Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παναγιώτης Αθανασίου: Δέχθηκα πιέσεις από τον Παπαγγελόπουλο σε τέσσερις υποθέσεις

Παναγιώτης Αθανασίου: Δέχθηκα πιέσεις από τον Παπαγγελόπουλο σε τέσσερις υποθέσεις
Ο Παναγιώτης Αθανασίου, ο οποίος διετέλεσε οικονομικός εισαγγελέας από το 2013 μέχρι το 2017, κατέθεσε ότι «αναγκαζόταν να επισκέπτεται τον τότε αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης»

Πιέσεις από τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο δέχθηκε ο Παναγιώτης Αθανασίου, κατά τη διάρκεια της θητείας του ως οικονομικού εισαγγελέα, σύμφωνα με όσα κατέθεσε στο Ειδικό Δικαστήριο.
Όπως υποστήριξε, ο κ. Παπαγγελόπουλος επιχείρησε να παρέμβει στο έργο του, σε εκκρεμείς έρευνες του για τον τότε επικεφαλής της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλη Σάλλα, τον τότε επικεφαλής της MIG Ανδρέα Βγενόπουλο και τον ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ Γιάννη Αλαφούζο.
Ισχυρίστηκε ακόμα ότι εξέλαβε ότι ο τότε αναπληρωτής υπουργός του ζήτησε να κατασκευάσει στοιχεία σε βάρος του δημοσιογράφου Γιώργου Παπαχρήστου.
«Έδινα πληροφορίες για υποθέσεις στον κ. Παπαγγελόπουλο», ανέφερε ο μάρτυρας προκαλώντας την έντονη δυσαρέσκεια της προέδρου του Ειδικού Δικαστηρίου, η οποία επέμεινε να ρωτά για ποιο λόγο «ένας εισαγγελέας συνέχιζε να έχει συνομιλητή έναν υπουργό που τον πίεζε».
«Συνέχισα γιατί είχαμε ελλείψεις στην Εισαγγελία αλλά ποτέ δεν ενέδωσα στις πιέσεις του. Έκανα τη δουλειά μου, αγνοώντας τον κ. Παπαγγελόπουλο», υποστήριξε ο συνταξιούχος σήμερα εισαγγελέας.
Στη συνέχεια, ο κ. Αθανασίου αναφέρθηκε σε μια από τις συναντήσεις του με τον κατηγορούμενο πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, σημειώνοντας πως την ώρα που ο ίδιος ήταν να αποχωρήσει, ο κατηγορούμενος ενώ είχε μπροστά του κάποιες εφημερίδες τον κοίταξε και του είπε: «Για τον δημοσιογράφο τον κ. Παπαχρήστο έχει τίποτα;». Του απάντησα: «Απολύτως τίποτα. Μου λέει: «Δεν κοιτάς να φτιάξεις τίποτα;». Έφυγα ... Αυτή ήταν η στιχομυθία που είχαμε».
Ο Παναγιώτης Αθανασίου, ο οποίος διετέλεσε οικονομικός εισαγγελέας από το 2013 μέχρι το 2017, κατέθεσε ότι «αναγκαζόταν να επισκέπτεται τον τότε αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης», προσδοκώντας στην στελέχωση με ελεγκτές της Εισαγγελίας του, προκειμένου να διερευνηθεί το «βουνό από λίστες, μεταξύ αυτών και η λίστα Lagarde».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης