες του lockdown πολίτες έπαιρναν πρόστιμα επειδή βρέθηκαν 30 μέτρα από το σπίτι τους. Να θυμίσουμε ότι πολίτες απαγορεύονταν να πάνε να γυμναστούν σε ένα πάρκο. Πολίτες τρώνε πρόστιμο επειδή δεν θέλουν να εμβολιαστούν και άλλοι που έχουν εμβολιαστεί πλήρως αναγκάζονται να κλείνονται μέσα και να πληρώνουν τον διαγνωστικό έλεγχο τους. Δύο μέτρα και δύο σταθμά.
Καμία πρόοδος στην πανεπιστημιακή αστυνομία- Για ποια νομιμότητα μιλάνε;
Και πάμε στο θέμα των πανεπιστημίων. Πριν καιρό, από την άνοιξη του 2021 έχει ψηφιστεί ο νόμος για την πανεπιστημιακή αστυνομία που προέβλεπε διαδικασίες εξπρές στην πρόσληψη ειδικού σώματος. Ωστόσο, η κυβέρνηση το ανέβαλε και στην συνέχεια μάθαμε ότι δεν θα εφαρμοστεί ακόμα. Στην συνέντευξή του ο Υπουργός τόνισε ότι το 2022 είναι προτεραιότητα της Αστυνομίας η νομιμότητα και η ασφάλεια στα πανεπιστήμια, χωρίς να πει μία κουβέντα για πανεπιστημιακή αστυνομία. Ουσιαστικά, είπε ότι θα μπαίνει μέσα η Αστυνομία όπου υπάρχει ανομία με το ίδιο καθεστώς, μετά από κλήση της πρυτανείας… Να θυμίσουμε ότι οι πρυτάνεις είναι αυτοί που δεν θέλουν την πανεπιστημιακή αστυνομία… Καμία πρόοδος… Και συνεχώς γινόμαστε κοινωνοί απίστευτων περιστατικών στα πανεπιστήμια, να τρώνε ξύλο φοιτητές από αναρχικούς, μετανάστες και λοιπές παραβατικές συμμορίες.
Η άποψη των βουλευτών για τον Θεοδωρικάκο
Ο συγκεκριμένος Υπουργός έχει μπει στο στόχαστρο συνάδελφών του τόσο στο Μαξίμου όσο και στην κοινοβουλευτική ομάδα από τότε που συνέβη το επεισόδιο με τους Ρομά στο Πέραμα πριν μερικούς μήνες. Το συμπέρασμά τους: Προσπαθεί να κρατάει συνέχεια ισορροπίες χωρίς πολιτικό κόστος, δεν μπορεί να εξυπηρετήσει την δεξιά ατζέντα της κυβέρνησης για ασφάλεια, στο μεταναστευτικό και την γενικότερη νομιμότητα. Και όντας χρόνια δημοσκόπος παρουσιάζει τον εαυτό του στις υψηλές θέσεις των δημοφιλών υπουργών προετοιμάζοντας τον εαυτό του να κατέβει στο νότιο τομέα της Αθήνας.
Το Μαξίμου εμμένει στην κεντρώα προσέγγιση
Τι κάνει το Μαξίμου; Γιατί δεν εξυπηρετεί το δόγμα νόμος και τάξη, σύμφωνα με το οποίο την ψήφισαν πολλοί και έλαβε 40% στις εκλογές του 2019.
Το Μαξίμου έχει αποφασίσει να επιμείνει στην κεντρώα προσέγγιση και βολεύεται που δεν υπάρχει ακόμα σοβαρός κίνδυνος από τα δεξιά του. Ωστόσο, αμφισβητείται ακόμα και από στελέχη της κυβέρνησης. Μπογδάνος, Κύρτσος, Παπαδημητρίου,Κυρανάκης μερικοί από αυτούς. Όποιος εκφράζει δεξιά θέση, πλέον δέχεται τηλέφωνο και τράβηγμα αυτιού από την Ντόρα Μπακογιάννη…
Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr
Σχόλια αναγνωστών