Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης: Εθνική στρατηγική για τα άτομα με αναπηρία, για ΛΟΑΤΚΙ και Ρομά

Μητσοτάκης: Εθνική στρατηγική για τα άτομα με αναπηρία, για ΛΟΑΤΚΙ και Ρομά
Ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση και με τον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας, Nicholas Sarkozy

Την θέση πως για πρώτη φορά υπάρχει μια εθνική στρατηγική για τα άτομα με αναπηρία, κάτι που όπως είπε αναγνωρίζεται και από το αναπηρικό κίνημα, διατύπωσε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης στη συζήτηση που είχε με πολίτες στο πλαίσιο του Συνεδρίου «Ίσες ευκαιρίες στην Εργασία».
«Όσο σημαντικές και αν είναι οι εθνικές πολιτικές, νομίζω ότι υπάρχει αναγνώριση από το αναπηρικό κίνημα ότι για πρώτη φορά υπάρχει μια εθνική στρατηγική για τα άτομα με αναπηρία με επιμέρους δράσεις και με έναν συντονισμό πολλών υπουργείων, άλλο τόσο σημαντική είναι και η κινητοποίηση της κοινωνίας των πολιτών, της τοπικής αυτοδιοίκησης και της αυτοργάνωσης των ανθρώπων που μπορούν να ασκήσουν επιρροή σε τοπικό επίπεδο ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής τους» υποστήριξε ο κ.Μητσοτάκης, ο οποίος πάντως, είπε ότι στον τομέα της αποκατάστασης πρέπει να γίνουν πολλά ακόμη.

Επιτυχίες

«Έχουμε εθνικές επιτυχίες στον παραολυμπιακό τομέα, τις οποίες πρέπει να αναγνωρίσουμε καθώς είναι αποτέλεσμα της ατομικής προσπάθειας του καθενός και νομίζω θα είναι κατάκτηση για το παραολυμπιακό κίνημα η δημιουργία του παραολυμπιακού κέντρου στην Ραφήνα» είπε ο κ.Μητσοτάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στο θεσμό του προσωπικού βοηθού, που, όπως είπε χαρακτηριστικά, είναι μια από τις μεγάλες τομές που υιοθετήθηκαν και είναι εξίσου σημαντικός για το άτομο όσο και για την οικογένεια του.
Επίσης ο πρωθυπουργός είπε ότι η κυβέρνηση έχει εθνική στρατηγική για τα άτομα ΛΟΑΤΚΙ+ και σημείωσε ότι έχουν υλοποιηθεί σημαντικές παρεμβάσεις ώστε να μπορεί αυτή η στρατηγική να υλοποιείται στην πράξη να μην είναι μόνο ένα κείμενο αρχών και θέσεων, ενώ ανέφερε πως η κυβέρνηση έχει εθνική στρατηγική για την ένταξη των Ρομά στην κοινωνική και οικονομική ζωή.
Ο κ.Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις πολιτικές της κυβέρνησης για την ενίσχυση της οικογένειας, όπως οι 2.000 ευρώ για κάθε νέο παιδί, οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, ο θεσμός των νταντάδων της γειτονιάς και το ολοήμερο σχολείο, ενώ τόνισε ότι είναι πολύ σημαντική προτεραιότητα για την κυβέρνηση τα ζητήματα των ίσων ευκαιριών καθώς είναι θέματα που βρίσκονται στον πυρήνα μιας δίκαιης κοινωνίας.

Συνάντηση με Sarkozy

Χθες Τετάρτη 13/7 ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας Nicholas Sarkozy, ο οποίος βρίσκεται στην Ελλάδα για διακοπές.
Η συνάντηση έγινε κατόπιν αιτήματος του κ.Sarkozy.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης