Τελευταία Νέα
Πολιτική

Politico - Ευρωεκλογές 2024: Αυτά είναι τα διακυβεύματα για τα ελληνικά κόμματα - Πέφτει δραματικά η συμμετοχή

Politico - Ευρωεκλογές 2024: Αυτά είναι τα διακυβεύματα για τα ελληνικά κόμματα - Πέφτει δραματικά η συμμετοχή
To αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών δεν θεωρείται βαρόμετρο για την πολιτική σταθερότητα, τονίζει το διεθνές ειδησεογραφικό μέσο
Η συντηρητική κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στην Ελλάδα πέτυχε μια ηχηρή νίκη μόλις πριν από ένα χρόνο, επομένως το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών της Κυριακής 9/6 δεν θεωρείται κρίσιμο για την πολιτική σταθερότητα στη χώρα, τονίζει λίγες μόλις ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες των Ευρωεκλογών.
«Το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας έχει θέσει ως στόχο να φτάσει το αποτέλεσμα των προηγούμενων ευρωεκλογών (33,12%) και όχι το 40,56% που πέτυχε τον περασμένο Ιούνιο», προσθέτει αναφορικά με τον εκλογικό πήχη που έχει θέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ωστόσο, στο δημοσίευμα, που υπογράφει η Νεκταρία Σταμούλη, ξεκαθαρίζεται ότι «οποιοδήποτε αποτέλεσμα χαμηότερα από αυτό, ειδικά αν πέσει κάτω από το 30%, μπορεί να αρχίσει να θέτει υπό αμφισβήτηση την πρόσφατη κυριαρχία του κόμματος».

Με την κατάκτηση της δεύτερης θέσεις ο Κασσελάκης εδραιώνται οριστικά ως κυρίαρχος εντός του ΣΥΡΘΖΑ

Εν συνεχεία το σημερινό (9/6) δημοσίευμα του Politico, αναφέρεται και στους στόχους των κομμάτων της αντιπολίτευσης επισημαίνοντας ότι «το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και το σοσιαλιστικό κόμμα του ΠΑΣΟΚ μάχονται για τη δεύτερη θέση, με τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις να δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει το προβάδισμα, έστω και κάτω από το 17,83% που σημείωσε το κόμμα τον περασμένο Ιούνιο».
Αναφορικά με την πρώτη εκλογική καταγραφή του Στέφανου Κασσελάκη σημειώνει:
«Μια δεύτερη θέση μπορεί να είναι αρκετή για τον πρώην τραπεζίτη, νυν ηγέτη του Σύριζα Στέφανο Κασελάκη για να εδραιώσει τη θέση του στο κόμμα».

Ενίσχυση για την ακροδεξιά - Διπλασιάζει ποσοστά ο Βελόπουλος

«Όπως και στην υπόλοιπη Ευρώπη» έτσι και στην Ελλάδα, «τα ακροδεξιά κόμματα αναμένεται να βγουν ενισχυμένα από τις κάλπες της Κυριακής» υπογραμμίζει στη συνέχεια το δημοσίευμα.
Κατ΄ επέκτασιν, όπως προβλέπει, «η Ελληνική Λύση φαίνεται ότι θα διπλασιάσει τουλάχιστον τις ψήφους της από τις Ευρωεκλογές του 2019 (4,18%)».  

Χαμηλά η συμμετοχή στην Ελλάδα - «Κυριάρχησαν» οι γεμάτες παραλίες

Τέλος το Politico έθιξε και το μείζον ζήτημα της αποχής στις κάλπες της χώρα μας, αντιαπαραβάλοντας την Ελλάδα με την Κύπρο, όπου η συμμετοχή αυξήθηκε.
«Περίπου το 26,1% των ψηφοφόρων έχουν ψηφίσει στην Ελλάδα έως τις 2:30 μ.μ. ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας. Αυτό είναι περίπου 5 ποσοστιαίες μονάδες κάτω από τα ήδη ποσοστά συμμετοχής που είχαν καταγραφεί την ίδια περίοδο πέρυσι στις εθνικές εκλογές», μεταδίδει από τη χώρα μας.
Απεναντίας, όπως υποστηρίζει, «στην Κύπρο συμμετοχή από τις 3 μ.μ. ήταν σημαντικά υψηλότερη στο 38,6%.
Για τις τοπικές εκλογές, που πραγματοποιούνται επίσης την Κυριακή, το ποσοστό είναι χαμηλότερο, στο 33,2%.»
Ενώ καταλήγει, επισημαίνοντας πως «οι θερμοκρασίες είναι ιδιαίτερα υψηλές και στις δύο χώρες και οι παραλίες είναι γεμάτες. Πολλές κάλπες είναι τοποθετημένες στις σχολικές τάξεις χωρίς κλιματισμό και σε ορισμένες περιπτώσεις χωρίς να έχουν καν ανεμιστήρα.»


dwadwadawdwdwd.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης