Παραμένει αναπάντητο το ερώτημα γιατί οι βελγικές αρχές καθυστέρησαν τις διαδικασίες
Μετά την ανακοίνωση της επικεφαλής του Ευρωκοινοβουλίου Roberta Metsola, ο Γεωργούλης διαγράφηκε αμέσως από το αριστερό κόμμα ΣΥΡΙΖΑ, ενώ την Τρίτη διώχθηκε και από την ομάδα της Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο.
Ο επικεφαλής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ζήτησε να χυθεί άμεσα φως στην υπόθεση.
"Καμία ανοχή, καμία συγκάλυψη, όσο ψηλά κι αν βρίσκεται κάποιος", είπε χαρακτηριστικά.
Από την πλευρά της, η ομάδα της Αριστεράς της ΕΕ δήλωσε ότι λαμβάνει τους ισχυρισμούς "εξαιρετικά σοβαρά" και δεσμεύεται να προλαμβάνει και να εξαλείφει κάθε μορφή βίας και παρενόχλησης.
Το φερόμενο ως θύμα ήταν πρώην υπάλληλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και σήμερα εργάζεται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Είναι επίσης στέλεχος του ελληνικού σοσιαλιστικού κόμματος (ΠΑΣΟΚ).
Σε ανάρτησή της στο Facebook την Τρίτη, το φερόμενο ως θύμα ανέφερε ότι το περιστατικό συνέβη στις αρχές του 2020 και ότι υπέβαλε αμέσως καταγγελία παρέχοντας τα απαραίτητα στοιχεία, όπως ιατροδικαστικές εκθέσεις.
Τέσσερις μήνες αργότερα, τον Μάιο του 2020, "αισθάνθηκα έτοιμη να δώσω το όνομα του θύτη στις βελγικές αρχές, οι οποίες είναι οι μόνες αρμόδιες για τον χειρισμό της υπόθεσης", ανέφερε.
Ωστόσο, παραμένει αναπάντητο γιατί οι βελγικές αρχές καθυστέρησαν τις διαδικασίες, δεδομένου ότι η καταγγελία είχε υποβληθεί πριν από σχεδόν τρία χρόνια.
Οι έρευνες
Δικηγόροι με έδρα τις Βρυξέλλες δήλωσαν στη EURACTIV ότι είναι πολύ πιθανό οι βελγικές αρχές να ξεκίνησαν έρευνα τότε και μόνο όταν είχαν επαρκή στοιχεία ζήτησαν την άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή.
Ο ευρωβουλευτής ισχυρίζεται ότι δεν γνώριζε καθόλου για την καταγγελία, ενώ οι δικηγόροι του, σε δήλωσή τους, επέμειναν ότι ήταν αθώος.
Το κυβερνών κόμμα της Νέας Δημοκρατίας ρωτά αν το κόμμα ήταν ενήμερο για την υπόθεση.
Όταν οι φήμες για παραβατική συμπεριφορά έφτασαν στον ΣΥΡΙΖΑ πριν από μερικά χρόνια, ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας Δημήτρης Παπαδημούλης ζήτησε εξηγήσεις από τον ευρωβουλευτή.
Ωστόσο, ο Γεωργούλης αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι υπήρχε κάτι μεμπτό.
Η EURACTIV πληροφορήθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε τότε και αυτός τη "δική του έρευνα", ωστόσο δεν υπήρξε αποτέλεσμα, δεδομένου ότι οι βελγικές αρχές εξετάζουν την υπόθεση με μυστικότητα.
Επιπλέον, οι υπηρεσίες του Κοινοβουλίου της ΕΕ δεν ανέφεραν κανένα παράπτωμα, υποστηρίζουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.
Το φερόμενο ως θύμα άφησε επίσης να εννοηθεί ότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ διέρρευσαν το όνομα του φερόμενου ως θύματος στον ελληνικό Τύπο παραβιάζοντας την ιδιωτική της ζωή, λαμβάνοντας υπόψη ότι η ίδια κρατούσε την υπόθεση εμπιστευτική "ακόμη και από την οικογένειά της".
Το ΠΑΣΟΚ έδειξε επίσης τον ΣΥΡΙΖΑ για τις διαρροές, κάτι που το αριστερό κόμμα αρνήθηκε κατηγορηματικά.
Ωστόσο, εγείρει ερωτήματα το γεγονός ότι το όνομά της δημοσιεύθηκε πρώτα σε κυρίαρχα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης.
Η υπόθεση έχει προκαλέσει πολιτικό σεισμό στην Ελλάδα ενόψει των εθνικών εκλογών της 21ης Μαΐου, καταλήγει το δημοσίευμα.
www.bankingnews.gr
Σχόλια αναγνωστών