Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ηλιόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ): Η πλειοψηφία δεν βγάζει το μήνα - Χειροτερεύει συνεχώς η κατάσταση με την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Ηλιόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ): Η πλειοψηφία δεν βγάζει το μήνα - Χειροτερεύει συνεχώς η κατάσταση με την κυβέρνηση Μητσοτάκη
Με μια προοδευτική κυβέρνηση τα πράγματα μπορούν να πάνε αλλιώς, για αυτό ζητάμε εκλογές είπε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ
Σχετικά Άρθρα

Την θέση πως η πλειοψηφία των πολιτών δεν τα βγάζει πέρα το μήνα διατύπωσε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Ηλιόπουλος, επισημαίνοντας ότι «με την κυβέρνηση Μητσοτάκη η κατάσταση χειροτερεύει συνεχώς».
«Η πραγματική δημοσκόπηση που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει είναι ότι η πλειοψηφία των πολιτών δεν μπορεί να βγάλει το μήνα.
Όμως με μια προοδευτική κυβέρνηση τα πράγματα μπορούν να πάνε αλλιώς, γι' αυτό και ζητάμε άμεσα εκλογές» είπε μιλώντας στο Real Fm ο κ.Ηλιόπουλος, ο οποίος επέκρινε έντονα την κυβέρνηση Μητσοτάκη λέγοντας ότι «από τον Οκτώβριο αρνείται να ενεργοποιήσει εργαλεία όπως η μείωση του ΕΦΚ σε καύσιμα και φυσικό αέριο, για την αντιμετώπιση της ενεργειακής ακρίβειας».

Αντιφάσεις

«Η απόφαση της ευρωπαϊκής συνόδου για εμπάργκο στο ρωσικό φυσικό αέριο έχει πολλές αντιφάσεις και σε σχέση με τον χρόνο υλοποίησης.
Το σοβαρότερο θέμα είναι, όμως, ότι η ΕΕ δεν έχει plan B για την ακρίβεια που μαστίζει και τα νοικοκυριά και την παραγωγή.
Διότι, όταν αυξάνεται πάνω από 48% το κόστος παραγωγής στην Ελλάδα για το μήνα Απρίλιο, θα το δούμε στις τιμές.
Και αυτό υπονομεύει και την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας, δημιουργώντας ένα αρνητικό σπιράλ.
Σε κάθε περίπτωση δεν είναι όλα τα προβλήματα ευρωπαϊκά.
Στην Ελλάδα πληρώνουμε πολύ ακριβά τη βίαιη απολιγνιτοποίηση και την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ γι' αυτό έχουμε και την πιο υψηλή τιμή στη χονδρική του ρεύματος» είπε ο κ.Ηλιόπουλος κατηγορώντας επιπλέον την κυβέρνηση Μητσοτάκη ότι δεν εφάρμοσε πλαφόν στις τιμές της λιανικής και της χονδρικής στην ενέργεια.
Τόνισε ότι επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ «το ρεύμα δεν αυξήθηκε ούτε ένα ευρώ» και πως όταν «ο ΣΥΡΙΖΑ αύξησε 27% των μισθό για τους κάτω των 25 και 11% για το σύνολο των εργαζομένων ο πληθωρισμός ήταν κάτω του 0,5%».

Δεν είναι απομονωμένη η Τουρκία

Κληθείς να σχολιάσει την τουρκική προκλητικότητα και τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης, δήλωσε ότι «η κατάσταση είναι πολύ ανησυχητική και δυστυχώς η μέχρι τώρα στάση της κυβέρνησης δεν έχει επιφέρει τα θεμιτά αποτελέσματα».
«Πρέπει να σταματήσουμε να λέμε παραμύθια ότι δήθεν η Τουρκία είναι απομονωμένη.
Ως χώρα δεν έχουμε διεκδικήσει κυρώσεις σε επίπεδο Ευρώπης», είπε ο κ.Ηλιόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης