Oι προοπτικές για μια πιο στενή συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Σερβίας σε όλους τους τομείς είναι εξαιρετικά ευοίωνες, τόνισε ο Κ. Μητσοτάκης.
Προσβλέπω και στην πολύ σημαντική επίσκεψη της προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας στις πρώτες ημέρες του Μαρτίου.
Θα επαναβεβαιώσει ότι Ελλάδα και Σερβία είμαστε δύο χώρες που δεν μας συνδέει μόνο η ιστορία, ο πολιτισμός και η θρησκεία αλλά και το κοινό ευρωπαϊκό μέλλον. Η Αθήνα επιθυμεί να δει στην ενωμένη Ευρώπη όλες τις πρωτεύουσες των δυτικών Βαλκανίων με πρώτο το Βελιγράδι.
Ως παλιό ήδη μέλος της ΕΕ η Ελλάδα γνωρίζει καλά τη σκληρή δουλειά και τις σοβαρές μεταρρυθμίσεις που απαιτεί η συμμετοχή στις ευρωπαϊκές δομές.
Σας διαβεβαιώ ότι αξίζει τον κόπο.
Η περιφερειακή συνεργασία άλλωστε είναι ο δρόμος που οδηγεί στην ανάπτυξη και η ΕΕ επενδύει πολλά στην προώθησή της, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Τα δυτικά Βαλκάνια και η ένταξή τους στην ΕΕ αποτελούν κορυφαία προτεραιότητα για την Ελλάδα από την ατζέντα της Θεσσαλονίκης το 2003.
Η Ελλάδα και η Σερβία αφήνουμε πίσω μας τις δύσκολες δοκιμασίες του covid, η Σερβία έχει να επιδείξει σημαντική οικονομική ανάπτυξη. Και η Ελλάδα το 2021, εκτιμώ ότι θα ξεπεράσουμε το 8%.
Οι προοπτικές για μια πιο στενή συνεργασία σε όλους τους τομείς είναι εξαιρετικά ευοίωνες.
Ειδικά στα ζητήματα της ενεργειακής διασυνδεσιμότητας, σκοπός μας είναι να μεγιστοποιηθεί η ενεργειακή ασφάλεια στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.
Φιλοδοξούμε να καταστούμε αξιόπιστος ενεργειακός κόμβος.
Υποστηρίζουμε τον αγωγό Βουλγαρίας - Σερβίας, τη σύνδεσή του με τον ΤAP ο οποίος εκτιμώ ότι θα ολοκληρωθεί εντός των επόμενων μηνών και φυσικά η θέση της Ελλάδας και της Αλεξανδρούπολης ως μία πύλη εισόδου υγροποιημένου φυσικού αερίου», δήλωσε ο πρωθυπουργός.
www.bankingnews.gr
Σχόλια αναγνωστών