Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δημοσκόποι καταγγέλλουν: Ξέραμε ότι η διαφορά ήταν 20 μονάδες αλλά μας απειλούσαν - Υπήρχε η εικόνα ότι η διαφορά ήταν χαοτική

Δημοσκόποι καταγγέλλουν: Ξέραμε ότι η διαφορά ήταν 20 μονάδες αλλά μας απειλούσαν - Υπήρχε η εικόνα ότι η διαφορά ήταν χαοτική
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της MRB Δημήτρης Μαύρος τόνισε ότι οι δημοσκόποι βιώνουν πίεση από το 2015 μέχρι σήμερα
Σχετικά Άρθρα
Τα αποτελέσματα των εκλογών σχολίασαν ο Διευθύνων Σύμβουλος της MRB Δημήτρης Μαύρος και ο Θωμάς Γεράκης διευθύνων σύμβουλος της Marc οι οποίοι δήλωσαν οτι γνώριζαν για την τόση μεγάλη διαφορά ΝΔ και Σύριζα.
Οι στατιστικολόγοι Θωμάς Γεράκης και Δημήτρης Μαύρος εξέφρασαν με τον πιο γλαφυρό τρόπο όσα έχουν υποστεί την τελευταία 5ετία, που τους οδήγησαν σε εκτιμήσεις έκαναν φοβούμενοι καθ’ όλη την περίοδο πριν από τις εκλογές.
«Υπήρχε η εικόνα ότι η διαφορά ήταν χαοτική, αλλά λόγω του μπούλινγκ που έχουν υποστεί οι δημοσκόποι όλα τα τελευταία χρόνια δεν τόλμησαν να το πουν, Είναι αλήθεια αυτοί;», ερωτήθηκε ο Θωμάς Γεράκης . «Έτσι ακριβώς είναι», απάντησε ο δημοσκόπος.
«Κάθε ερευνητής -σε κάθε επιστήμη, όχι μόνο ένας δημοσκόπος- όταν βλέπει στα στοιχεία του κάτι υπερβολικό, κάτι ακραίο, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ, ανθρώπινο είναι να θεωρεί ότι κάπου έχει γίνει ένα λάθος. Αυτό είναι ένα σκέλος.
Το πρόβλημα, όμως, είναι ότι εδώ και 5 χρόνια οι δημοσκοπήσεις είναι σάκος του μποξ. Και τις 20 μονάδες τις είχαμε δει μέσα στην 4ετία, θυμάστε, στη μισή θητεία της κυβέρνησης.
Έπεφτε λοιπόν το μισό πολιτικό σύστημα πάνω στις δημοσκοπήσεις και μας λοιδορούσαν, μας απειλούσαν με εισαγγελείς και μας έλεγαν ότι είμαστε μέρος του συστήματος που τα κάνουμε όλα για να κρύψουμε την υπεροχή του ΣΥΡΙΖΑ και να βγάλουμε πλαστά στοιχεία», εξήγησε ο ίδιος.

«Βιώσαμε bullying»

Τα αποτελέσματα των εκλογών σχολίασε και ο Διευθύνων Σύμβουλος της MRB Δημήτρης Μαύρος, μιλώντας στο ΟΡΕΝ, όπου τόνισε ότι οι δημοσκόποι βιώνουν πίεση από το 2015 μέχρι σήμερα.
Ο ίδιος ανέφερε ότι η τελευταία μέτρηση έδινε στη ΝΔ 42% κεντρική τιμή και στον ΣΥΡΙΖΑ 19%. «Οι απλές σταθμίσεις των στοιχείων έδιναν το αποτέλεσμα» σημείωσε.
Εξήγησε, επίσης, ότι τα στοιχεία που έρχονταν από τις δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών, με στάθμιση σε φύλο, ηλικία, περιοχές και προηγούμενη ψήφο έδειχναν ξεκάθαρα ότι θα υπήρχε διαφορά 20 μονάδων.
«Αν βγαίναμε έτσι; Θα μας έλεγαν “αυτά τα δείγματα είναι για πέταμα, πετάξτε τα”», είπε.
«Η αλήθεια είναι ότι όταν υφίστασαι μία πίεση από το 2015 μέχρι σήμερα σε ηθικό, μεθοδολογικό, επιστημονικό, επικοινωνιακό επίπεδο από συγκεκριμένο χώρο» για υποεκτίμηση των στοιχείων και πράγματι υπάρχει υποεκτίμηση, το αποτέλεσμα είναι οι δημοσκόποι «να απομακρυνόμαστε από τα στοιχεία γιατί είχαμε υποστεί μετατραυματικό σοκ», συμπλήρωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης