Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συνέντευξη - παρέμβαση Εμφιετζόγλου για την ενεργειακή κρίση - Η Πανελλήνια Πατριωτική Ένωση έτοιμη για εκλογές

Συνέντευξη - παρέμβαση Εμφιετζόγλου για την ενεργειακή κρίση - Η Πανελλήνια Πατριωτική Ένωση έτοιμη για εκλογές
Ο κ. Εμφιετζόγλου πρόσφατα δημιούργησε και πολιτικό φορέα τον οποίο ονόμασε Πανελλήνια Πατριωτική Ένωση

Μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε ο πρόεδρος της Μηχανικής Πρόδρομος Εμφιετζόγλου στον τηλεοπτικό σταθμό BlueSky και τον δημοσιογράφο Νίκο Χιδίρογλου.
Ο κ. Εμφιετζόγλου πρόσφατα δημιούργησε και πολιτικό φορέα τον οποίο ονόμασε Πανελλήνια Πατριωτική Ένωση με σήμα τον ήλιο της Βεργίνας και μάλιστα, όπως αποκάλυψε στην συνέντευξή του έχει ήδη έτοιμα ψηφοδέλτια με πολιτευτές σε όλους τους νομούς της Ελλάδας.
Ωστόσο, πέρα από το πολιτικό του στίγμα ο γνωστός ευπατρίδης επιχειρηματίας αναφέρθηκε στην ενεργειακή κρίση επικρίνοντας την κυβέρνηση Μητσοτάκη για την βίαιη απολιγνιτοποίηση που όχι μόνο αύξησε την εξάρτησή μας στο ακριβό εισαγόμενο ηλεκτρικό ρεύμα και φυσικό αέριο αλλά απειλεί να ερημώσει την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας που ζούσε από την εξόρυξη λιγνίτη. «Είναι λάθος η πράσινη μετάβαση τώρα», είπε χαρακτηριστικά ενώ τόνισε ότι εγκυμονεί και κινδύνους για ένα νέο brain drain από νέους που κατάγονται από την περιοχή αυτή. Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση που έχει παρατήσει την υπόθεση «αξιοποίηση των ελληνικών υδρογονανθράκων» , πρότζεκτ που θα μας καθιστούσε πιο αυτόνομους ενεργειακά και φυσικά σχολίασε αρνητικά την πρόσφατη εξέλιξη με τον Eastmed, τον αγωγό από το Ισραήλ που φαίνεται ότι η κυβέρνηση εγκαταλείπει.
Ο κ. Εμφιετζόγλου αναφέρθηκε σε πολλά θέματα που επηρεάζει η ενεργειακή κρίση, όπως για παράδειγμα την ακρίβεια και έκανε ειδική μνεία στο δημογραφικό πρόβλημα της χώρας τονίζοντας ότι στην περιοχή του Έβρου παρατηρείται μία τεράστια υπογεννητικότητα τα τελευταία χρόνια. Δεν παρέλειψε να αναφέρει και τις εικόνες ντροπής που αντικρύσαμε όλοι την Πρωτοχρονιά στην πλατεία Συντάγματος.
Το έργο του Προέδρου της Μηχανικής στην περιοχή των Πομάκων στην Θράκη είναι γνωστό καθώς με δικές του παρεμβάσεις έχουν βοηθηθεί οι Πομάκοι να διατηρήσουν το γλωσσικό τους ιδίωμα και να σταθούν απέναντι στην επεκτατική πολιτική του τουρκικού προξενείου.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης