Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κεχαγιά για ευρωεκλογές: Ο στόχος να απομειωθεί η ισχύς της κυβέρνησης Μητσοτάκη επετεύχθη

Κεχαγιά για ευρωεκλογές: Ο στόχος να απομειωθεί η ισχύς της κυβέρνησης Μητσοτάκη επετεύχθη

"Συνολικά ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποκτήσει τέτοια δυναμική που θα μειωθεί περαιτέρω η ψαλίδα με τη Νέα Δημοκρατία", ανέφερε η Β. Κεχαγιά

«Ο στόχος να απομειωθεί η ισχύς της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη επετεύχθη», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Βούλα Κεχαγιά, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών.
Η κα Κεχαγιά σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό Talk Radio, ανέφερε πως «τα εκλογικά αποτελέσματα δεν πρέπει να τα βλέπουμε σε σχέση μόνο με τις επιδόσεις ενός κόμματος, αλλά σε σχέση με τις επιδόσεις όλων των κομμάτων. Ξέραμε ότι θα είμαστε δεύτεροι, και ο στόχος κάποιων να μας κάνουν τρίτους δεν επετεύχθη. Αυτό είναι μία επιτυχία».
«Θεωρούμε ότι με την πολύ δυναμική και αξιόπιστη αντιπολίτευση που ασκήσαμε στον κ. Μητσοτάκη, με αιχμή το ζήτημα της ακρίβειας που κατακαίει όλους τους πολίτες, τις προτάσεις μας για το φορολογικό, αλλά και την απόπειρα συγκάλυψης του εγκλήματος των Τεμπών – αναφέρω ενδεικτικά κάποια θέματα που απασχόλησαν την κοινωνία – θεωρούμε ότι συμβάλλαμε στο να κατανοήσει ο ελληνικός λαός ότι η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη λέει ψέματα και δεν θέλει να αλλάξει την κοινωνική της πολιτική», είπε χαρακτηριστικά.
Σχετικά με το τι μήνυμα πήρε ο κ. Μητσοτάκης από την κάλπη των ευρωεκλογών και τον φημολογούμενο ανασχηματισμό, η κα Κεχαγιά τόνισε ότι «το θέμα ποιο μήνυμα εισέπραξε. Εγώ διάβαζα χθες και φιλοκυβερνητικές εφημερίδες, τον φιλοκυβερνητικό Τύπο, που έγραφαν για «χαστούκια στην κυβέρνηση» και «ηχηρό μήνυμα στον κ. Μητσοτάκη». Ο κ. Μητσοτάκης, όταν κάλεσε τους πολίτες στις κάλπες, τους ζήτησε να βλέπουν στα ψηφοδέλτια το πρόσωπό του, που σημαίνει η αποδοκιμασία του 28% - σε σχέση πάντα με το 41% πριν από 11 μήνες - είναι και αποδοκιμασία προς το πρόσωπό του και τις πολιτικές του. Οι αλλαγές προσώπων είναι ένα κυρίως επικοινωνιακό μέσο σε πρώτη φάση. Η πολιτική, όμως ,και η άσκηση πολιτικής, είναι το κύριο μέσο για να πείσεις το εκλογικό ακροατήριο.
Όταν έβαλε ο κ. Μητσοτάκης, για παράδειγμα, τον κ. Άδωνι Γεωργιάδη στο υπουργείο Υγείας, δεν περιμέναμε όλοι να δούμε τα αποτελέσματα που βλέπουμε τώρα, να παραλύει σε καθημερινή βάση το δημόσιο σύστημα υγείας και να ιδιωτικοποιείται από το παράθυρο; Το περιμέναμε».

Για τον ΣΥΡΙΖΑ

Στο ερώτημα «γιατί οι πολίτες δεν ήρθαν στον ΣΥΡΙΖΑ», απάντησε πως «αυτό το μήνυμα το λαμβάνουμε και να είστε σίγουροι ότι θα το αξιοποιήσουμε προς όφελος μας. Δηλαδή θα εκπονήσουμε ένα πλήρες κυβερνητικό πρόγραμμα, γιατί στο τελευταίο δίμηνο καταθέσαμε ήδη δύο πολύ εμπεριστατωμένες και απολύτως κοστολογημένες προτάσεις νόμου για την ακρίβεια και για το φορολογικό, θα δείτε την πρότασή μας – που την είδατε σε τηλεοπτικά σποτ - για τη στεγαστική κρίση αναλυτικά, για τους μικρομεσαίους, για τους νέους ανθρώπους, τους συμπολίτες μας οι οποίοι μας τίμησαν με την ψήφο τους και μας ανέδειξαν πρώτη εκλογική δύναμη στις ηλικίες 17 ως 34.
Θα δείτε ότι συνολικά ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποκτήσει τέτοια δυναμική που θα μειωθεί περαιτέρω η ψαλίδα με τη Νέα Δημοκρατία. Ας μην ξεχνάμε ότι πέρυσι τέτοιο καιρό είχαμε διαφορά και απόσταση από τη Νέα Δημοκρατία στις 23 μονάδες και τώρα έχουμε 13. Θα μου πείτε, φτάνει αυτό; Όχι, δεν φτάνει, αλλά σας λέω ότι θα δουλέψουμε με τέτοιο τρόπο και με ορίζοντα από εδώ και πέρα το συνέδριο μας, το οποίο θα είναι καταστατικό και θα γίνουν τομές, ριζικές αλλαγές».

Για Νέα Αριστερά και ΠΑΣΟΚ

Για το σενάριο να σχηματίσουν κοινή κοινοβουλευτική ομάδα η Νέα Αριστερά και το ΠΑΣΟΚ, σχολίασε πως «μπορεί να υπάρχει ο πρόθυμος σύμμαχος, αλλά πρέπει να αναλογιστούμε τι γίνεται στα εσωτερικά των επιμέρους πολιτικών δυνάμεων. Αυτό είναι ένα σενάριο το οποίο θεωρείτε ότι περπατάει στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν θέλω τώρα να ανακατευτώ και δεν είναι και σωστό, ωστόσο απλώς το θέτω ως ερώτημα. Έχει πει το ΠΑΣΟΚ ότι «ανοίγω τις πόρτες μου και ενσωματώνω άλλες πολιτικές δυνάμεις»;

Σχέδιο για την Υγεία

«Συν τω χρόνω θα δείτε και το πλήρες κυβερνητικό μας πρόγραμμα. Βεβαίως και έχουμε σχέδιο για την υγεία. Και το σχέδιο μας για την Υγεία δεν βάζει από το παράθυρο ιδιώτες, και λέει ότι ο μισθός του εισερχόμενου γιατρού δεν μπορεί να είναι κάτω από 2.000 ευρώ, γιατί ανθρώπους που έχουν εξαντληθεί χρόνια στο διάβασμα δεν μπορούμε να τους έχουμε με 1.200 ευρώ», ανέφερε η κα Κεχαγιά.
Με αφορμή την αναφορά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στ. Κασσελάκη. για αύξηση των επενδύσεων για την Υγεία, εξήγησε πως «μίλησε για επενδύσεις και ανακατεύθυνση πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης. Εμείς θα επιδιώξουμε να γίνει μια ανακατεύθυνση ή να κάνουμε μια επαναδιαπραγμάτευση για την κατεύθυνση των πόρων. Θα ψάξουμε να βρούμε πόρους για να ενισχυθεί η δημόσια υγεία, αυτό λέμε».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης