Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μπαρλέμπας (Γ.Γ. του ΥΠΕΣ): Γύρω στις 21:00 το πρώτο ασφαλές αποτέλεσμα των ευρωεκλογών (9/6)

Μπαρλέμπας (Γ.Γ. του ΥΠΕΣ): Γύρω στις 21:00 το πρώτο ασφαλές αποτέλεσμα των ευρωεκλογών (9/6)
Οι πολίτες μπορούν να ανατρέχουν στον διαδικτυακό τόπο του Υπουργείου Εσωτερικών στην ενότητα «Μάθε που ψηφίζεις» (https://mpp.ypes.gov.gr) ή να επικοινωνούν με τον τηλεφωνικό αριθμό: 213 136 1500 για να πληροφορηθούν το εκλογικό τμήμα που θα ψηφίσουν
Δύο ώρες μετά το κλείσιμο της κάλπης το βράδυ της Κυριακής 9/6, δηλαδή γύρω στις 21:00, αναμένεται η πρώτη ασφαλής εικόνα για το εκλογικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, όπως ανέφερε ο γενικός γραμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης του Υπουργείου Εσωτερικών, Αθ. Μπαλέρμπας.
Ο κ. Μπαρλέμπας μιλώντας στον ΑΝΤ1 σημείωσε πως για μικρότερα κόμματα υπάρχει πιθανότητα να κριθεί λίγο αργότερα για το αν θα ξεπεράσουν ή όχι τον πήχη του 3% και εκλέξουν ευρωβουλευτή.
Κληθείς να απαντήσει εάν όλοι θα ψηφίσουν στα ίδια εκλογικά τμήματα με εκείνα των Αυτοδιοικητικών Εκλογών του περασμένου φθινοπώρου, είπε ότι πάρα πολλοί θα είναι σε διαφορετικά εκλογικά τμήματα και κάλεσε τους εκλογείς να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών και το πεδίο «Μάθε που ψηφίζεις» για να ενημερωθούν για το εκλογικό τμήμα στο οποίο θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.
Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να ανατρέχουν στον διαδικτυακό τόπο του Υπουργείου Εσωτερικών στην ενότητα «Μάθε που ψηφίζεις» (https://mpp.ypes.gov.gr) ή να επικοινωνούν με τον τηλεφωνικό αριθμό: 213 136 1500 καθημερινά από 09:00 μέχρι 21:00, για να πληροφορηθούν το εκλογικό τμήμα και το σχολικό συγκρότημα στο οποίο ψηφίζουν καθώς και τον α/α της εγγραφής τους στον εκλογικό κατάλογο.

Επιστολική ψήφος

Για την επιστολική ψήφο, υπενθύμισε ότι εκπνέει σήμερα (3/6) η ημερομηνία για ραντεβού παράδοσης του φακέλου από τους εκλογείς στις προκαθορισμένες εταιρείες ταχυμεταφορών, ενώ μπορεί οι φάκελοι να παραδοθούν και την Τρίτη 4/6 στις εν λόγω εταιρείες ή να σταλούν μέσω άλλων εταιρειών που τυχόν επιλέξουν οι ψηφοφόροι, αν τους εγγυηθούν ότι θα παραδοθούν εμπρόθεσμα.
Πάντως, όπως εξήγησε ο κ. Μπαρλέμπας, όσοι ψηφοφόροι εντός ελληνικής επικράτειας δεν ψηφίσουν μέσω επιστολής, θα λάβουν ένα μήνυμα το Σάββατο 8/6 ότι θα μπορούν να ψηφίσουν με φυσική παρουσία μετά τις 11:00 σε εκλογικά τμήματα της περιοχής όπου διαμένουν.
Σημείωσε ότι μέχρι στιγμής έχουν επιστραφεί 138.000 φάκελοι με επιστολικές ψήφους, εκ των οποίων 35.370 είναι από το εξωτερικό, από το σύνολο των περίπου 50.000 Ελλήνων του εξωτερικού που έχουν παραλάβει φακέλους για συμμετοχή με επιστολική ψήφο στις ευρωεκλογές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης